Perussuomalaiset

Matti Anttonen

Business as usual?

1 kommenttia

Yritysmaailmassa analysoidaan jatkuvasti liikeympäristöä, jotta yrityksen liiketoiminnassa voitaisiin ennakoida kysynnän vaihteluita. Hyvin usein konsultit piirtävät kauniin kasvukäyrän ja perustelevat sitä sopivilla argumenteilla. Sitten on olemassa vertailukohtana ”Business as usual” -laskelma, joka perustuu siihen, että yrityksen liiketoiminta jatkuu samaan tahtiin kuin mitä pidempiaikainen trendi osoittaa.

Business as usual – kaikki sujuu kuten aina ennenkin – on laskelma, joka olettaa asioiden pysyvän melko muuttumattomina. Sen perusteella tehdyissä laskelmissa jotkut investoinnit näyttävät kannattavilta, koska sen perusteella kysyntää tulee olemaan jatkossakin. Mikään kun ei suuresti muutu tämän olettamuksen mukaan.

Suomalaisessa yhteiskunnassa ei nyt ole ”Business as usual” -aika. Lähes kaikki yhteiskunnan osa-alueet ovat muutoksessa jollakin tavalla. Väestö ikääntyy, koulutusjärjestelmää muutetaan, avioliitto -käsite muuttuu… Tuleeko mikään pysymään entisellään?

Suomalaiset arvot puntarissa

Suomi on rakennettu suomalaisten arvojen varaan. Maamme ja kansamme poikkeaa suurimmasta osasta muita maailman maita monessa asiassa. Kulttuurimme on omintakeinen, olemme melko itsepäisiä, mutta tosipaikan tullen todella sitkeitä. Maantieteellisesti sijaitsemme idän ja lännen välimaastossa, mistä johtuen joudumme jatkossakin tekemään ihan itsenäistä politiikkaa, mikäli aiomme välttää konfliktit naapurien kanssa ja pysyä itsenäisinä.

Tässä muutoksessa suomalaiset arvot puntaroidaan. Ovatko ne kestäviä arvoja? Voiko niiden varaan laskea myös tällä vuosituhannella? Ja mikä tärkeintä, haluammeko me pitää niistä kiinni? Ja miksi ne ovat niin tärkeitä?

On elettävä arvojen mukaan

Kansakuntaa voidaan ajatella puuna, joka on istutettu oman maailmankuvansa maaperään, sen varaan, mitä kansa yleisesti pitää totena ja todellisena. Juuret muodostuvat siitä, minkä kansa uskoo todeksi, ja juurista kasvaa runko, joka kuvastaa kansakunnan arvoja. Puun oksina ovat lait, politiikka ja toimintatavat, lehtinä ovat kulttuurin eri ilmentymismuodot. Puu tuottaa hedelmää, joko vapautta ja vaurautta, tai kahleita ja köyhyyttä. Puun siemenet täyttävät maan ja aloittavat prosessin alusta saaden aikaan lisää samankaltaisia puita.

Voitko laskea kaikki yhdessä hedelmässä olevat siemenet? Kyllä, mutta et voi laskea kaikki niitä potentiaalisia hedelmiä, joita yksi siemen pitää sisällään. Puun hedelmä, siunausten tai kirousten moninkertaistuminen, kasvaa sen juurista rungon kannattelemana. Runko kuvastaa maan uskomusjärjestelmää ja arvoja. Se, mitä riittävän suuri kansanosa pitää totena, tuo maahan joko totuuden aikaansaamat hyödyt, tai valheen vaikutuksesta tuhon. (Lainaus kirjasta ”Kirja, joka muuttaa kansat”, L. Cunningham)

Suomalaisiin arvoihin kuuluu se, että toisen ihmisen sanaan voi luottaa. Siis rehellisyys ja luotettavuus. Samoin suomalaisuuteen kuuluu heikompien ja sorrettujen puolustaminen ja auttaminen. Lisäksi suomalaiset pitävät tärkeänä työn merkitystä. Nämä ovat myös perussuomalaisia arvoja ja tärkeitä siksi, että niiden säilyttämisestä on kiinni maamme tulevaisuus.

Ollaan suomalaisia. Pidetään kiinni suomalaisista arvoista, vaikka koko Eurooppa toimisi toisin. Finnish way as usual.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Suomalaisiin arvoihin kuuluu se, että toisen ihmisen sanaan voi luottaa. Siis rehellisyys ja luotettavuus. Samoin suomalaisuuteen kuuluu heikompien ja sorrettujen puolustaminen ja auttaminen. Lisäksi suomalaiset pitävät tärkeänä työn merkitystä. Nämä ovat myös perussuomalaisia arvoja ja tärkeitä siksi, että niiden säilyttämisestä on kiinni maamme tulevaisuus.

Kaipa se näin pitäisi olla, mutta mielestäni pikkasen ristiriidassa se on Persu ministerin toteamukseen vaalien jälkeen::

Minkä ihmeen takia takki on kääntynyt niin ympäri, että se mitä on tuolla vaalikentillä puhuttu suureen ääneen niin kaikki se ei pidä. Sehän on totta. Pitää olla rehellinen.

Vai miten sinä kuvailisit rehellisyyttä ja luotettavuutta????

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000