Perussuomalaiset

Kimmo Tarke

SORMI SUUSSA MUKA; EI AINAKAAN PERUSSUOMALAISILLA

Yle taas otsikoi hienolla tavalla tekemänsä tutkimuksen, jossa kysyttiin neljän suurimman puolueen puoluesihteereiltä verotuksesta. Otsikko viittaa siihen, että jos kysytään pelkästään veroprosenttien muuttamisesta suuntaan tai toiseen, ei siihen kellään vastauksia voi ollakaan. Paitsi Kokoomuksella, joka jatkaisi puistattavaa linjaansa köyhän lyömiseksi ja varakkaan verotuksen keventämiseksi.
VEROTUS on hankalin aihe, mitä maan taloudesta löytyy. Minulla ei ole mitään koulututkintoa taloudesta, mutta sellainen todella kova koulu, että olen elänyt yli 26 vuottapienyrittäjänä tässä maassa. Ellei sillä kokemuksella tule verotus ja talouden lainalaisuudet kantapään kautta tutuksi, niin ei sitten millään. Uskallankin lausua tästä vaikeasta aiheesta, verotuksesta,jotain juuri siksi. Useimmat ovat fiksusti hiljaa, ettei tulisi tehtyä virheitä.
Tutkimuksessa ihmeteltiin kovasti arvonlisäverokertymän supistumista, ei se ainakaan tällaiselle maalaisjärjellä ajattelevalle ollut mikään yllätys.
Siispä, puoluesihteerit laitettiin mahdottomaan paikkaan, selkeästikään ei ole saanut puuttua kokonaisuuteen, mikä on välttämätöntä. Piti kertoa mielipide vain verolajeista, mitä kiristää, mitä höllentää.
Verokertymä liittyy tietenkin voimakkaasti toiseen havaintoon joka koskee toimeen tulemista. Onhan selkeästi havaittu, että eläkkeellä oleva ei tule toimeen eläkkeellään, työtön työttömyyskorvauksellaan, pienyrittäjä ei tule toimeen vaikka tekisi tuplamäärän töitä palkansaajaan verrattuna, ja ne onnekkaat joilla vielä palkkatyö on, eivät tule toimeen palkallaan!
Miten tässä tilanteessa joku vielä muka voisi ”kuluttaa huvikseen”, mikä lisäisi kaupankäyntiä, työllisyyttä, ja sitä kautta juuri tuota puhuttua arvonlisäverokertymää! Itse mielelläni edelleen puhuisin vanhalla nimellä ”liikevaihtovero”, koska se selkeästi antaisi paremman kuvan, mistä oikeasti on kyse. Verokertymä laskee, koska koko maan yritysten LIIKEVAIHTO putoaa. Miksi, koska kysyntää ei ole, kellään ei ole varaa kuluttaa.
Tässä tilanteessa ei missään tapauksessa voi jatkaa Kokoomuksen linjaa, joka on verotuksen tasapäistäminen. Maksukyvystä huolimatta jokainen joutuu maksamaan yhtä paljon, ja se on tuhon tie. Asumisen, lämmityksen, elintarvikkeitten ja muiden välttämättömyystarvikkeiden verotus imee koko valtaväestön ostovoiman. TULOVEROALET eivät ole valtaväestöä auttaneet, AINOASTAAN suurituloisia. Tuolle kehitykselle on laitettava piste, maksakoon se enemmän, jolla on siihen kykyä. Tulevaisuuden veronalennukset pitää suunnata sellaiseen, joka edistää työpaikkojen säilymistä ja uusien syntymistä.
EU on suuri este verotuksemme kehittymiselle. Niin kauan kuin siihen kuulumme, emme voi tehdä radikaaleja päätöksiä, jotka esimerkiksi estäisivät pääomien karkaamista maastamme. Tuosta esimerkkinä epäisänmaallinen käytös paeta maasta Portugaliin, jotta rikkaan ei tarvitsisi maksaa perintöveroa Suomeen. Halveksittavaa. Tuon mahdollistaa EU, ja sen sisäiset veroparatiisit.
Koko verotuskeskustelu pitäisi käydä toisin, ottamalla huomioon kokonaisuus. Kokonaisuuteen kuuluu myös, mihin verokertymän käytämme! Siellä puolella olisi karsimisen varaa. Ylisuuri virkamieskunta, kyllä, siinä on karsimisvaraa! Julkistalouden suorittavassa portaassa ei olekaan. Seuraavana tietenkin täysin turhaan EU:lle maksettava jättipotti, ja osallisuutemme Euroopan rahoituslaitosten pystyssä pitämiseen. Muu ulkomaille annettu tuki eri muodoissa, ja viimeisenä ylisuuri maahanmuuttajien ottaminen, ja heidän sosiaalikulunsa.

Käytetään kertyvät verotulot oikein, eli omaksi hyväksemme, siinä hyvä lähtökohta.

Verokertymä lähtee ”aivan itsestään” hitaaseen nousuun, kun Suomalaisten taloudellinen tilanne kohenee.
http://yle.fi/…/suuret_puolueet_sormi_suussa_kun_ve…/7720952

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000