Perussuomalaiset

Lulu Ranne

Suomesta aktiivinen ja innovatiivinen bioenergian kehittäjä

Suomi on nostettava maailman terävimpään kärkeen bioenergian sekä energiatehokkuutta parantavien ratkaisujen kehittämisessä ja käyttöönotossa. Vanhoilla tuotteilla ja ratkaisuilla emme pärjää. Kansamme on pieni, mutta osaamisella, resurssien oikealla kohdistamisella ja perinteisellä sisulla onnistumme. On kyettävä tuottamaan uusia vientivaltteja, uutta yrittäjyyttä ja sitä kautta uusia työpaikkoja. Helpolla emme pääse, sillä nykyiset kehittämistavat ja –panostukset eivät enää riitä.

Suomalaista osaamista on suunnattava huomattavasti tähänastista aktiivisemmin uusien ratkaisujen etsimiseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Innovatiivisesta ajattelusta on tehtävä Suomelle uusi kilpailuvaltti. Ajattelu- ja toimintatapoja on muutettava paljon, sillä nykyiset tavat eivät riitä maailman huipulla. Uudistumista tarvitaan niin oppi- ja tutkimuslaitoksissa, yrityksissä kuin julkisen sektorin organisaatioissakin. Erityisesti oppi- ja tutkimuslaitosten tulee lisätä ja syventää laadukasta ja tavoitteellista yhteistyötä innovointihaluisten ja –kykyisten yritysten kanssa. Tältä pohjalta on mahdollista kehittää ja käyttöönottaa uusia ympäristöystävällisiä energia-ratkaisuja ja keksintöjä.

Meidän on jalostettava entistä arvokkaampia biotalouden tuotteita. Uusiutuvat biopolttoaineet tarjoavat paljon uusia mahdollisuuksia, jotka on hyödynnettävä. Tutkimuksessa, kehittämisessä ja tuotteistamisessa on toimittava tavoitteellisesti, poikkitieteellisesti ja ennakkoluulottomasti. Innovaatiopanostukset on kohdistettava oleellisiin kohtiin ja sellaisiin hankkeisiin, joilla on edellytykset parantaa kilpailukykyämme.

Kyse ei ole vain mahdollisuudesta menestyä ja pärjätä maailmalla. Kyse on myös siitä, että maamme kykenee tulevaisuudessa tuottamaan riittävästi kotimaista, kohtuuhintaista ja turvallista energiaa suomalaisille.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000