Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Suomi rikkoo räikeästi YK:n vammaissopimusta

Luin järkyttyneenä Helsingin Sanomien artikkelia Pipolakodin tilanteesta 3.7. Ihmisistä, joiden koti ”lakkautetaan” jopa vuosikymmenien asumisen jälkeen. Millainen sivistynyt yhteiskunta unohtaa sekä YK:n vammaissopimuksen velvoitteet, ihmisoikeudet että inhimillisyyden?

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005741544.html

Perusteet, joilla Pipolakodin lakkauttamista perustellaan ovat kestämättömät. Ei voi olla niin, että vaikkapa omasta vessasta tehdään ongelma jos kiinteistö ja sen tarjoamat fasiliteetit ovat asukkaille mieleiset ja toimivat. Lisäksi peruste siitä, että asukkaiden määrää olisi vähennettävä, on erikoinen. Kysymys on ihmisten kodista ja perheestä, joka on ollut toiminnassa ja tarjonnut turvaa jopa vuosikymmeniä. Maassamme elää tällä hetkellä runsaasti muitakin ihmisiä, jotka asuvat vanhoissa rakennuksissa ongelmitta. Vai luuletteko, että kaikilla on edes sisävessaa vieläkään.

Pipolakodissa asuvien ihmisoikeuksia loukataan räikeästi, samoin kuin YK:n vammaissopimusta, jonka mukaan kehitysvammaisilla on oikeus asua missä haluavat ja kenen kanssa haluavat. Tätä ei voida katsoa läpi sormien kuntien valtuustoissa eikä eduskunnassa.

Sen sijaan, että helsinkiläiset ovat menossa osoittamaan mieltään 16.7 valtion päämiesten tapaamiseen ihmisoikeudet edellä, olisi hyvä siivota ensin oma pesä kuntoon ja osoittaa mieltään kotimaisista ihmisoikeuksista, Yk:n vammaissopimuksen noudattamatta jättämisestä sekä kehitysvammaisten oikeudesta omaan kotiin.

Missä on nyt sitten ovat ne ihmisoikeudet, sopimukset, järki ja sydän, joita niin kovin usein peräänkuulutetaan?

Kehitysvammaisten Tukiliiton kannanotto

https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/pakkomuuttojen-on-loputtava-nyt/

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000