Perussuomalaiset

Laura Virkkunen

Järvenpää – radanvarren helmi

Näin kuntavaalien alla nousee helposti esiin kaikki se, mikä on huonosti tai mitä pitää parantaa. Ehdokkaiden tekstejä lukemalla ja puheita kuuntelemalla nousee väkisinkin mieleen, että Järvenpäässä ei ole mitään hyvää jäljellä. Näinhän ei tietenkään ole.

On totta, että kaupungin talous on kuralla. Meillä kuitenkin verotulokertymä on hyvä, ja olemme kasvukunta. Järvenpää houkuttelee nimenomaan ”hyviä veronmaksajia”. Lähtökohta on siis kunnossa, vaikka laihoja vuosia on edessä. Asiat pitää laittaa nyt tärkeysjärjestykseen, ja kun tilanne on korjaantunut, voidaan taas miettiä, mitä ylimääräistä kivaa voidaan toteuttaa.

Toinen vaalikampanjoinnissa nouseva huoli on kaupungin liian nopea kasvu. Maltillinen kasvu toisi helpotusta kireälle taloustilanteelle. Asukasmäärän kasvu luo valtavaa painetta kunnallisten palveluiden lisäämiselle. Meillä on menneinä vuosina laiminlyöty julkisten rakennusten ylläpitoa, minkä vuoksi nyt uusitaan muutenkin tiloja, jotka eivät ole vielä lähelläkään laskennallisen elinkaarensa loppua.

Nopean kasvun seurauksena puistoalueet saavat väistyä ja tilalle rakennetaan uusia toinen toistaan korkeampia betonimonumentteja. Tähän tulevalla valtuustolla on täydet mahdollisuudet vaikuttaa. Tonttimaata Järvenpäässä ei ole loputtomasti, mutta valtuusto voi päättää maltillisemmista kasvutavoitteista. Tällöin meidän ei tarvitsisi rakentaa puistoalueille, ja tuleva rakentaminen voisi olla väljempää ja matalampaa. Moni pääkaupunkiseudulta muuttaa Järvenpäähän nimenomaan väljemmän ja luonnonläheisemmän asumisen vuoksi.

Järvenpäätä voikin kutsua radanvarren helmeksi. Meillä on hyvät lähtökohdat luoda kaupungille juuri sellainen tulevaisuus kuin itse haluamme. Kaikkialla Suomessa ei ole näin. Viisailla päätöksillä pidämme kaupunkiympäristömme viihtyisänä ja saatamme lähivuosina taloutemme takaisin tasapainoon.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
#1

Laura, hyvin kirjoitettu.

Koulukaupunkini Järvenpää (Maatalousnormaalikoulu, 1928-1993) on todellakin luonnonkauniiden maisemien keskellä. Tätä kauneutta ei saisi tuhota, sillä se antaa asukkaille mahdollisuuden virkistäytyä vapaa-aikoina kiireettömästi luonnon helmassa – ja on, kuten sanoit, vetovoimatekijä.

Myös turisteja ajatellen teillä on siellä paljon hyvää, mm. Jean Sibeliuksen kotitalo.

Kasvu kasvun itsensä vuoksi ei ole perusteltua. Myös pieni voi olla kaunista – ja kannattavaa.

Tunnen Järvenpään PS-ehdokkaista henkilökohtaisesti vain Mauri Rasinkosken, mutta toivon, että ainakin te molemmat pääsette kunnanvaltuustoon. On tärkeää varjella Järvenpään omaa, erityistä luonnetta niin, ettei siitä tule betonikylä toisten samanlaisten joukkoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000