Perussuomalaiset

Marko Haavisto

Median mielikuva-vaikuttaminen

Jos lukee lehtiä tai muutoin seuraa eri medioita niin sanat äärioikeisto, populismi, ääriryhmät sekä monet muut termit tulevat tutuiksi. Edellä mainittuja käytetään paljon, on asiayhteys sitten Perussuomalaiset, tämän päivän Italia, Unkari, tms.

Ihmisille luodaan mieliin negatiivisia mielikuvia eri puolueista ja tapahtumista ympäri Eurooppaa. Toisista asioista kuten maahanmuutosta tai erilaisesta rikollisuudesta luodaan positiivisia mielikuvia. En yhtään ihmettele miksi niin monet ihmiset ovat niin sekaisin eivätkä oikein tiedä mitä asioista ajatella. Tämä toki palvelee vanhoja puolueita, joiden luomat mielikuvat luovat turvallisuuden tunnetta ympäristöstä, joka ei ole muuttunut tai muutu. Tämä on harhaan johtavaa. Ympäristö on muuttunut! Mielikuvia tai ei niin Eurooppa ja sen mukana Suomi on suurien haasteiden edessä. Jos sotia ei lasketa, niin ehkä suurimpien haasteiden edessä kuin koskaan koko puoli-itsenäisen historiansa aikana.

Luin juuri aamun lehdestä, miten äärijärjestöjen nousua pidetään kansan keskuudessa uhkana. Kyseessä oli jälleen yksi median nollatutkimuksista/-kyselyistä, koska äärijärjestöjä ei määritelty. Miksi tehdä tutkimus, jossa jätetään niinkin oleellinen seikka määrittelemättä kuin, että minkä ajatellaan olevan äärijärjestö? Voinen veikata, että siksi, koska halutaan ihmisten itsensä tekevän sopivat kytkennät korviensa välissä ja liittävän mielessään äärijärjestöiksi esimerkiksi kansallismieliset puolueet. Näinhän ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Eivät kansallismieliset puolueet ole mitään äärijärjestöjä. Äärijärjestöjä ovat sellaiset, jotka ovat tarvittaessa valmiita käyttämään voimaa poliittisten asioiden ajamiseen. Ei pohjoisessa Euroopassa oikein sellaisia voimia ainakaan vielä löydy, vaikka vanha valta näin haluaa ihmisille asiat uskotellakin.

Olen kirjoittanut paljon median tahdosta vaikuttaa ihmisten mieliin poliittisissa asioissa. Siis siitä miten mediat tosiasiallisesti tekevät politiikkaa. Demokratiaan, vapaaseen mediaan sekä median tehtävään vallan vartijana sellainen toiminta ei oikein istu.

Olen kirjoittanut paljon myös median tekemistä tutkimuksista, joissa tuntuu siltä, että lopputulos on päätetty ja enää täytyy löytää vain sopivat ihmiset sekä keinot päästä sinne.

Vanha valta rakastaa valtaa eikä halua luopua siitä, päinvastoin se haluaa sitä lisää. Yleensä keinolla millä hyvänsä. Ihmisten olisikin hyvä miettiä kenen etua media ajaa ja ketä se palvelee? Kansan etua se ei aja. Kenen taskussa siis suomalainen media on? Sitä voisi rehellinen media tutkia.

Suomessa ei ole vallassa olevaa äärioikeistoa. Perussuomalaiset eivät ole äärioikeistolainen puolue. Ei, vaikka näin halutaan asiat saada näyttämäänkin. Perussuomalaiset saattavat olla kansallismielinen puolue, mutta kansallismielisyys ei ole yhtä kuin äärioikeistolaisuutta. Ei, vaikka vanhat puolueet ja media haluaisikin vetää näiden välille yhtäläisyysmerkin.

Haluan ajatella itse, että Suomen tapaisessa pienessä maassa olisi suuri etu, jos sen päätöksenteko olisi ”värikäs” ja valtaa käyttäisi erilaisia mielipiteitä sekä näkökantoja omaavia ihmisiä. Sen sijaan se halutaan pitää väkisin mustavalkoisena, koska se on luotu palvelemaan yksinomaan vanhaa ja rahan valtaa. Ei vanhat puolueet halua muuttaa näille itselleen edukasta järjestelmää, vaikka tiedettäisiin, että se ei nykyisellään palvele kansan etua. Esimerkiksi maahanmuuttoasioiden ympärillä pyörii rahaa niin isoja määriä, että sille ei haluta yksin siitä syystä tehdä mitään.

Luin juuri erään lehti artikkelin siitä, miten Suomessa on 500 000 ihmistä tekemässä ilmaista työtä! Määrä on valtava. Tätä halutaan ilmeisesti vielä lisätä maahanmuuton kautta. Eli enemmän ilmaista työtä yrityksille. Onhan se valtava kansainvälinen kilpailuetu, kun ihminen työskentelee yrityksessä 550€/kk korvauksella ja senkin maksaa valtio. Kuulostaa ja näyttää orjatyövoimalle, jossa ruoskan on korvannut karenssi. Nälkä on hyvä opettaja ja kannustaja. Tällä hetkellä toimeentulotuen vielä saattaa saada, jos ei pystynyt tätä orjatyötä tekemään, mutta tulevaisuudessa siintävän SOTU-uudistuksen jälkeen orja menettää myös viimeisenä taloudellisena tukena pidetyn toimeentulon. Näin on muistaakseni myös Britannia-mallissa ja tutkimuksen mukaan eriarvoisuus ja rikollisuus on tämän seurauksena Britanniassa lisääntynyt. Ilmeisesti tulevaisuudessa entistä useampi suomalainenkin joutuu hankkimaan elantonsa rikoksilla?

Milloin Suomi ja Eurooppa näkee ensimmäiset orjakapinansa? Joukkoja näitä vastaan kootaan jo tiedustelulakien ja Euroopan laajuisten sotavoimien muodossa.

Mielikuvien voima on valtava. Suomessa työttömistä on luotu sosiaaliturvaa hyväksi käyttävä, laiska joukko, jota täytyy rangaista, jotta tämä viitsii jotain tehdä. Tämähän ei muutaman mediassa olleen esimerkinkään jälkeen ole koko totuus. Vaikka tällainen mielikuva ihmisten mieliin onkin iskostettu, jotta kansalle itselleen syttyy halu rangaista työttömiä, etuuksien pienentämisellä tai jopa niiden kokonaan viemisellä. Tai sitten vain, jotta kansa hyväksyy työttömien käyttämisen ilmaisena työvoimana yrityksissä näiden tuloksen parantamiseksi.

Medialla on iso vastuu, ellei päävastuu näiden jopa valheellisten mielikuvien luomisessa. Vastaavasti monessa muussa asiassa luodaan sitten yltiöpositiivisia mielikuvia eli jonkinlainen tasapaino medialla on. Vielä kun se olisi rehellinen ja tasapuolinen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000