Perussuomalaiset

Laura Korpinen

Vårt land

4 kommenttia

Under de senaste veckorna har också finlandssvenskor besökt sannfinnländarnas valtält. De har erkännt att nu för den första gången i deras liv måste de rösta ett annat parti än SFP. De finlandssvenskor som jag talat med har sagt att SFP har gått för långt med sin annan ideologi utanför språkfrågan.

Jag vet att finlandssvenskor är irriterade av tvångsvenskadebatten. Därför måste jag understryka att enligt vad jag vet, sannfinnländarna inte har språkfrågan i valprogrammet. För mig själv, svenskan var ett omtyckt skolämne. Kanske därför, att vi hade en utmärkt lärare och en liten undervisningsgrupp.

Det enda som jag har kritiserat är att en finskspråkig student som har skrivit svenskan väl i studentskrivningar inte får söka in till universitetet i den svenskspråkiga kvoten. Detta anser jag personligt orättvist. Om man har läst svenskan i skolan och har lärt svenskan väl, borde samhället också erkänna att man kan språket.

Finlandssvenskor är vänliga, kultiverade och arbetsamma människor, som älskar vårt land. När situationen har varit allvarlig, har ni visat var ert hjärta ligger.

Nu är Finland igen i en allvarlig situation. Visa solidariteten nu innan det är för sent. Så hjälper ni också SFP att korrigera deras linje.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
#1

Todella hyvä, että PS:n piirissä on yhä enemmän aktiiveja, jotka vievät sanomaamme myös ruotsinkielisillä ruotsinkielellä!

”…inte får söka in till universitetet i den svenskspråkiga kvoten.” Onko tosiaan tällaisiä kiintiöitä muualla kuin Ahvenanmaalla? Ainakin ammattikorkeakouluihin pääsee kuka tahansa helpommin ruotsinkieliselle linjalle, koska hakijoita on vähemmän per opiskelupaikka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Yliopistoissa on surujen kiintiöpaikkoja: PÄÄSEVÄT SISÄLLE PIENEMMILLÄ PISTEMÄÄRILLÄ KUIN SUOMENKIELISET !

Tyhmempi suru siis noin vain ohittaa lahjakkaamman suomenkielisen!
Esim. oikeustieteellisessä ja lääkiksessä, joihin on vaikeinta päästä sisälle on suruilla kiintiöpaikkoja. Suru-lääkärit, niin pitäiskö niitä välttää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomenruotsalainen
Tyytyväinen
#4

Eikä ole kiintiöpaikkoja. On ruotsinkielisiä linjoja, joille saa hakea kuka tahansa. Joissain koulutuksissa on kielikoe. Koska hakijoita on vähemmän ovat myös alimmat hyväksytyt pisteet alemmat.

Hyvä, että PS ottaa etäisyyttä Terhon hulluuttelusta. Vastakkainasettelu suomen ja ruotsin välillä oli venäjän hallinnon juoni, jossa Terho oli hyödyllisenä idioottina. Ei ihme, että hän nyttemmin on hylännyt puolueensa ja toimii kokoomuksen hyödyllisenä idioottina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Mikä tää kohta oikein on: sannfinnländerna inte har språgfråkan i valprogrammet.
Mutta, mitäs siellä vaaliohjelmassa koulutuspolitiikan kohdalla lukeekaan pakkoruotsista!!!!! Selvästi puhutaan pakkoruotsin muuttamisesta vapaaehtoiseksi kieleksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000