Perussuomalaiset

Leena Meri

Ajatuksia pakolaiskeskusteluun

Hyvinkään kaupunki ja kaupunginhallitus sai tiedon maanantaina 2.11. että Hyvinkäälle tulee yksityisen tahon omistamaan entiseen sikatalouden tutkimuskeskukseen Maahanmuuttoviraston ja Luona Oyn tekemän vuokrasopimuksen perusteella 150-300 pakolaista lähipäivinä. Ilmoituksen mukaan joukossa on nuoria miehiä ja perheitä.

Hyvinkäällä on ollut koko syksyn myös spekulointia, että Hyvinkään Sveitsissä Rantasipi hotelli olisi neuvotellut hotellin vuokraamisesta. Sinne mahtuu arviolta noin 800 pakolaista. Vahvistusta suuntaan taikka toiseen ei ole kyselyistä huolimatta saatu.

On täysin käsittämätön tilanne, että yksityinen taho voi yhdessä Maahanmuuttoviraston kanssa sijoittaa yhteen kuntaan määrättömän määrän pakolaisia muutaman päivän varoitusajalla kuntaa kuulematta. Kunnan tulee silti tarjota varhaiskasvatuksen, lastensuojelun, koulutoimen ja terveydenhuollon palveluita. Kunta saa palveluista korvauksen valtiolta, mutta julkisuudessa on tuotu esille, että kaikki kulut eivät tule kuitenkaan täysin korvatuksi. Erityisesti palvelurakenteet ja toimitilat ovat asioita, joita kukaan ei korvaa, kun kunta joutuu pikavauhtia järjestämään paikkoja mm. varhaiskasvatukseen ja kouluihin. On myös tosiasia, että erityisterveydenhoidon palvelut voivat ruuhkautua.

Kun kansalaiset ovat asiasta perustellusti huolissaan, on asiassa esitetty ratkaisuksi maahanmuuttajakummin ottamista ja huoletonta asennetta. Sisäministeri Orpo on kuitenkin  myöntänyt, että jo nyt joukossa on Isis-taistelijoita. Myös Supo myöntää terrorismin turvallisuusuhan. Samaan aikaan suomalaiset ääriryhmät ovat aktivoituneet. Tämä ei ole toivottava suuntaus ja aiheuttaa ihmisissä paljon pelkoa ja ahdistusta, joka tulee ottaa vakavasti. Asioiden vähättely ei ole ratkaisu.

Mielestäni kunnan tulisi voida vaikuttaa alueelleen otettavien pakolaisten määrään ja kunnan suostumus pakolaiskeskukselle tulisi aina olla. Pakolaisten määrä tulee mitoittaa kunnan todelliseen palveluiden tarjoamisen kantokykyyn. On kestämätön tilanne, että kunta ja sen veronmaksajat ovat vain vastaanottava osapuoli, kun samaan aikaan kunnat taistelevat oman taloudellisen tilanteensa ja palvelujen turvaamisen kanssa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


23 kommenttia
V. Trolli
Iloinen
#1

Kummitoimintaa parhaimmillaan. Majoita ja varusta isis-taistelija kotiisi. Luo hyvät puitteet terroritoimintaan Suomessa. Pidä huolta isis-taistelijoiden verkostoitumisesta eli pidä tiivistä yhteyttä muihin suvaitseviin kummeihin joilla on oma partapoika valmiina tappotöihin. Salainen armeija, äärisuvaitsevaiston Orvot Pirut.
Perussuomalaisiin arvoihin ei kuulu yhteiskunnallisen eriarvoisuuden ja epävarmuuden kasvattaminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perusäijä
Tyytyväinen
#2

Ei ole yhtään ihme että Saksassa ja Ruotsissa on alettu polttaa naapuristossa tyhjillään olevia pakolaiskeskukseksi potentiaalisia kiinteistöjä. Ihmiset suojelevat perheitään , kotejaan ja ympäristöään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Vihainen
#3

Leena

Koko tämä kuvio on käsittämätön. Meillä on yksi, omaa elämäänsä elävä menomomentti, joka on kaiken valvonnan ulkopuolella. Kuinka kauan tällainen touhu voi jatkua. Samalla kaikki vähänkin kriittinen keskustelu asian tiimoilta pyritään katkaisemaan.

Älkää nyt antako sen aina esiin vedettävän rasismikortin hiljentää puoluetta, vaan toimikaa tavalla, jota valtaosa kansasta haluaa. Kaikki vetovoimatekijät pian pois, valitusoikeudet päätöksistä pois ja tehokkaat palautukset. Näillä toimilla on kansan enemmistön tuki. Aina ei pidä kuunnella mantraa ”mitä ne muut meistä miettivät”. Ne muut kansat taitavat miettiä ihan samanlaisia ratkaisuja. Taitaa Muti Merkelkin kaatua lompakkonsa avaamisesta islamisteille.

Eli nyt rohkeutta päätöksiin. Ja selkeitä ulostuloja ja tuloksia. Emme kaipaa näitä vieraita eivätkä he ole Suomelle voimavara, vaan helvetillinen kustannuserä ja yhteiskunnan epävakauden siemen. Nyt ryhtiliike koko puolueeseen, erityisesti sen korkeimpaan johtoon. Toimikaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Käsittämätöntä avuttomuutta. Kauanko tämä pelleily jatkuu?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#5

Suomen kansa on nykyään niin Vellihousu porukkaa että ei saada edes kunnon mielenosoitusta aikaan ! Jos sellainen järkätään niin porukka ei sinne vaivaudu tulemaan, tämä Hulluus jatkuu niin kauan kun kansa antaa sen jatkua Sipilä,Stubb,Soini,O(U)rpo ei tätä maahantunkeutumista lopeta vaan lisää sitä ! Ainoa keino on että kansa herää tekemään asialle jotain, Saksa näyttää jo esimerkkiä tulevasta mitä Suomen media ei tietty uutisoi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000