Perussuomalaiset

Kimmo Tarke

OIKEUDENMUKAISUUTTA JA JOHDONMUKAISUUTTA- PS STRATEGIA

 
Maamme talouden kuntoonlaittaminen on pohja myös hyvinvoinnin säilymiselle.Siksi poimin tänään 9.3 julkaistusta aineistosta lähinna vain taloutta ja strategiaa koskevia asioita.

Ollaan nähty aivan lähiaikoina, miten useimmilla puolueilla eivät lupaukset ja linjat pidä kuukausiakaan, saati vuosia. Esimerkkeinä aiemmin bloggaamani tapaus, jossa demarikansanedustaja yritti nyt äänestäjille tyrkyttää täysin päivvastaista asiaa, kuin miten oli aiemmin eduskunnassa äänestänyt. Tai pakkoruotsikysymys, jossa Yle:n vaalikonevastauksensa vastaisesti nyt eduskunnassa äänestäneitä oli tosi paljon.

Siksi ei voi kuin ihailla Perussuomalaisten johdonmukaisuutta. Vaikka nyt on julkaistu yksityiskohtaisia ohjelmia, kannanotoin tuoreisiin asioihin, mikään niissä ei ole v. 2011 vaaliohjelmasta poikkeavaa. Tuo vaaliohjelma on siis myös edelleen voimassa, takinkääntämisen tarvetta ei ole tullut. Myös viimevuotinen Perussuomalaisten varjobudjetti on täysin yhteensopiva tämän uuden talouspoliittisen ohjelman kanssa.

Ja kyllä, Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että joitain leikkauksia tulee tehdä, jotta valtion velkaantuminen saadaan pysäytettyä! Leikkausten kohteet, ja leikkausten ajoitus vain poikkeavat todella paljon kaikkien muitten isojen puolueitten vastaavista listoista.

Ensin näkemys siitä, millainen seuraavan hallituksen hallitusohjelman tulisi olla: Riittävän lyhyt ja joustava. Liian yhksityiskohtainen ohjelma sitoo kädet muuttuvissa tilanteissa, ja lopulta ei saada mitään aikaan, kuten nyt lopetteleva hallitus.Uuden hallitusohjelman on kuitenkin annettava selkeä viesti siitä, että hallitus pyrkii kaikin järkevin keinoin parantamaan yrittämisen edellytyksiä Suomessa. Kuten kohtuuhintaisen energiansaannin, ja koulututetun Suomalaisen työvoimansaannin keinoin. Myös lupaviidakkoa ja byrokratiaa purkamalla, sekä vakauttaen työmarkkinat sopimuksellisin keinoin. Noin toimien hallitus antaa viestin yrityksille, että tänne kannattaa tulla investoimaan, asiat eivät muutu heti taas ensi vuonna.

Edellinen oli tarvittava alustus siihen, miksi sopeuttavia leikkauksia ei tule tehdä juuri nyt, vaan ajoittaa ne suunnitelmakauden loppupuolelle, vuosiin 2017-19. Uuden eduskunnan tulee lähteä liikkeelle taantuneen taloutemme uudelleen käyntiin polkaisemisesta. Siihen otetaan rahoitus Perussuomalaisten ohjelmassa monin eri keinoin, priorisoimalla. Allekirjoittanut olisi valmis vielä jonkin aikaa lisävelanottoonkin, kunhan nousu saadaan aikaan.

Olen jo monta kertaa aiemmin todennut leikkauksista (kuoliaaksi säästäminen jne.) että ne tehokkaasti estävät kansantalouden nousun käynnistymisen, koska ihmisiltä puuttuu ostovoima.
Niinpä, leikkaaminen on nyt lopetetava vähäksi aikaa, ja paneuduttava talouden uudelleenkäynnistämiseen. Vasta kun nähdään, miten ne toimenpiteet purevat, ja miten hyvin nousu lähtee käyntiin, voidaan arvioida leikkausten voimakkuutta, ettei se tapa orastavaa kasvua.
Ajoitus siis on ajateltu paljon paremmin, kuin kahdessa viime hallituksessa olleilla puolueilla, joitten aikana Suomi joutui jyrkkään taloudelliseen alamäkeen.

Omasta mielestäni neljän vuoden suunnitelmakausi on hieman lyhytkin tällaisten asioitten toteutukseen, pitäisin 2,5-3 vuotta matalampaa vyönkiristystasoa, jotta talouden elpyminen ehtii lähteä kunnolla käyntiin.

Kiinan tyylinen 5 vuoden suunnitelmakausi tuntuu tehokkaammalta.

Toisena asiana tässä vaiheessa otan esille sen, keneltä leikataan.

Kuten itsekin olen jankuttanut, kuten puolueenikin, tavalliselta kansalaiselta on leikattu jatkuvasti, varakkailta ei, ja se on johtanut pysähtyneisyyteen. Koska kellään ei ole varaa kuluttaa, ja niillä joilla jopa olisi, eivät kuluta, koska ei voida luottaa hallitukseen. Epävarmuus johtuu luottamuksen puutteesta, Hallitukset ovat olleet kuin jakomielitaudin vaivaamia, tänään näin, huomenna toisin, täysin arvaamattomasti.
Perussuomalaiset siis eivät halua huonontaa tavallisen asemaa enää yhtään, päinvastoin pyritään kohentamaan tilannetta mahdollisuuksien mukaan muuttaen aiemmin tehtyjä huonoja leikkaus- ja verotusmalleja.
Verotusta tulee kohdentaa uudelleen, jotta valtion tulot eivät vähene sinä aikana kun talouskasvu vasta alkaa. Kasvun alettua valtion tulot kasvavat vähentyneitten työttömyyskulujen ja lisääntyneitten verotulojen kautta, ja ongelmat alkavat selvitä ilmankin köyhää kuristavaa leikkauspolitiikkaa.
Yhteenveto:
Perussuomalaisilla on ainoana isona puolueena esittää tavalliselle kansalaiselle myönteinen ohjelma.
Emme kuitenkaan ole mikään Syriza, joka hankki vaalivoittonsa lupaamalla kärsiville kansalaisille ilmaista sitä ja tätä, sekä kulukuurin lopettamista, ja jopa vanhojen säästöpäätösten purkua.

Sellaista ei kukaan pysty toteuttamaan, ei Syriza, eikä kukaan muukaan.

Perussuomalaiset esittävät ohjelman, joka kohdistaa leikkaukset ja verot oikein, ei kansamme enemmistön maksettavaksi, vaan leikataan ensi alkuun ulkomaille valuvasta rahavirrastamme.

Tästä päivästä lähtien Perussuomalaisten talouspoliittinen ohjelma on ladattavissa osoitteesta www.perussuomalaiset.fi .Myöhemmin tällä viikolla ladattavaksi tulee lisää materiaalia, mm. sosiaalipoliittinen ohjelmamme.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Joosua
Utelias
#1

Muistan takavuosilta oikein, maankuulun nutun kääntäjän,”väyrys paten” nykyisin niitä näyttää, olevan enemmänkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000