Perussuomalaiset

Kimmo Toroska

Pankkikorteista rikollisten uusi tulolähde !

Hipaisumaksaminen käyttöön

Tänään 13.5-14 jälleen YLE uutisoi aiheesta, että kortilla maksettaessa jää PIN koodin näpyttely pikkuostoksissa (alle 25€) unholaan suurelta osin jo vuonna 2015, tälläkin hetkellä jo noin puolimiljoonaa hipaisukorttia liikenteessä.

Tilalle tulee siis pankkikortin vieminen lähelle maksupäätettä, jolloin pääte lukee kortin ja hyväksyy maksun, kuulostaa helpolta ja vaivattomalta, mutta mutta …

Kuka suojelee asiakasta väärinkäytöltä ?

No nyt jo ensimmäiset sanovat, että kyllä suojauksia keksitään, toki keksitäänkin, mutta väärinkäyttäjät ovat aina askeleen edellä suojauksia.

Käytännössä tämä hipaisumaksu on erittäin epäluotettava tapa, kuka esimerkiksi pystyy takaamaan, etteivät rikolliset saa aikaiseksi laitteita, jotka kulkevat mukana ja väentungoksessa ottavat maksuja kaikilta hipaisuominaisuuksilla olevilta korteilta ? Kukaan ei pysty asiaa takaamaan, toki voi kuulostaa utopialta, mutta valitettavasti todellinen ongelma tulee olemaan.

Seuraavaksi väitetään, että kyseessä vain pienet summat, aivan, mutta pienistäkin summista tulee lopulta isoja ja lisäksi jopa tuo 25€ kerta menetys voi olla suuri joillekin ja saahan noston tehtyä toistuvasti, jolloin menetys voikin olla jo erittäin huomattava !

Pankit perustelevat kortin käyttöön ottoa nopeudella, mutta onko oikeasti kenelläkään niin kiire mihinkään, että sen 10-20 sekuntia PIN koodin näpyttelyyn vievää aikaa ei tulevaisuudessa ole varaa käyttää ? Ei ole.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
#1

Totta, 25€ voi olla monelle suuri summa ja kun huomioidaan että ostoksia voidaan tehdä monessa eri ostopisteessä ennen kuin kortti on kuolletettu, saattaa summa nousta satoihin euroihin.

Kottimaksaminen on muutenkin mielestäni täyttä rahastusta, asiakas maksaa kortinkäytöstä pankille palvelu/korttimaksun joka kuukausi ja yrittäjä maksaa päätelaitamaksun sekä palvelumaksut.

Olisko aika siirtyä käteisen rahan käyttöön?
Mielstäni olisi, sillä nykyjärjestelmä sortaa pienituloisia ja rikastuttaa rikkaita

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Totta turiset Riku, tuo on se uhkakuva, joka on erittäin mahdollinen tapahtuvaksi, mutta tuosta huolimatta pankit ikävä kyllä ovat ohjaamassa käteisen rahan käytöstä pois, eli kortti ja nettimaksuun kaikkia, jota ei voi ymmärtää varsinkaan tässä erittäin haavoittuvassa kyber hyökkäyksille alttiissa nykyajassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000