Perussuomalaiset

Ari Prihti

Mikä on kolmikanta?

Näin asiaa kuvaillaan: Kolmikanta on järjestelmä, jossa eduskunnan päätösvallassa olevat asiat, ulko- ja puolustuspolitiikkaa lukuun ottamatta, tuodaan työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen käsiteltäväksi.
Ymmärrettävää on maan hallituksen mukana oleminen, muu onkin hurskastelua. Työntekijäliitot ovat yliedustettuina, mikä tuntuu käsittämättömältä. Ai että miksi?
Itseään suureksi ja mahtavaksi työantajaetujärjestöksi tituleeraava EK on noin 16 000 työnantajajäsenen edunvalvoja. No, se suuruus tuleekin siitä, että näillä EK:n edustamilla työnantajilla on työntekijöitä n. 980 000 eli kyseessä on työntekijöiden edustus.
Ylivoimaisesti suurin työantajien edustaja on Suomen Yrittäjät ry noin 115 000:lla jäsenellä ja noin 50 000 työnantajayrityksellä. EK:lla näitä yrittäjäjäseniä on ainoastaan noin 16 000. On todella hämmästyttävää, ettei Suomen Yrittäjät ry ole kolmikantaneuvottelussa osapuolena, sillä se edustaa suurinta osaa maamme työnantajista.
Olen pienyrittäjien puolesta pahoillani, ettei ääntämme kuulla. Mielestäni kolmikannan neuvottelumandaatit kaipaavat uudelleen järjestelyä, jossa otetaan huomioon työntekijäosapuolen nykyinen ylisuuri edustus ja työantajaosapuolen edustuksen vinoutuma painottamaan EK:n asemaa.
Itse en ole Suomen Yrittäjien jäsen, mutta edustan muutaman sadan pienyrittäjän PerusYrittäjät ry:tä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Kukas sen vinoutuman korjaa häh?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Out
#2

Kansa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000