Perussuomalaiset

Marcus Toppari

Uusi vuosi 2021!

6 kommenttia

Hyvää alkanutta vuotta 2021 kaikille!

Sekä Suomen sisäinen politiikka että politiikka maailmalla ovat lähteneet hyvin käyntiin, ennen kuin minä olen ehtinyt edes joululomiltani palata. Nyt on kuitenkin hyvä hetki hieman kommentoida näitä viime päivien tapahtumia, joilla vuosi lähti liikkeelle ja avata hieman omia henkilökohtaisia tavoitteitani vuodelle 2021. Varsinaisia uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt, mutta tavoitteita on hyvä olla ja niiden julkilausuminen antaa positiivista painetta niiden tavoitteluun.

USA:ssa uusi vuosi tarkoitti tietenkin Donald Trumpin presidenttikauden päättymistä ja oli varsin selvää jo vaalivaiheessa, että kumpi tahansa vaalit voittaakaan, johtaa se mellakoihin ja kaaokseen. Lehtien artikkeleissa on vilissyt paljon sarvipäinen hahmo, joka on ainakin paikallisesti Arizonan osavaltiossa tunnettu äärioikeistovaikuttaja Jake Angeli. Hän ja monet muut siis rynnistivät USA:n kongressiin ja joukossa oli myös aseistettua väkeä. On myös keskusteltu USA:n demokratian tilasta ja vedetty mitä ihmeellisimpiä yhtäläisyysmerkkejä Perussuomalaisten ja Donald Trumpin välille.

On perin erikoista ajatella, että perussuomalaisilla olisi mitään tekemistä kyseisen selkkauksen kanssa. Perussuomalaisia on jälleen syytetty äärioikeistolaisiksi (ajattelin kirjoittaa äärioikeistolaisuudesta oman kirjoituksen) ja on spekuloitu sillä, seuraavatko Perussuomalaiset Trumpin äärimmäisten kannattajien esimerkkiä jos seuraava vaalitulos ei miellytäkään meitä. Meille perussuomalaisille tämä kuulostaa tietysti lähinnä huonolta vitsiltä, mutta jotkut varmasti oikeastikin ajattelevat näin. Viime eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset hävisivät SDP:lle vain hyvin pienellä äänimäärällä. En minä ainakaan ole omieni joukosta kuullut kenenkään edes väittävän, että vaalit olisi varastettu tai nähnyt Jussi Halla-ahoa kiihottamassa kansaa protestoimaan. Ei nämä väitteet kovin kestävällä pohjalla ole. Kyllä me olemme täysin parlamentaarisen toiminnan kannalla ja sellaisessa pysytäänkin. Ainakaan minulta ei heru minkään valtakunnan ymmärrystä tällaiselle terrorismiin rinnastettavissa olevalle toiminnalle. Donald Trumpin tulisi jo hyväksyä tappionsa. Hyvään kilpailuun kuuluu myös hyvä häviäminen.

Vaikka maailmalla politiikka kiehuu, on kotimaan politiikassa ainakin tänään hyvä päivä. On hienoa lähteä uuteen vuoteen ja ensimmäiseen kunnon vuoteeni politiikassa, kun Perussuomalaiset on jälleen YLE:n mittauksessa suurin puolue. Tietenkään YLE:n kannatusmittauksiin ei kannata sokeasti luottaa ja tässäkin otanta on vain 2221 henkeä, joista vastauksen on antanut 1504. Kuitenkin jonkinlaista suuntaa tämä antaa.

Heti näin alkuvuoteen ministeriön tutkintaryhmä esittää hallitukselle kotihoidontuen poistamista. Suomessa on jo valmiiksi matala syntyvyys ja lapsiperheitä tulisi tukea kaikin mahdollisin keinoin. Pakko kyllä ihmetellä, miten tämä hallitus muka ajaa pienen ihmisen asiaa. Nämä ovat ilmeisesti sitten niitä kauan odotettuja työllisyystoimia. (Velka)rahaa löytyy ideologisiin hankkeisiin kyllä vaikka millä mitoin, mutta tavan kansalaista tuetaan koko ajan vähemmän ja erityisesti pienituloiset kärsii. Evan verokoneen mukaan myös tuloverotus kiristyy tänä vuonna eniten pienituloisilla. Suomessa on ihan uskomattoman korkea verotuksen taso ja sitä tulisi nimenomaan laskea, ei missään tapauksessa kiristää. Tämän ymmärtää jo ruotsalainenkin sosiaalidemokraatti kotimaassaan.

