Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Helsingin Sanomat vaaransi Suomen turvallisuuden

Helsingin Sanomat julkaisi tietoja, jotka on luokiteltu erittäin salaisiksi. Iltalehdessä julkisoikeuden professori emeritus Teuvo Pohjalainen pitää asiaa yksiselitteisesti laittomana.

”On lainvastaista julkaista salassa pidettäviä aineistoja, jotka ovat valtakunnan turvallisuuden nojalla salassa pidettäviä. Ymmärrän rikostutkinnan.”

Entinen Kansan Uutisten toimittaja, nykyinen Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen (vas) perusteli salaisten asiakirjojen pohjalta laaditun jutun julkaisua sillä, että ”kansalaisilla on oikeus tietää siitä mitä yhteiskunnassa tapahtuu”.

”Ei se minusta ole riittävä peruste julkaista valtakunnan turvallisuuden kannalta salassa pidettäväksi määrättyä aineistoa”, painottaa kuitenkin Pohjolainen.

HS-Pravdan mielestä vihapuhe on sen sijaan rikollista, ja sen paljastamiseen HS:n toimitus osallistuu innosta puhkuen. Sen sijaan valtiosalaisuuden paljastaminen ja maan turvallisuuden vaarantaminen ei ole rikollista.

Uskomatonta, mutta totta. HS:n norsunluutornissa eletään pilkkopimeässä kuplassa.

Yhtä pimeässä kuplassa elelee myös vihreiden kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Ville Niinistö. Hän on Twitterissä todennut, että ”median toiminnassa ei ole mitään huomautettavaa”. Jälleen kerran vihreiden puoluetoimiston ja HS:n toimituksen välistä toiminnallista eroa on vaikea havaita.

Suomen lainsäädännön mukaan tuomio erittäin salassa pidettävien asiakirjojen julkaisemisesta on 4 kk – 4 vuotta vankeutta.

……

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää!

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

”kansalaisilla on oikeus tietää siitä mitä yhteiskunnassa tapahtuu”

Olishan Mäkinen nyt voinut korostaa edes näön vuoksi, että Suomen kansalaisilla vaikka sekin olisi ollut tietysti naurettava rajaus. Hesarin mukaan siis kaiken maailman kansalaisilla on oikeus tietää kaikki Suomen puolustuksesta. Kyllä ne venäläiset Putinin kanssa tirskuvat meidän ”suurimman” sanomalehden toilailuille. Toimittajilla on hirveän kova hinku keulia juttujen kanssa, joilla he voisivat tuoda itseään esille ja näin suorastaan hölmöydessään vain kilpailevat keskenään. Anna mun kaikki kestää!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mielensä pahoittaja
Utelias
#2

Kovin innokkaasti otti päättäjät kantaa niin sanottuun tietovuotoon hesarissa,ettei vaan ollut kyse siitä ylellä olleesta presidentti paneelissa jossa väyrynen nasevasti kysyi niinistöltö että noudatettinko perustuslakia kun liityttiin euroon,jotenkin pelkäävät että vuotaako myös siihen liityviä asiakirjoja, odotellaan ja ihmetellään

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Tuo Hesarin otsikko oli jo asenteellinen. Houkutteleva?
Olisi käsittämätöntä tyhmyyttä Puolustusvoimilta jos se ei seurailisi ja pyrkisi selvittämään mahdollisia maahamme kohdistuvia uhkia? Onko siinä jotain väärää? Saattaisi olla, että ilman Reino Hallamaan tuloksellista radiotiedustelua olisimme Pietarin kuvernementin läntinen osa-alue.
Jos joku hakkeroi tietoja, käyttää niitä hyväkseen ja kärähtää, niin tuomio tulee. Sama koskee jos ilmaiset selvästi, vaikka faktaan perustuvan mielipiteesi jostain kansanryhmästä.
Ovatko laittomasti maassaoleskevien piilottelu ja kansakunnan turvallisuuden varmistamista tukevien toimenpiteiden vaikeuttaminen, suositeltavia ja nauttivat nykyisen Valtiovallan erityissuojelua?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reijo Kallio
Vihainen
#4

Ihan tosissaan, mitä suomella olis salattavaa? suomihan laskee jatkuvasti miehitysjoukkoja maahan ja rajavartiosto vielää auttaa heidän laukkujen kantamisella ja nykyinen pressa kannustaa vielä kansalaisia piilottamaan heitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000