Perussuomalaiset

Matti Anttonen

Hyvä veli -järjestelmä ei ole vaasalaisten etu

Kaikki vaasalaiset tietävät Pikipruukin, tuon kaupungin vuokrataloyhtiön, jolla on vuokra-asuntoja joka puolella kaupunkia. Pikipruukin mainoksiin törmää lehdissä, bussien kyljissä, radiossa, siis vähän joka puolella. Huolimatta kiivaasta mainostuksesta, tyhjiä asuntoja tuntuu riittävän aina vaan.

Pikipruukin entisiä asukkaita kuunnellessa mieleen nousee helposti negatiivinen mielikuva. Asunnosta poismuuttaessa Pikipruukki lähettää usein perään laskun asunnossa havaituista vaurioista. Asukkaitten mielestä olisi kohtuullista, että kymmenen vuoden asumisesta jääkin merkkejä. Etenkin, kun samaa asuntoa tyrkytetään seuraaville vuokralaisille ilman remontteja.

Useissa taloyhtiöissä asukkaat toivovat Pikipruukilta korjauksia ja parannuksia, joihin Pikipruukin edustajien mukaan ”ei ole varaa”. Samaan aikaan varoja yllättäen sitten löytyykin ulkoasun kohentamiseen. Samaan aikaan huoneistoihin tehdään kirjanpidon mukaan laadukkaita remontteja, joitten jälki ei kuitenkaan saavuta samaa laatutasoa.

Jäljet johtavat Kokoomuksen tontille

Lähdin seuraamaan jälkiä ja löysi mielenkiintoisia yhteyksiä. Nämä yhteydet löytyivät nopeasti remonttien kautta. Isosta osaa Pikipruukin kiinteistöjen kiinteistöhuollosta vastaa Luotsi Kiinteistöpalvelu eli entinen Ristinummen kiinteistöpalvelu. Asuntojen kalliiksi tulevia pintaremontteja taas tekee Puu- ja venetyö Vaasa Oy, joka peittelemättä toimii kiinteässä yhteistyössä Luotsin kanssa.

Kiinnostava yhteys löytyy näitten yhtiöitten vastuuhenkilöitten takaa. Rami Seppä ja Ari Viianen ovat myös näitten yhtiöitten hallituksen lisäksi mukana myös Ristinummen Palvelukeskus Oy:ssä, jonka yhtenä vastuuhenkilönä on myös Kimmo Haapasalo. Haapasalo on Pikipruukin johtoryhmän jäsen ja kiinteistöpäällikkö, joka pitkälti päättää kiinteistöhuoltoyhtiöiden valinnasta sekä remonttien tilaamisesta. Monella Pikipruukin asukkaalla on negatiivisia kokemuksia asioinnista hänen kanssaan, asukkaita on kohdeltu halveksivaan sävyyn. Hän on myös ollut Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa.

Kun Pikipruukin asuntojen remonteista päättävä ja niitä toteuttava taho ovat kavereita keskenään, asukkaiten etu on vaarassa. Useat asukkaat ovat ihmetelleet, mihin asuntojen korkeat vuokratulot haihtuvat. Hyvä veli -järjestelmä toimii…

Epäilykset Kokoomusta kohtaan nousevat, kun muistetaan, että Pikipruukin hallituksen puheenjohtajuus on ollut Kokoomuksen käsissä viime vaalikaudet. Edellinen puheenjohtaja joutui eroamaan, kun hänen yrityksensä oli voittanut Pikipruukin tarjouskilpailun. Nyt tehtävää hoitava henkilö on hänkin Kokoomuksen miehiä.

Vaasalaisten etu kateissa?

Useimmat Pikipruukin asunnoissa asuvat pitävät Vaasasta kaupunkina ja asuinpaikkana. Pikipruukin asunnosta on tullut monelle koti, naapureista joko tykätään tai heitä siedetään. On kuitenkin ymmärrettävää, että pienissä asioissa koetut kaltoinkohtelut jättävät pahan maun.

Kunnallisvaalien tuloksen mukaisesti valitaan myös Pikipruukin hallitus. Perussuomalaiset haluavat jatkossa huolehtia Pikipruukin asunnoissa asuvien vaasalaisten edusta. Siksi on tärkeää äänestää perussuomalaisia ehdokkaita, jotta vaasalaisten etujen vastainen hyväveli -järjestelmä voidaan murtaa.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Hyvä veli kunnissa
Vihainen
#1

Et ole, Anttonen, ajatellut yrittää saada kirjoitusta läpi Pohjalaisessa?
Tiedän, se ei välttämättä onnistu….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Juttu oli hyvä ja aivan samaa miältä asiasta. Rami seppä ei todellakaan ajattele muita kuin ittiänsä ja rahan kilinää ei todellakaan muitten etua

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Se kuinka rami kohtelee muita ihmisiä ei anna kyllä ihmisestä hyvää kuvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Thaimaa 39C
Vihainen
#4

Pikipruukki pitäisi purkaa. Se on liian kieroutunut organisaatio jonka toimintamallit on kuin Stasin käsikirjasta. Tarkoitus oli aikoinaan jalo, mutta se on kääntynyt utseään vastaan. Liian moni idiootti pääsi sinne aikanaan ja tulos on tässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

markka
Vihainen
#5

12.95€ nousee vuokra, sama syy kuin kolmena muuna korotuksena eli: hoitokulujen ja pääoma kulujen nousu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000