Perussuomalaiset

Matti Heinonen

NUTS

Euroopan Unionin hallinto on jakanut Euroopan Unionin alueen NUTS-hallintoalueisiin. NUTS 3 -alueita on yhteensä 1 355. Suomi on jaetttu 18+1 NUTS 3 -alueeseen, joita meillä kutsutaan maakunniksi.

NUTS 3 -alueiden hallintoa ollaan paraikaa rakentamassa. Ruotsissa uusi hallintomalli NUTS 3 -alueille otetaan käyttöön 1.1.2019.

NUTS 3 -alueiden väkimäärä vaihtelee keskiarvona jäsenmaittain Euroopan Unionin alueella 171 000 ja 1 221 000 asukkaan välillä, kokonaiskeskiarvon ollessa 375 000 asukasta/NUTS 3 -alue. Kartta NUTS-alueista on katsottavissa tästä linkistä.

Kartasta on nähtävillä selkeästi, kuinka eriarvoisesti väkimäärään perustuva NUTS 3 -aluejako kohtelee harvaanasuttujen ja tiheään asuttujen alueiden asukkaita.

Euroopan Unioni on saanut alkunsa kauppaliitosta ja vaikuttaa siltä, että Unioni jatkaa samalla linjalla luomalla isommille yrityksille sopivan kokoisia markkina-alueita Euroopan Unionin alueelle pienempien yritysten ja asukkaiden kustannuksella.

Ja sitten kuviteltu tapausselostus:

Euroopan Unionin itäinen naapuri on nielaissut 18 NUTS 3 -aluetta Euroopan Unionin pohjoisosasta.

Euroopan Unionin korkeat virkamiehet keskustelevat keskenään: ”Menetimme juuri 18 NUTS 3 -aluetta, 5,5 miljoonaa kuluttajaa ja luonnonvaroja Euroopan Unionin pohjoisosasta itäiselle naapurillemme. Jäljelle jäi 1 337 NUTS 3 -aluetta ja 503 miljoonaa kuluttajaa.” Toinen korkea virkamies kysyy: ”Kuinka NATO reagoi asiaan?”

Kolmas korkea virkamies vastaa: ”Amerikka on lähettänyt NATOn puolesta kirjallisen vastalauseen taphtuneen johdosta. Lisäksi Amerikka on luvannut lisätä kaupankäyntiä Euroopan Unionin kanssa ja luvannut myydä luonnovaroja Euroopan Unionille erikoisalennuksella.” Neljäs korkea virkamies toteaa: ”No niin, eiköhän tästä takaiskusta sitten selvitä.”

Suomi kansallisvaltiona huolehtii parhaiten oman maansa asukkaista omalla kansallisella päätöksentekojärjestelmällään.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000