Perussuomalaiset

Lulu Ranne

KOK ja SDP viestivät: älä opiskele lisää, älä ole ahkera

Koulutus on Suomen kantava voima, joka takaa maallemme osaavia ihmisiä rakentamaan tulevaisuutta ja vakaata taloutta. Lisäksi sillä on keskeinen rooli syrjäytymisen ja yhteiskunnan kahtiajakautumista ehkäisyssä. Suomi onkin ollut jo vuosia tilanteessa, jossa tarvitaan entistä laadukkaampaa, työelämän tarpeisiin paremmin vastaavaa koulutusta sekä läpi elämän jatkuvaa opiskelua. Vaihtoehtoja tälle ei ole.

Viimeisiä hetkiään istuva KOK-SDP-vetoinen hallitus on kautensa aikana mm leikannut koulutuksesta ja lapsilisistä sekä yrittänyt pakottaa perheitä samaan muottiin isien pakkokotihoidontuella. Koulutuksen määrärahoja on pienennetty suhteessa bruttokansantuotteeseen vuodesta 1995. Esi- ja perusopetusta on leikattu päättyvällä hallituskaudella noin 600 miljoonalla eurolla. Maamme koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn on kohdistettu tulevaisuuden kannalta kestämättömiä leikkauksia.

Viimeisimmän tempun hallituspuolueet Kokoomus, SDP, Kristilliset ja RKP tekivät 10.3.2015 vetäessään jälleen kerran raa’asti mattoa maamme tulevaisuuden alta. Eduskunta äänesti äänin 95–91, että opintotukea ei jatkossa myönnetä toiseen samantasoiseen korkeakoulututkintoon. Kakkostutkintoon ei myönnetä tukea, vaikka tukea ei olisi nostettu ensimmäiseenkään tutkintoon. Päätös oli häpeällinen.

Hallituksen viesti tulevaisuudelle on selvä. Ei kannata olla ahkera ja kustantaa omia opintojaan, sillä jos joskus uudet opinnot ovat elämässä tarpeen, et saa niihin mitään tukea vaan joudut maksamaan nekin itse. Ei kannata opiskella lisää ja päivittää osaamistaan, vaan on parempi pysyä vanhassa. Uutta tutkintoa kun on mahdotonta suorittaa, jos ei satu olemaan ylimääräistä rahaa. Harvalla työttömällä tai muuten uudelleenkouluttautumistarpeessa olevalla sitä on.

Hallituspuolueiden läpi runnoma päätös osoittaa suurta ymmärtämättömyyttä ja vastuuttomuutta. Suomalaisilta edellytetään jatkuvassa talouden ja työmarkkinoiden myllerryksessä aikaisempaa vahvemmin osaamisen päivittämistä ja täydentämistä sekä kykyä vaihtaa alaa. Nyt tehty päätös vaikeuttaa tai tekee tämän kaiken jopa mahdottomaksi, vaikka se olisi yksilön ja yhteiskunnan kannalta järkevää.

Meidän on lopetettava koulutusjärjestelmämme ja tulevaisuutemme rapauttaminen. Koulutusta on sen sijaan  lähdettävä kehittämään voimakkaasti vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeita. Koulutus on investointi maamme tulevaisuuteen sekä vakaan talouden ehdoton edellytys.

Lulu Ranne (PS), diplomi-insinööri, eduskuntavaaliehdokas

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Fil.maist
Vihainen
#1

tai jos opiskelet niin pakkoruotsia.. se on ylimaallista sivistystä,ala-asteelta yliopistoon,vaikkei kukaan sitä opi..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000