Perussuomalaiset

Lulu Ranne

Nyt on sinivalkoisen siirtymän vuoro

Julkaistu Itä-Hämeessä 6.6.2022

Marinin hallituksen politiikan vakavimmat virheet levittävät nyt tuhoa kodeissa ja työmailla.

Hallitus on kasvattanut valtion velkaan 29 miljardilla, josta 11 miljardilla on tuhlattu turhaan. Se syytää joka vuosi 2 miljardia ”vihreään siirtymään”, 1,2 miljardia kehitysapuun ja paisuttaa julkisia menoja puuhilla, jotka eivät ole Suomelle hyödyksi. Hallituksen ajama, Keskustan ja Kokoomuksen tukema, maailman toiseksi kirein ilmastopolitiikka heikentää julkista taloutta ja kansalaisten ostovoimaa, kyykyttää yrityksiä ja teollisuutta ja ajaa suomalaisia energiaköyhyyteen. Sen seurauksena polttoaineet, asuminen ja ravinto maksavat paljon aikaisempaa enemmän ja yhä pahemmaksi uhkaa mennä.

Vihreälle siirtymälle on onneksi olemassa vaihtoehto. Sinivalkoinen siirtymä. Se tarkoittaa järkevää ja vaikuttavaa energia- ja ilmastopolitiikkaa, jota tehdään Suomen etu edellä.

Sinivalkoisella siirtymällä turvataan omavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Vahvistetaan elinkeinoelämän ja vientiteollisuuden toiminta- ja kilpailukykyä ja huolehditaan kansalaisten elinvoimasta ja ostovoimasta. Siinä vähennetään päästöjä hallitusti ja kustannustehokkaasti.

Sinivalkoisessa siirtymässä rakennetaan ja ylläpidetään kotimaista, hajautettua ja toimitusvarmaa energiatuotantoa. Kansalaisille ja teollisuudelle tarjotaan edullisempaa ja hintavakaata energiaa. Muiden puolueiden hehkuttama epävarma ja kallis tuulivoima ei ole huoltovarmuusratkaisu eikä sen massarakentaminen kuulu sinivalkoiseen siirtymään. Me tiedämme, että Suomen tuulivoimateho on yli puolet ajasta alle 30 % maksimista ja se vaatii rinnalleen yhtä paljon muuta säästä riippumatonta energiatuotantoa.

Sinivalkoisessa siirtymässä laaditaan ripeästi ydinvoimastrategia, jolla maailman huippua oleva suomalainen laatu- ja turvallisuusosaaminen yhdistetään esimerkiksi pienydinvoimaloiden suunnitteluun ja valmistukseen. Lisäksi kehitetään kotimaista vetyteknologiaa yhdistettynä tuuli- ja ydinvoimaan.

Sinivalkoisessa siirtymässä torpataan kaikki EU:n aloitteet, jotka maksavat Suomelle maltaita tai heikentävät itsemääräämisoikeutta, kansallisia etuja tai kilpailukykyä. Sinivalkoisessa siirtymässä palautetaan päätäntävaltaa takaisin Suomeen!

Metsät otetaan paremmin huoltovarmuuskäyttöön ja turpeelle annetaan kunnianpalautus. Suomalaisia luonnonvaroja hyödynnetään suomalaisten hyväksi!

Perinteisiä energiatuotantolaitoksia käytetään, kunnes tilalle saadaan hinnaltaan ja teknologialtaan kestäviä, sääriippumattomia ja päästöttömiä vaihtoehtoja. Poikkeusolojen energiaomavaraisuutta vahvistetaan säilyttämällä kivihiililaitoksia varavoimalaitoksina.

Sinivalkoisessa siirtymässä satsataan kotimaiseen tutkimukseen ja innovaatioihin ja annetaan uusien teknologioiden kypsyä niin, että ne saadaan kustannustehokkaasti ja laajasti käyttöön. Suomalaiset saavat tietenkin ajaa polttomoottoriautonsa rauhassa loppuun ja käyttää arjen tavallista tekniikkaa niin kauan kunnes heille on tarjolla uusia, joka kukkarolle sopivia, päästöttömiä vaihtoehtoja.

Kuljetuksen ja energian verotusta ja muuta maksurasitusta kevennetään. Valmiste- ja arvonlisäverotusta sekä biopolttoaineiden jakeluvelvoitetta lasketaan. Teollisuutta ja työpaikkoja siirtyy takaisin Suomeen, koska kilpailukyky kohenee kun työnantajamaksut ja tuotantokustannuksen pienenevät ja työntekijälle jää enemmän käteen.

Sinivalkoisella siirtymällä varmistamme, että Suomi selviää ja menestyy.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

No, eipä tuota olisi paremmin voinut ilmaista, Kiitos Lulu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000