Perussuomalaiset

Markku Salomaa

ASIKKALA, HYVÄ PAIKKA YRITTÄÄ

Markku Salomaa #43

Kunta voi vaikuttaa paikkakunnan yritysten pärjäämiseen suuresti ja se voi myös houkutella uusia yrityksiä paikkakunnalle aktiivisesti. Yrityksille ei kuitenkaan pelkkä ”kiva” paikka riitä. Tarvitaan mahdollisuus sopivaan toimitilaan ja hyvät logistiset yhteydet. Asikkala tarjoaa tätä ainakin isommille yrityksille. Sijainti aivan Lahden kupeessa ja järkevän matkan päässä muusta ruuhkasuomesta on loistava. Toimitilaa ja tontteja on myös saatavilla jopa tämänhetkistä kysyntää enemmän.

Pienyrityksille ja varsinkin itsensä työllistäjille on tilanne haastavampi. Etätyöskentely yleistyminen on jo näkynyt pienyritysten toimitilan (työhuoneiden) tarpeen kasvuna. Vääksyn keskustan pienyritysten toimitilahotelli on jäämässä pieneksi, vaikka uutta tilaa onkin tulossa.

Sopivan toimitilan lisäksi pullonkaulaksi muodostuu digitaaliset yhteydet. Valokaapeliyhteyttä tarvittaisiin Asikkalaan laajemmin, koska langaton yhteys ei työkäytössä pysty korvaamaan kuitua. Vaatimukset yrityskäytössä ovat suuremmat. Ehdotankin valokuituyhteyksien parantamisen ottamiseksi yhdeksi kunnan päätavoitteeksi. Näinhän myös ”kilpailevissa” kunnissa käsittääkseni tehdään.

”Yrittäjä tietää, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka kunta voi vaikuttaa osaavan työvoiman saatavuuteen ja yritysten mahdollisuuksiin menestyä.”

https://www.yrittajat.fi/uutiset/650727-kuntavaaleissa-ehdolla-lahes-6500-yrittajaa-500-enemman-kuin-viimeksi?utm_source=facebook&utm_medium=some_ad&utm_campaign=sy_jatkuva&fbclid=IwAR2T75JBGOoYoyPKxQpZt5bzuCMCJUuoGI8SSpCVZn9xclm9UILFrP-yfBM

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000