Perussuomalaiset

Laura Korpinen

Päätän itse mitä kosmetiikkaa käytän

Ylen Ykkösaamu-lähetyksessä 13.3.2021 pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi, että THL:n näkemyksen mukaan maskipakolla on lähinnä kosmeettinen vaikutus. Vastaavasti STM:n kevään 2020 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/katso-suorana-juuri-nyt-tuleeko-kasvomaskisuositus-suomeen-stm-julkistaa-selvityksensa/7833490 selvityksen mukaan maskin käytön merkitys koronaviruksen torjunnassa on vähäinen tai olematon.

Maskin käytössä onkin kyse siitä, että ollaan tekevinään jotain taudin torjumiseksi. ”Olen parempi ihminen, ja osoitan sen muillekin käyttämällä maskia”. Maskipakossa on myös vahvasti totalitaristinen viesti – halutaan kontrolloida ja näpäyttää kanssaihmistä.

Pääministeri on oikeassa tunnustaessaan, että maskipakko ei ole oikea ja tehokas toimenpide. Aidosti vaikuttavat toimet tulisi tehdä toisaalla. Ulkomailta saapuvilta pitäisi vaatia negatiivista koronatestitulosta, tulisi asettaa rajalle testausvelvoite ja ohjata koronapositiiviset pakkokaranteeniin. Rokotehankinnoissa pitäisi toimia tehokkaammin. Terveydenhuollon kantokykyyn ja kotimaiseen rokotetuotantoon tulisi panostaa. Tulisi tarjota rokotetta lähityötä tekeville. Näistä toimista julkisen vallan pitäisi huolehtia, ei estää elinkeinotoiminnan harjoittamista ja kyykyttää kansalaisia.

Nyt HSL on asettanut matkustajilleen maskipakon: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007853783.html

HSL:n määräys puuttuu asiakkaittensa itsemääräämisoikeuteen, ja rikkoo mielestäni rikoslain 11 luvun 11 §:n syrjintäsäännöstä. Julkisessa tehtävässä ei voida kieltäytyä palvelemasta mielivaltaisesti ilman hyväksyttävää syytä. Eikä voi olla hyväksyttävää edellyttää, että asiakas pakotetaan peittämään kasvonsa, kun viranomaistenkin mielestä maski on vaikutukseltaan vain kosmeettinen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Näitä maskejahan käytetään hoitolaitoksissa ja sairaaloissa. Maksavat paljon. Pääministerin mielestä ne ovat siis hyödyttömiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000