Perussuomalaiset

Arttu-Petteri Klami

Kuntalaisten hyvinvoinnin lisääminen liikunnan avulla.

Kaupunginvaltuustolla on iso merkitys kotkalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Miten tämä liittyy kuntapolitiikkaan? Erittäin olennaisesti sillä kaupunki luo lähtökohdat meidän kotkalaisten elämiseen ja se lähtee pienistä asioista joita ei välttämättä tule ajatelleeksi. Esimerkiksi liikunnan harrastaminen. Kaupungin tulee mahdollistaa tasavertaista liikkumista jokaiselle ja luoda mahdollisuus kaikille kotkalaisille kokea liikunnan ilo. Huomioiden kilpaurheilun, harrasteliikunnan, erityisryhmät ja ikäihmisten terveysliikunnan. On yhtä arvokasta käydä turvallisesti kävelyllä sekä urheilla ammatikseen.

Kaupunki kun tarjoaa laadukkaat olosuhteet liikkumiselle, niin liikumme jopa huomaamattomasti. Esimerkiksi lapsille turvallinen koulumatka jalan tai pyörällä lähellä olevaan kouluun, harrastuksiin sekä myös aikuisille turvallinen työmatka, jotta voi esimerkiksi pyöräillä töihin. Mutta se ei tarkoita ihmisten pakottamista ideologisista syistä pyörän selkään lumimyrskyssä talvella, jotta pääsee töihin. Vaan luontaista kannustamista liikkumisen pariin.

Hyvät ulkoilureitit sekä meidän poikkeukselliset hienot puistomme luovat lähtökohdat liikkumiselle meille jokaiselle kotkalaiselle. Kotkalaiset ottakaa lähiliikuntapaikat, ulkoilureitit, luonto haltuun sillä ne kuuluvat meille!

Liikunnan avulla ihmiset voivat paremmin ja sairastavat vähemmän, jolloin panostus liikkumiseen maksaa itsensä takaisin monin verroin. Sekä hyvät liikunnan harrastusmahdollisuudet ovat osaltaan Kotkan vetovoimatekijöitä.

Hyvinvointi on kokonaisuus, jota liikkuminen tukee.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Lasse Hietanen.
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Arttu-Petterikin. Hyvin ja inspiroivasti kirjoitit. ”Pyörivä kivi, ei sammaloidu.” On sanonta, ja hyvä ajatus: Terveyshyvinvointiin. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Arttu-Petterikin. Hyvin ja inspiroivasti kirjoitit. ”Pyörivä kivi, ei sammaloidu.” On sanonta, ja hyvä ajatus: Terveyshyvinvointiin. Kiitos. SIUNATEN, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Suunta on oikean suuntainen ! Liikunta / ruokavalio / elintavat yleensä , tuovat terveyttä , hyvinvointia ! Lisättynä Ahkeruudella !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Hyvä kirjoitus!
Pienikin päivittäinen kävely luonnossa, luontopolulla, puistossa, metsässä tuo ison annoksen terveyttä ihmiselle. Olo kevenee, verenpaine laskee, jaksaminen lisääntyy.

Kannattaisi myös kiinnittää huomiota ruokarytmiin vuorokauden aikana.
Esim. 10/14 on aika hyvä systeemi.
10/14 = syö syömisesi kymmenen tunnin sisällä ja ole 14 tuntia syömättä. 14 tunnin aikana voi juoda esim. teetä tai mehua (ilman sokeria). Ja nukkua entistä paremmin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000