Perussuomalaiset

Kimmo Tarke

SUOSI SUOMALAISTA!

Vanha virsi, näitä kampanjoita on käyty vuosikymmeniä, jopa jo ennen kuin EU:kaan oli meille nykyisenkaltainen ongelma.

Aikoinaan ehdotettiin suosimaan Suomalaista kotimaisen elintarviketuotannon nimissä.

Tärkeää toki on aina ollut, koska kuluttajan maksamasta hinnasta vain murto-osa on koskaan päätynyt tuottajalle.

Tänä päivänä otsikolle voidaan ottaa toisenlainenkin merkitys; koska olemme EU:n takia ajautuneet valtavaan kriisiin teollisuustyöpaikkojemme vähenemisen muodossa, Suomessa valmistettujen tuotteitten suosiminen luo työtä!

Suomalaisen työn liitto on laskenut, että jos me kaikki ostaisimme kymmenellä Eurolla kuussa enemmän Suomessa valmistettuja tuotteita, se toisi 10000 uutta työpaikkaa. Uskon Suomalaisen työn suosimiseen, mutta laskelma tuntuu hieman ylimitoitetulta. Varmastikin suuri vaikutus Suomalaisten tuotteitten suosimisella on, ja sitä on jokaisen vastuuntuntoisen tehtävä.
Samaan keskusteluun pitää toki liittää kauppaketjujen asema. Hyvin moni on valmis arvostelemaan ulkomaalaista Lidliä, sillä perusteella, että muka kaikki verotulot menisivät ulkomaille. Oman näkemykseni mukaan eivät kotimaiset vallassa olevat ketjut K ja Sok ihmeellisiä yhteisöveroja maksa nekään. Kaikkien kauppaketjujen työntekijät toisaalta tuovat verotuloja maahamme, ja työntekijävaltaisella alalla se lienee yhteisöveroa tärkeämpi asia.

Ulkomainen Lidl, joka vastustajien argumenttien mukaan on Norjastakin heitetty ulos, on kuitenkin jotain hyvääkin tehnyt Suomalaiselle kuluttajalle. Muodostanut todellisen kilpailuasetelman. Lidlin edullisemmat hinnat ovat pakottaneet kotimaiset keskusliikkeemme hintakilpailuun, mikä lienee kilpailun tarkoituskin, eikä hintakartelleja enää pääse syntymään. Lidl toisaalta joutui Suomessa uusimaan omia toimintatapojaan, koska Suomalaiset eivät olleet valmiita ottamaan vastaan heidän totuttuja tapojaan: kassalinjat jouduttiin uusimaan, ja ennenkaikkea joutuivat lisäämään Suomessa valmistettujen elintarvikkeitten määrää valikoimassaan. En siis näe Lidliä sellaisena peikkona, kuten jotkut väittävät, on aika lopulta puuttua kotimaisten keskusliikkeitten ahneuteen myös, ja siihen, miksi elintarvikkeitten tuottajat saavat vain murusia kuluttajan maksamasta osuudesta.

Tähän kuvioon voidaan laskea myös omasta mielestäni kuvottava ja ärsyttävä määrä monivärisiä mainoksia, joita tippuu postiluukusta joka ainoa päivä. Saatan itse olla erilainen, mutta en usko tällaisen mainostuksen tavoittavan montaakaan ihmistä. Ajatus ”tarjouksista” on vanhentunut, kaikilla kaupoilla on kaikki ollut tarjouksessa jo vuosia… Tämän kalliin monivärimainonnan vähentäminen voisi pudottaa kuluttajahintoja, koska suurin osa mainostuksesta menee täysin hukkaan.
Edelleenkin mietin, miten on mahdollista, että Lidl-myymälässä on samoja Suomessa valmistettuja elintarvikkeita myytävänä huomattavasti edullisemmin kuin ”omissa” kauppaketjuissamme. Tämä on se pointti jonka halusin tuoda esille.
Ja, jatkakaamme joka tapauksessa jokainen Suomessa valmistettujen kuluttajatuotteitten suosimista!

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Kaikki vaikuttaa kaikkeen
Hämmentynyt
#1

Mainosten painaminen tuo myös joillekin toimeentuloa Suomessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000