Perussuomalaiset

Leena Meri

Perussuomalaisten hallituskausi alkaa

Perussuomalaiset ovat tänään päättäneet kokouksessaan lähteä hallitukseen sekä hyväksyneet samalla hallitusohjelman.

Ministereitä meille tulee seuraavasti: ulkoministeri Timo Soini, puolustusministeri Jussi Niinistö, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Ohjelma on neuvottelun tulos eikä kaikkia tavoitteita saatu yksinomaan perussuomalaisten toivomalla tavalla, mutta kaikissa ohjelman osioissa näkyy selvästi perussuomalaisten kädenjälki.

Olin tyytyväinen monista oikeusasioita koskevista kirjauksista. Näitä ovat mm. rangaistuksen korotukset kansan oikeustajua vastaaviksi, rikoksen uhrin aseman parantaminen, riidattomien asioiden siirto pois tuomioistuimista sekä ehdollisen rangaistuksen tehostaminen lyhyellä ehdottamalla vankeudella. Myös vapautuvan vangin vaarallisuusarviointiin kiinnitetään entistä enemmän huomioita. Lisäksi päiväsakon vähimmäisrahamäärä korotetaan 6 eurosta 12 euroon ja oikeudenkäyntimaksuja korotetaan vastaamaan paremmin tätä päivää.

Pidin eilen puheen eduskunnan täysistunnossa tuomioistuimista ja maistraateista sekä valtion hallinnon tuottavuuden parantamisesta. Puheessa toin monia käytännön ongelmia esille sekä huoleni henkilökunnan jaksamisesta lisääntyvien työmäärien keskellä.  Samalla asiakkaiden oikeusturva kärsii pidentyneiden käsittelyaikojen ja byrokratian vain kasvaessa. Viranomaisten tehtäviä tulee vähentää sekä keskittyä oleelliseen. Maistraatin osalta ehdotin tulopuolelle muutaman kympin maksua sekä avioliiton esteiden tutkintaan että siviilivihkimiseen. Tällä hetkellä kaikki toimenpiteet ovat maksuttomia – myös ulkomaalaisille.

Perussuomalaisten ensimmäinen hallituskausi on alkamassa ja toivon, että saamme Suomen talouden nousuun. Kovaa työtä se vaatii, mutta työtä emme ole ennenkään pelänneet.

Linkki: hallitusohjelma

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
sirkka
Hämmentynyt
#1

Hei!

Olen omaishoitaja Tampereelta. Olen tutkinut hallitusohjelman liitettä . Linkki:
http://4.bp.blogspot.com/-PeK77k6ol4Q/VWgzRVzWzEI/AAAAAAAAAS0/tPmF6i_1BAk/s1600/sipil%25C3%25A41.jpg

Kysyisin miten tämä teksti syntyi ja mitä eri kohdissa tarkoitetaan?

Ensinnäkin miksi perhehoitajaksi ryhtyminen ei saa olla houkuttelevaa työssäkäyville? Miten se tehdään vähemmän houkuttelevaksi? Silläkö, että pannaan korvaukset pieniksi ja päivät pitkiksi? Mitä annettavaa sellaisella perhehoitajalla sitten on asiakkailleen, joka on ensin itse vedetty piippuun? Hänen tarvii täyttää kotinsa hoidokeilla että pärjää ja siellä ne on kuin sillit suolassa.

Minun miestäni yritettiin saada perhehoitoon mutta siellä ei ollut tarpeeksi hyvät lukot ja hänen olisi pitänyt voida olla siellä yksin ilman muita hoidokkeja, jotka vanhoina ihmisinä olisi häiriintyneet hänen levottomuudestaan. Perhehoitaja sanoi että hänen ei taloudellisesti kannata pitää pelkkää yhtä ihmistä kun korvaus on niin pieni.

Sitten tämä omaishoitokohta, siinä mainitaan ”omaishoitajia vastaavat vapaaehtoishoitajat” mitä ne on?

Minä en ole sellaisia nähnyt enkä niistä kuullut ja soitin kahden omaishoitajayhdistyksen pj:lle, kysyin onko he nähneet tai kuulleet ja vastaus oli EI.

Jos tarkoitetaan tällä niitä omaishoitajia, jotka tekee hoitotyötä ilman korvausta, se johtuu kahdesta asiasta.

1. omaishoitaja ei tiedä olevansa oh eikä tiedä omaishoidon tuesta. Tämä tietämättömyys perustuu siihen, että kunnat ei hoida tiedotusvelvollisuuksiaan, ja se on lain vastaista, että eivät tiedota riittävästi. Hyväksytäänkö tällainen lain vastaisuus?

2. Kunta on ilmoittanut että sillä ei ole rahaa maksaa tälle henkilölle omaishoidon tukea. Tämä tilanne johtuu alibudjetoinnista ja jatkuessaan useampia vuosia peräkkäin, se on laitonta, niin on oikeusasiamies sanonut. Aiotaanko tämä asiantila hyväksyä?

Uskon ennemmin ufoihin kuin siihen että vapaaehtoiset tekisivät edes osaa omaishoitotyöstä. Edes suku ei auta, enkä ole ainoa. Jos jostain pullahtaisi vapaaehtoinen tekemään omaishoitajan lomituksia, jota kyllä epäilen, miten vastuukysymykset? Minä en voisi ottaa edes kouluttamatonta, mieheni voi saada tukehtumiskohtauksen ja kuinka siitä tottumaton ja kouluttamaton selviäisi? Kun tulisin vapailta, mieheni olisi laudoissa ja tämä vapaaehtoinen raudoissa.

Pyydän vastausta. Ja vielä kysyn kuinka tämä ylöskirjattu asia aiotaan viedä jatkoon?

Nytkin on kovasti ongelmaa siinä kun valtio lähettää kuntiin rahoja omaishoitoa varten. On lähetetty omaishoitajien terveystarkastuksiin ja lomituksiin. Kun rahoissa ei ole ollut korvamerkkejä, ne on kaadettu kunnan kassaan ja sieltä otettu esim. teiden ja siltojen rakentamiseen. Kun omaishoitajat ovat kyselleet, paljonko kyseistä omaishoitorahaa kunta sai ja miten se käytettiin, vastauksia ei ole saatu.

Jos nyt tiivistäisin, niin Omaishoitolaki on puitelaki jonka väljissä raameissa kunnat ovat saaneet mesota kuin siat pellossa ja usein on lakia rikottu, tavalla jos toisella, kaikkein parhaiten hommat on hoitanut Kauniainen, Ylöjärvi huonoiten.
Tämä 75 milj. on tosiasiassa maksu siitä, että kunnat hoitaisivat jo nyt laissa olevat velvollisuutensa. Uutta on utopia vapaaehtoisuudesta ja uutta on omaishoidettavan hoito perheissä ja se taitaa perustua laitospaikkojen alasajoon eikä hoidettavien etuun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000