Perussuomalaiset

Mari Rantanen

1,0 hoitajamitoitus alle eurolla per tunti

4 kommenttia

Viimeaikainen uutisointi hoivapalveluiden hoitajamitoituksesta ja sen puutteesta on ollut erinomainen herätys siitä, millaiset arvot maassamme tällä hetkellä on. On kuitenkin erikoista, ettei samassa yhteydessä ole puhuttu lainkaan siitä hoivasta, jota annetaan kotona omaishoitajien turvin.

Omaishoitajat tekevät hoitajamitoituksella 1,0 työtä ympäri vuorokauden. Hoito ja hoiva on edullisempaa kuin missään, inhimillisyydestä puhumattakaan. Omaishoitolain alimman hoitopalkkion osalta tuntipalkkioksi tulee 0,5 euroa ja ylimmän hoitopalkkion osalta noin 1 euro per tunti. Melko edullista hoitoa verrattuna ympärivuorokautiseen asumiseen, saati laitoshoitoon ja hoitajamitoitus on aina kunnossa. Vapaapäiviä on kuukaudessa 2-3 ja ne pidetään jos voidaan, maksamalla siitä tietenkin erikseen.

Ei siis ole kunnan eikä omaishoitajien kannalta kovin järkevää politiikkaa säästää omaishoidon kustannuksista ”tarkistamalla kriteerejä” useimmiten kiristävään suuntaan. Itse asiassa omaishoitoon tulisi panostaa huomattavasti enemmän ottaen huomioon eritoten niiden kuntien tilanne, jossa ikääntyvä väestö lisääntyy. Verrattuna mihin tahansa muuhun hoivapalveluun kustannustehokkuus on täysin omaa luokkaansa ja kaiken laskuopin mukaan tähän voitaisiin panostaa vielä enemmän, jos sillä vältetään tällä hetkellä huonolaatuista voittoa tavoittelevaa hoivapalveluiden tarvetta.

Perussuomalaiset ovat esittäneet omaishoidon tuen verottomuutta ja hoitopalkkioiden maksatuksen kriteerien höllentämistä osoituksena omaishoitajien arvostuksesta. Lisäksi esitämme, että intensiivistä hoitoa antavat omaiset saisivat nykyistä suurempaa tukea. Suuri epäkohta ja puute lainsäädännössä on saattohoidon antaminen kotona. Tällöin olisi järkevintä jos saattohoitoa antavan omaisen työstä poisjäänti korvattaisiin lähestulkoon oman palkan verran. On epäinhimillistä, että ihminen usein elämänsä raskaimmassa tilanteessa saattohoitaen läheistään joutuu vielä taloudelliseen ahdinkoon. Näin ei saa olla.

Maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä

heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia

heitä, jotka ovat omaishoitajia

heitä, joista tulee omaishoitajia

ja heitä, jotka tarvitsevat omaishoitajia. 

Rosalynn Carter

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Päästiin perseen myyjistä
#1

Persujen ei kannataisi vaahdota valheellisesti Hoitajamitoituksesta 0.7 hoitaja mitoituksella hoidosta tahdään vaan entistä kalliimpaa joka tarkoittaa käytänössä hoitopaikkojen karsimaista kahdesta syytä kun ei ole hoitajia eikä rahaa !!! niin tyhjästä on paha nyhjästä.

Pitäisi keskittyä keskustelussa oikeisiin asioihin mm.

-Huumehörhö hoitajat on saatava alalta pois !
-Hoidettavien huumaminen lääkkeillä muumioiksi on kiellettävä
-yhteiskunnan tuki varoilla toimivissa yksiköissä on katsotava että sinne ei mene itseän hoidattamaan sellaiset jotka hoitoa ei välttämättä tarvi, siis portti kielto kaikille jotka pärjää yksin kotona.

On lisäksi vaadittava että itse hoitonsa maksavia ei koske mitkään mitoitukset ne saa maksaa mitä ja mistä haluaa vaikka 0,1 ta 2 tai jotain siltä väliltä.

On vaadittava että yhteiskunnan (sosiaalihuollon ) maksamien hoitopaikkojen hinta saadaan kohtuullistetua järkevälle tasolle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Vanhuksen oikea paikka on kotona,niin pitkään kun siellä voi asua ,ennen vanhukset meni asumaan lapsiensa luo kun kotona ei enään pärjännyt,mutta nykyän kulttuuri ja arvot on muuttuneet niin kukaan ei halua vanhuksia nurkkinsa haitoksi.
On tärkempää ja muodikkaampaa tuoda Terroristi alueilta maahamme sosiaalipummi pakolaisia loisiksi ja maksaa hymyssä suin korkempia veroja sen takia ja hehkuttaa monikultuurisuuden ihannointia.
Mutta kun vanhukset ei kaikki kaadu saappaat jalassa hautaan vaan osalla menee liikuntakyky ja muisti enen ruumishuonetta vaikka ne haluisi elää kotona loppuun asti ja ne joudutaan laittamaan vanhainkotiin. 0,7 mitoituksen vaatiminen muuttaa nykyiset vanhainkodit käytänössä kaikki saattokodeiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#3

Persujen pitäisi vaatia aivan päinvastaista ! siis normien ja säntöjen purkua !

Olisi vanhusten kannalta erittäin hyvä jos olisi vanhusten rivitalo tyyppisiä vanhusten taloja jossa ne saa asua omissa oloissaan ja tehdä ruokansa itse niin että esim. vuokra on esim. 400,- /kk ja sitten joka haluaa ja tarvi voisi tilata lisäpalveluja kuten valmisruokaa, pyykinpesua,hoitoa apua kaupassa kyntiin jne… sen mukaan mitä tarvii.
Tällaisessa paikassa vanhukset voisi asua vaikka 10 v. ennen kuolemaa se olisi kaikkien etu ! kun siellä ei pyörisi huume hoitajia eikä tyrkytettäisi huumepilleireitä vanhuksille tällaisessa paikassa hoitaja mitoituksen ei tarvitsis olla kuin 0,01 esim. kerran viikossa päivystys ja muulloin tarvittaessa.
0.7 vaatiinen kieltää käytänössä nämökin paikat ja tekee kaikista paikoista 6000,-/ kk maksavia rahastus automaatteja joihin ei ole varaa mennä kuin sosiaali pummeilla !

0,7 vaatiminen ei aja työtä tehneiden ja veroja maksaneiden persujen asiaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#4

On päivän selvää että saattokodissa pitää olla 0,7 hoitaja mitoitus (Sanoohan sen jo järkikin)
Mutta Persujen olisi vaadittava että kaikkia vanhustenhoito paikkoja ei muteta saattohoitokodeiksi !

Koska se huonontaa vanhusten hotoa ja vähentää paikkojen määrää ja nostaa hintaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000