Sinänsä toisen asteen ilmaiset koulukirjat ovat minusta varsin hyvä uudistus, mutta tämänkin asian olisi voinut ensin kohdistaa kaikkein pienituloisimpien perheiden opiskelijoille tällaisessa taloustilanteessa. Suhteellisesti tästä hyötyy eniten tietysti valmiiksi hyvätuloiset, mutta toisaalta ompa nekin eurot kulutettavissa tai säästettävissä muutoin. Kaikki eurot ovat hyvätuloisillekin kotiin päin sillä Suomen koronan lamaannuttama yritystoiminta pyörii kulutuksella. Suosikaa pienyrittäjiä, lähiruokaa ja muutenkin kotimaisia tuotteita! Koronarokotukset ovat jo Suomessakin alkaneet (vaikkakin ilmeisen hitaasti), joten valoa tunnelin päässä on jo.

Omista tavoitteistani sen verran, että aion saada vuoden 2021 aikana yliopisto-opinnot suurin piirtein siihen pisteeseen, että vuodelle 2022 jäisi enää pro gradu-tutkielma. Sen lisäksi aion tehdä kaiken voitavani, jotta Perussuomalaiset saisivat mahdollisimman paljon ääniä kevään kuntavaaleissa. Tietysti olisi hienoa päästä jo näin nuorella ikää kaupunginvaltuustoon itsekin. Jos minun työni saa edes yhden henkilön lisää äänestämään Perussuomalaisia, on minun työni vaaleissa tehty ja olen siihen tyytyväinen. Kannustan myös muita nuoria ja vanhempiakin potentiaalisia ehdokkaita lähtemään mukaan ehdolle vaaleihin! Suomen politiikan suunnan muutos vaatii meidän kaikkien panostusta.

Lopuksi vielä taas hieman lihaa luiden ympärille:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007698029.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007722493.html

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007723447.html

https://yle.fi/uutiset/3-11726460

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b22f8a37-35b9-4101-81eb-c57db134cc47

https://yle.fi/uutiset/3-11715180

https://www.verkkouutiset.fi/veroja-alas-talous-tasapainoon-ruotsissa-on-paremmat-demarit/#65990631

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Marcus nuo valtamedian , uutisoinnit on ollutviime aikoina , turhan yksipuolisia ja puolueellisia !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kyllä vain, Trump on moneen kertaan käskenyt mellakoitsijoita menemään kotiin eikä todellakaan ole agitoinut eikä yllyttänyt mihinkään Capitol-hyökkäykseen, ja ko. hyökkäyksen aikana Trumpin some-tilithän oli suljettu ao. somealustayhtiöiden toimesta, joten miten hän olisi edes voinut saada paheksuntaansa julkisuuteen, kun media sensuroi häntä. Ja tosihan on, että antifa toimii demokraattien käsikassarana toteuttaen vain sosialistien päämääriä vaikka tämä kuinka kiellettäisiin ja pidettäisiin vain salaliittoteoriana. Niin kovaa ja monitahoista on peli sosialistien leirissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Muuten Topparilta järkipuhetta/-kirjoitusta, uskon vahvasti läpimenoon kuntavaaleissa. Harmi etten itse voi äänestää häntä, mutta eiköhän omallakin paikkakunnallani ole hyviä PS-ehdokkaita, joista voi valita. Hyvää vaalimenestystä Topparille!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marcus Toppari Hallintotieteiden ylioppilas
#6

Kiitos paljon kommentistasi, positiivinen palaute on kannustavaa! Minun blogiani täällä, instagramia ja Facebook-sivua (löytyy nimelläni) saa ja mielellään pitääkin mainostaa, jotta ihmiset sen löytäisivät. 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marcus Toppari Hallintotieteiden ylioppilas
#5

Trump todella on käskenyt tätä äärijoukkoa palaamaan kotiinsa, eikä ole kehottanut myöskään tähän iskuun. Äärimmäisten ihmisten mieli on kummallinen. Jotkut ovat voineet saada kuitenkin puheista intoa tällaiseen toimintaan ilman, että Trump on edes tarkoittanut niin. En tiedä onko antifalla mitään tekemistä kyseisen iskun kanssa. Tämän vuoksi mainitsin kirjoituksessa Jake Angelin, koska hänen tausta on ainakin hyvin selkeä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marcus Toppari Hallintotieteiden ylioppilas
#4

Valtamedian uutisoinnit tuntuu aina puolueellisilta. Totta on, että uutisissa on korostettu tätä pientä äärijoukkiota. Täytyy kuitenkin huomioida, että Trumpin takana on melkein puolet Yhdysvaltojen kansalaisista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000