Perussuomalaiset

Laura Virkkunen

Ei ne pienet tulot, vaan ne suuret menot

H-hetki lähestyy, kun valitsemme kuntiimme uusia valtuutettuja. Ennakkoäänestysaikaa on pidennetty kahteen viikkoon, eli äänestää voi 26.5.-8.6.2021 sekä tietysti varsinaisena vaalipäivänä 13.6.2021.

Olen itse toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Neljä vuotta sitten tulin ensikertalaisena valituksi varavaltuutetuksi. Iso kiitos siitä luottamuksesta! Neljä vuotta valtuustoryhmän jäsenenä on tuonut paljon oppia sekä kunnallisesta päätöksenteosta että Järvenpään tilasta.

Järvenpään taloustilanne on haastava, mutta meillä on hyvät lähtökohdat saada se korjattua. Toisin on monella muuttotappioista kärsivällä maalaiskunnalla! Talouden korjaaminen vaatii kuitenkin meilläkin päättäjiltä rohkeutta sekä ikäviäkin toimenpiteitä. Kuten Jussi Halla-aho Ylen puheenjohtajatentissä sanoi, veronkorotukset eivät automaattisesti tuo lisää verotuloja. Jos verotus on 100 %, verotulot ovat 0 €.

Olen samaa mieltä Jussin kanssa. Meidän on löydettävä muita ratkaisuja. Järvenpäässä ongelma ei ole pienet tulot, vaan ne suuret menot. Meillä on hyvä verotulokertymä, mutta massiivisten kiinteistöinvestointien ja paisuneen kulubudjetin vuoksi talous sakkaa. Investointisuunnitelmaa leikattiin jo, mutta se on edelleen yli kaupungin kantokyvyn.

Yksi esimerkki säästökohteesta on Järvenpään resurssiviisaussuunnitelmat. Näistä suunnitelmista puuttuu tyypillisesti sekä hintalapun että vaikutusten arvio. Varmaa on, että kalliiksi tulee. Tuskin kuitenkaan saavutamme mitään ilmastovaikutuksia, ainakaan mitattavissa olevia.

Kuntavaalit ovat tärkeät. Kunnissa päätetään ihmistä kaikkein lähimpänä olevista palveluista, kuten terveydenhoidosta, vanhusten hoivasta, kouluista, päiväkodeista ja liikuntapaikoista. Vain äänestämällä voit vaikuttaa, miten asioita laitetaan tärkeysjärjestykseen seuraavan neljän vuoden aikana.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Otsikko , käänteisesti ei ne suuret tulot , vaan pienet menot ! Siinäpä se on !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000