Perussuomalaiset

Sanna Paasikivi

Epäreilua alueuutisointia

Helsingin Sanomat on valtakunnan päälehti ja valitettavan tunnettu nykyään siitä, ettei sen toimituksessa piitata journalistiikan pääperiaatteista, objektiivisuudesta ja huolellisesta artikkeleiden taustoituksesta. Tällä kertaa Helsingin Sanomat on kierolla juttutaktiikallaan suututtanut jopa yhden demarin, turkulaisen kuntapoliitikon ja koulun rehtorin Taru Pätärin. Kaksi vierekkäin sijaitsevaa kokonaista kaupunginosaa Turussa on puhjennut kyyneliin. Syynä on Helsingin Sanomien toimittajan Anna-Sofia Bernerin viikko sitten julkaisema artikkeli ”Telakan varjossa”, joka tarkastelee Turun Pansion ja Pernon kaupunginosia huono-osaisuuden tyyssijana. Valokuvaaja Akseli Valmusen kuvat höystävät juttua tarkoitushakuisesti; menestyvän telakan varjossa kituuttavat sosiaalisista ongelmista kärsivät puiston penkillä nukkujat ja juurettomat vierastyöläiset. Itse lähiössä asuva Pätäri kertoo tämänpäiväisessä Turun Sanomissa, että jopa ihmisten henkilökohtaisilla tragedioilla on mässäilty. Asukkaat kertovat kokevansa, että heitä on kohdeltu artikkelissa alentuvasti. He ovat luonnollisestikin loukkaantuneita.

Pansiossa ja Pernossa asuu paljon työttömiä ja maksuhäiriöisiä. Työttömiä asuu toki saman verran myös Turun Varissuolla, mutta Varissuolla he ovat kaukomailta saapuneita kulttuuriamme rikastavia voimapaukkuja eikä heillä ole maksuhäiriöitä, sillä kaupungin sosiaalitoimi maksaa heidän laskunsa ja antaa maksusitoumuksen Ikeaan. On selvää, ettei Helsingin Sanomien toimittaja käsittele Pansiossa punkkaavaa, pitkää päivää tekevää balttialaista vierastyöläistä silkkihansikkain. Bernerin tapaisille toimittajille suurin ongelma on se, että telakan vierastyöläiset tekevät työtä, edustavat väärää uskontoa ja kulttuuripiiriä ja ovat iholtaankin väärän värisiä. Lähiön kantaväestö taas on surkeaa sakkia, koska, niin – he nyt vain ovat kantaväestöä. Berner aloittaa juttunsa kuvaamalla aamuöistä joukkotappelua, mitä hän ei erittäin todennäköisesti ole ollut itse seuraamassa. Reilu lähestymistapa. Ei ihme, että Pansiossa ja Pernossa ollaan mieli maassa.

On totta, että Pansio-Pernossa on saarekkeita, joissa elämä sujuu päihteitä hankkiessa ja niitä käyttäessä, mutta kuten Pätäri toteaa, alueella on myös idyllistä omakotitaloasutusta, tavallista työssäkäyvää väestöä, kaunista luontoa sekä vireää asukastoimintaa, jolla lähiön viihtyisyyttä kohennetaan. Sosiaalisia ongelmia pyritään ratkaisemaan kaikin keinoin. Itse sanoisin, että kurjinta, mihin Pansio-Pernossa olen törmännyt ja mistä myös sen asukkaat ovat kärsineet, on turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, joka esim. vuoden 2015 syksyllä oli täydellinen slummi teltta-asumuksineen, naruilla roikkuvine miesten pyykkeineen ja roskavuorineen. Vastaanottokeskuksen mieslaumat siirtyivät sittemmin ns. Turun varsinaisiin maahanmuuttajalähiöihin.

Nämä maahanmuuttajakaupunginosat taas ovat Turussa pyhiä. Varissuon ”monikulttuurisen” lähiön islamilaisesta segregaatiosta ei saa olla huolissaan eikä siitä saa kirjoittaa sen kummemmin valtakunnallisesti kuin paikallisestikaan. Pansio-Pernoa saa potkia päähän ja pitääkin potkia, sillä siten huomio käännetään jälleen muualle kuin sinne, missä todellinen uhka piilee. Toivon, että myös rehtori Taru Pätäri hoksaa, kuinka suomalainen media juonittelee edesauttaakseen täysin lainsäädäntömme ulkopuolella olevien no-go -lähiöiden syntymistä ylistämällä näitä maahanmuuttajakaupunginosia kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Vastaavasti se mollaa niitä alueita, joissa on jotakuinkin yhtä matala työllisyys- ja tulotaso kuin maahanmuuttajalähiöissäkin, mutta joissa sentään vielä kuulee puhuttavan suomen kieltä tai edes eurooppalaisia kieliä.

Epäreilulla alueuutisoinnilla muokataan mielipiteitä haluttuun suuntaan ja luodaan samalla maaperää epäreilulle kaupunkien aluepolitiikalle Suomessa. On tärkeää oikaista vääristelty maakunnallinen uutisjuttu. Tässä kohtaa on hyvä, että rehtori Pätäri on demari. Muuten Hesarin tarkoitushakuisesti ilkeämielistä artikkelia Pansio-Pernosta ei Turun Sanomissakaan olisi käsitelty.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Aivan loistava ja analyyttinen kirjoitus Paasikiveltä. Vaikka en Turussa asukaan, tämä Paasikiven kirjoitus kyllä avasi ymmärrystä jälleen kerran, miten Hesari ja muukin valtamedia on niin poliittisesti värittynyttä ettei perinteisestä journalismista voi enää edes puhua niiden kohdalla. Todella hyvä ja asioiden ytimiin pureutuva, suorastaan Hesarin alastomaksi riisuva kirjoitus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

paha mieli
#2

Kauhean katkeraa tilitystä taas Hesaria vastaan. Päivästä toiseen. Blogista toiseen. Entäpä jos sama mielensäpahoitusenergia suunnattaisinkiin positiiviseen asioiden kehittämiseen ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Hesarin toimituksesta päivää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vrt Saido M. ja T. Hakkarainen
#3

En luota HS lehden uutisointiin pätkääkään. Epäreiluus ja toimittajien maailmankatsomus paistaa läpi.
Epäreilua uutisointia, tapaus saido muhammad: Oliko HS-lehdessä uutisointia tuon -vuoden pakolaisnaisen, vihreiden ”poliitikon” , yms hilipilipali nimityksiä saaneesta somalinaisen KELAa kohdistuneesta suurhuijauksesta?
Ainakin Aamulehti vaikeni tyystin. Vrt tapaus Hakkarainen. Jopa oli kokosivut käytössä…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Sanna. Sydämen herra; hän sieltä paljastuu, ja asia selkenee, ja varmistuu; hän on joku muu; kuin mikä olla pitäisi; että kaikkia tasapuolisesti; rakastaisi. No, silloin hän on sielumme vihollinen; joka yrittää vallata; koko Suomen; että; belsen; olisi huomen. Sanotaan ei belselle ja kyllä; tähänasti hyvyydessään; johtaneelle. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000