Perussuomalaiset

Marko Haavisto

Hesarin silmiinpistävä katkeruus demokratiaa kohtaan.

Suomessa media on siitä jännä, että sitä pidetään ihmisten mielissä äärimmäisen luotettavana. Jopa totuutena. Se mitä lehdessä lukee, täytyy olla totta, ajatellaan. Suomessa medialla on valtavan iso asema kansalaisten päivittäisessä elämässä. Sekä suuri valta kansalaisille tiedon antajana. Suuren vallan pitäisi tuoda mukanaan myös suuri vastuu.

Vastuun siitä, että se mitä kirjoitetaan, on oikeasti totta. Ei uutislehden tehtävä ole jakaa mielipiteitä tai pyrkiä vaikuttamaan niihin. Median varsinkin uutismedian tehtävänä pitäisi olla jakaa ajantasaista tietoa. Faktoja. Mielipiteiden muodostus kuuluu lukijalle ei medialle.

Trump saapui eilen Suomeen ja Helsingin Sanomat oli kunnostautunut kunnon propaganda-annilla. Hävettää tuollainen toiminta toisen maan päämiestä kohtaan, joka tulee vierailulle. Helsingin Sanomien masinoima mielenosoitus tosin onneksi lässähti.

Itse olen sen verran kyllästynyt Helsingin Sanomien toimintaan, että en koko aviisia lue. Valitettavasti sen propaganda-annilta ei voi tästä huolimatta täysin välttyä. Sen verran laajaa se tuntuu olevan. Eniten harmittaa ihmiset, jotka lankeavat siihen. Ihmiset eivät tällöin muodosta mielipiteitään tiedon pohjalta vaan median jakamien mielipiteiden ja yksipuolisten uutisten pohjalta. Se mielipide on tällöin valheen, sekä tietämättömyyden värittämä.

Valitettavasti Helsingin Sanomat ei ole ainoa uutistalo, joka käyttää valtaansa väärin. Suomessa ei oikein tunnu olevan sellaista täysin riippumatonta tiedonvälittäjää. Se on valitettavaa, koska tällöin kansa ei pysty täysin vapaasti mielipidettään eri asioista muodostamaan. Toki on kansalaisia, jotka osaavat suodattaa disinformaatiota ja etsiä tietoa monesta eri lähteestä. Monet eivät kuitenkaan osaa tai viitsi. Suomessakin on lukematon määrä ihmisiä, jotka saavat tietonsa aika lailla yksinomaan Helsingin Sanomien painetuilta sivuilta aamukahvia juodessaan.

Tämä on valitettava totuus Suomen median tämän päivän tilasta. Meillä ei yksinkertaisesti ole käytössä yhtä luotettavaa media-alan toimijaa, joka jakaisi faktaa eikä fiktiota, ilman mielipiteillä höystettyä ”uutisia”. Valitettavan usein nämä ”uutiset” ovat, jos ei aina paljon väritettyjä ja puolueellisia, niin ainakin yksipuolisia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000