Perussuomalaiset

Kirsi Mäkilaine

Ajatuksiani maahanmuuttopolitiikasta

Luin Joulunpyhinä Perussuomalaiset rp:n eduskuntavaaliohjelman vuodelta 2011. Oli sisällöltään samaa kuin oma ajatusmaailmani. Mielestäni Perussuomalaisten 2011 eduskuntavaaliohjelman maahanmuuttopolitiikan periaatteet ovat erittäin hyvät ja toivon, että ne pysyvät vastaavanlaisina myös 2015 eduskuntavaaliohjelmassa.

Olen nykyään melko jyrkkä kannassani maahanmuuttopolitiikasta. Kantani ei ollut näin jyrkkä vuonna 2002, kun tulin Vantaalle ja töihin kaupungin terveysasemalle. 13 vuotta terveysasemalla sairaanhoitajana alueella, jossa 12 000 hengen väestöstä yli 30 % on vieraskielisiä, on muovannut kantaani jyrkempään suuntaan. Rasisti en ole. Mielestäni ulkomaalaiset ovat tervetulleita töihin Suomeen, työehtosopimuksia noudattaen ja verot maksaen tietenkin. Samoin kiintiöpakolaiset ovat tervetulleita, koska tuloperusteet ovat oikeat.

Elintasopakolaisuutta en hyväksy. En voi ymmärtää, että meille otetaan lähes kaikki tulijat; tarjotaan asunnot, toimeentulo, kotuttamispalvelut, koulutuspalvelut jne jne ja kaikki ilmaiseksi, käytännössä ilman mitään velvotteita. Olen kohdannut ihmisiä, jotka ovat asuneet Suomessa 20 vuotta ja tarvitsevat kunnan kustantaman tulkin kaikkeen asiointiin, koska kielitaitoa ei ole lainkaan, edelleenkään. Miten tällaiset ihmiset työllistyvät, jos eivät viitsi kieltäkään opetella? En myöskään ymmärrä, että täältä turvapaikan saaneet perheet voivat lomailla kuukausikaupalla vuosittain entisessä kotimaassaan. Millä perustein ovat tarvinneet ja saaneet turvapaikan? En ymmärrä sitäkään, miten maahanmuuttajaperheiden pitää saada suomaisten veronmaksajien maksamat uudet huonekalut, lastenvaunut (joka lapselle), polkupyörät jne, suuri osa suomalaisista perheistä ostaa kaiken käytettynä, kierrättää. Vika ei mielestäni ole elintasopakolaisten vaan maamme maahanmuuttopolitiikan. Tottakai maahanmuuttajat hakeutuvat tänne, kun edut ovat Euroopan parhaat eikä tarvitse tehdä mitään ansaitakseen ne.

Mielenkiintoista on myös se, miksi virkamiehet eivät suostu julkaisemaan maahanmuuton kustannuksia, vaikka niitä on moneen otteeseen kysytty. Spekulaatioissa on puhuttu 1-1.5 miljardin menoista. Aika huolestuttavaa, että edes nämä spekulaatiot eivät ole saaneet virkamiehiä julkaisemaan oikeita lukuja. Lähinnä herää epäily, että luvut ovat tosiasiassa tuotakin suurempia.

PS:n vaaliohjelmassa lukee: ” Humanitaariselle maahanmuuttajalle tulee osoittaa asunto sieltä, mistä asuntoja on edullisesti saatavilla. Hän on vapaa muuttamaan uuteen osoitteeseen heti, kun hän pystyy itse vastaamaan asumismenoistaan.” Miksi ei tätä noudateta? Miksi suurin osa majoitetaan pääkaupunkiseudulle, missä asunnot ovat kalliita ja missä vuokra-asunnoilla olisi kysyntää täällä työskentelevillä ja opiskelijoilla. Vai onko syynä tämä: ”Turvapaikanhakijat uhkaavat syömälakolla Ruotsissa – eivät halua ”keskelle metsää” http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201…66301_ul.shtml ? Pääkaupunkiseudulla maahanmuuttajat keskittyvät samoille asuinaluille, näiden aluiden arvostus laskee ja kantaväestö muuttaa pois myös hyvin toimeentulevat maahanmuuttajat välttävät näitä alueita. Maahanmuuttajat on voitava sijoittaa ympäri maata, ongelmien kaasaantumisen ehkäisemiseksi ja kotouttamisen helpottamiseksi.

Miksi meillä ei ole rohkeutta sanoa näin: ” Jos tulet maahamme, sinun on tehtävä työtä” http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat…va_tyota-30150 . Ottakaamme oppia muista maista sekä hyvistä käytännöistä että ongelmista, joita löysä maahanmuuttopolitiikka on aiheuttanut ja luodaan Suomeen oma, suomalaisten omassa määräysvallassa oleva maahanmuuttopolitiikka. Suomella ei ole varaa nykyisenlaiseen elintasopakolaisten vyöryyn. Huoltosuhde on huolestuttava ja sitä ei paranna elättinä olevat ulkomaalaiset. Olen sitä mieltä, että pidetään ensisijaisesti huoli omistamme, nuorista, lapsista ja vanhuksista. Meillä myös omia työttömiä, joten heitäkään ei tarvitse ulkomailta tuoda.

Suomalaiseen maahanmuuttopolitiikkaan pitää saada muutos. Muutoksen aikaansaamiseksi faktat kustannuksista on tehtävä julkisiksi ja maahanmuutosta on voitava puhua. Nykyisenlainen salailu ja suosiminen ruokkii rasismia eli kaikkien etu olisi tosiasioiden julkituominen ja niistä keskustelu.

Julkaistu 4.1.2015 kotisivullani www.kirsimakilaine.ehdolla.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Muutos – syntyy ns.vastarinnasta – eikä myötätuuleen puhaltajista,joista ei ole uudistajiksi,vaikka juuri epäkohdat siitä vaatisivat.

Kiintiöpakolaisuus on OK,hyväksyttävää mutta elintasopakolaiset ymv.eivät sitä todellakaan ole ja se mitä Suomi antaa EU;lle/maailmalle omastaan : Sen on riitettävä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

jani vuorinen
Vihainen
#2

Miksi maahan muuttajat saa sossun luukulta kaikki mitä vaan kehtaa pytää harkinnan varaisena toimeentulotukena? Jos kantaväestöön kuuluvalta menee esim pakastin rikki ja on selvästi todistettavissa että uusi pakastin tarvitaan niin se on ostettava kierrätys keskuksesta,mutta maahan muuttaja saa uuden kodinkoneliikkeestä,ei ihme että suomessakin rupee mamu vastaisuus kasvamaan kun väestöä kohdellaan näin epä tasa arvoisesti Pistää vihaksi ku näitä juttuja lukenut että kuinka paljon valtio oikeesti tuhlaa rahaa näihin ns elintaso pakolaisiin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000