Perussuomalaiset

Laura Korpinen

Oikeustieteilijät unohtavat oikeusvaltioperiaatteen

Eräät oikeustieteilijät ovat 20.6.2019 julkaistussa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006148313.html vaatineet, että Suomi noutaisi isis-taistelijoiden lapset huoltajineen Syyriassa sijaitsevalta al-Holin leiriltä.

Kirjoituksessa viitataan perustuslakiin ja ihmisoikeussopimuksiin, mutta kumpikaan näistä ei velvoita noutamaan kansalaisia ulkomailta. Lisäksi vedotaan konsulipalvelulakiin, mikä jo hieman huvittaakin, onhan meitä rivisuomalaisia jo pitkään valistettu sormi pystyssä siitä, että ilmainen konsulikyyti on myytti. https://www.op.fi/henkiloasiakkaat/teemat/matkustaminen/ilmainen-konsulikyyti-ei-ole-totta

Nykyisessä julkisessa keskustelussa viitataan mielellään aina oikeusvaltioperiaatteeseen, mikä tarkoittaa erityisesti sitä, että viranomaistoiminnan tulee perustua lakiin. Nyt nämä oikeustieteilijät vaativat viranomaiset toimimaan tavalla, johon ei laissa ole viranomaisille annettu valtuuksia. Konsulipalvelulaki lähtee nimittäin siitä, että voidaan avustaa evakuoinnin suorittamisessa kriisialueelta lähimmälle turvalliselle alueelle tai kotimaahan. Isis-taistelijoiden lapset on jo evakuoitu pois kriisialueelta, eli he ovat päässeet konsulipalvelulain tarkoittamalla tavalla turvaan. On myös jätetty järjestelmällisesti kertomatta, mikä on heidän mahdollinen toinen kotimaansa – ovatko mahdollisesti jo siellä.

On syytä ymmärtää, että Helsingin Sanomissa julkaistu oikeustietelijöiden kirjoitus on luonteeltaan puhdas mielipide, ei muuta. Mikään laki ei velvoita viranomaisia noutamaan Isis-lapsia tai heidän huoltajiaan Suomeen. Hämärän peittoon jää myös se, mikä lainkohta oikeuttaisi viranomaiset noutamaan heidät.

Odottaisin oikeustietelijöiltä mieluummin mietiskelyä siitä, miten Isis-vaimot, isis-taistelijat ja heidän 15 vuotta täyttäneet lapsensa asetetaan syytteeseen Suomessa, jos he omavoimaisesti tänne palaavat. Olisiko apua maanpetos-rikosnimikkeestä, ovathan he liittyneet vieraan vallan asevoimiin, ja kyseinen isis-järjestö lienee julistanut sodan länsimaille yleisestikin. Myös Suomelle.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Siinäpä sitä miettimistä piisaakin , Laura !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Asianajajat kärkkyvät helppoa bisnestä
#2

Kyseessä on mielipiteen muokkaus suosiolliseksi.
Klo 19 uutisia kuunnellessa sai vahvan vaikutelman siitä, että nuo ” kotirouvat” haetaan tänne verovaroin.
Aletaanko täällä sitten käymään erittäin kalliita oikeuden istuntoja? Saavatko nuo hesarin mielipidepalstalle kirjoittaneet asianajajiksi puolustamaan oikeudessa näitä “rouvia”!
Veronmaksajien rahoja kaadetaan heidän liiveihinsä? Siksikö he puolustavat kantaa palaamisille?
Kuka haluaa heitä naapurikseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Rouvat ovat valintansa tehneet ja puolensa valinneet. Turha heitä on tänne raahata. Siellä vain kalifaattia rakentamaan uudelta phjalta ja Jesidien kanssa sovintoa hieromaan.
Lapset ovatkin vaikeampi juttu. Maallikon lienee pakko tyytyä ”asiantuntijoiden” ratkaisuihin. Niitä eivät kyllä ole poliittisia pisteitä keräävät vouhottajat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ei Suomeen missään tapauksessa!!!!!!
#4

Supo kertoo lastenkin olevan turvallisuusuhka. Ovathan he varttuneet vuosia oloissa, joissa väkivallalla tehdään “oikeutta”. Youtubessa oli nähtävillä aito video, jossa miesjoukko äänekkäästi meditoi/rukoili/ lauloivat? kun noin 8-vuotias pikkupoija veitsellä viilsi polvillaan olleen uhrin kurkun auki ja lopuksi nirhesi pään irti. Takana oleva miesjoukko ilmeisesti ylisti poikaa ja jumalaansa oikeuden tapahduttua.

Soveltuvatko nämä pikkupojat tarhaan, kouluun tai yleensäkään yhteiskuntaamme?

Entä nuo naiset?
Ajatella sopii miten he ovat taistelleet ihanteensa kalifaatin puolesta. Onko kaikki mennyt oikeudenmukaisesti ystävällisesti suvaiten??
Kannattaa kuunnella myös Jesidejä siitä, mitä sanottavaa heillä on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#5

Ensimmäiseksi pitäisi peruuttaa ulkomailla syntyneiden Suomen kansalaisuus jos ovat lähteneet maastamme liittyäkseen isis joukkoihin eikä edes harkita kuin korkeintaan kantasuomalaisten paluuta. Jos päädytään paluuseen niin se vankilan kautta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kukaan ei enää tiedä, mitä “oikeusvaltio” tai “oikeusvaltioperiaate” tarkoittavat.

Suomesta on tullut saalistajien valtakunta.
Kuka härskimmin pystyy valehtelemaan ja kertoilemaan satuja, saa etuja kaikenlaisia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000