Perussuomalaiset

Ukko Bamberg

Kuntien ylisuuret koronatuet tukevat vanhoja puolueita

Uudella Kouvolalla, joka on hämmentävässä murrosiässä, on ollut talousongelmia koko olemassaolonsa ajan, paitsi viime vuonna. Tilinpäätös oli 31 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupunginjohto tuulettaa.

Mutta positiivinen taloustulos on harhaa ja hetkellistä. Taloustulos oli koronatuen ja henkilökunnan lomautusten ansiota. Lisäksi nostettiin veroja, avustuksia vähennettiin ja palveluja karsittiin etenkin maaseudulta. En jaksa tälle tuulettaa.

Kuntien ylisuuret koronatuet tukevat kuntavaaleissa vanhoja puolueita. Vallassa olevat voivat nyt sanoa, että tässä on tehty vastuullista politiikkaa ja Kouvola on hyvissä kantimissa. Äänestä jatkoon.

Poikkeusaika saattaa sopia kaupungille, mutta ei sen asukkaille. Diakonia-ammattikorkeakoulu vertasi kuntien huono-osaisuustilannetta. Selvityksessä huomioitiin inhimilliset, sosiaaliset ja taloudelliset tekijät. Tulos on Kouvolan osalta karua luettavaa. Kouvolassa on huono-osaisuus selvästi yleisempää kuin muissa kunnissa keskimäärin. Tosin, nämä ongelmat ovat vielä pahempia kaupungeissa, joihin valtaosa pakolaisista päätyy.

Myös elinkeinoelämän keskusliiton rankkauksessa Kouvola jää yritysympäristönä jumbosijoille. Täällä leikitään kärkihankkeilla, kun yrittäjät toivovat tukea arkiseen työhön. Moni yrittäjä jätti valtuustokauden aikana konkurssihakemuksen tai koko paikkakunnan. Siinä realiteettiterapiaa päättäjille, jotka elävät omassa hyvinvointikuplassaan.

Tilannetta on lähdetty korjaamaan visuaalisen ilmeen kautta. Kouvola on siis huhtikuusta alkaen aktiivisten kaupunki. Toivottavasti tämä koskee myös päättäjiä ja viranhaltioita. Mutta tehokkaammin uskottavuutta rakentaisivat käytännön teot.

Päätösten ja tekojen tulee pohjautua realistiseen tilannearvioon. Lähtötilanne on haastava. Huono-osaisuus ja ongelmat eivät ole Kouvolassa laskussa, vaan kasvussa.

Valtuustokauden tulokset eivät siis vakuuta. Joko täällä ei ymmärretä missä mennään tai sitten tehdään vääriä asioita. Kouvolan on aikuistuttava ja lopetettava haihattelu, koska uutta valtuustoa odottavat kovat haasteet. Mutta toivoa on, kun laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Ukkokin. Toivoa On myös sitäkautta, Kun Kouvolan asioita hoitavat henkilöt saataisiin aikuiskoulutukseen, Joka lähtisi: Pyhäkolun penkiltä ja siellä täytyy olla: Tunnustuksellinen Uskontokasvatus. Luin Kirjasta, että Isä odottaa teitä: Mieluisena ”Uhrina” Itselleen. Muutenhan On Suuri Vaara, että menette Uhrina: Belsebuulle, ettekä: Kenellekkään muulle. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Punavihreä hallitus on jakanut velkarahaa kuin karkkeja ympäri Suomea sinne tänne, miten sattuu. Ihan sairasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000