Perussuomalaiset

Kimmo Tarke

VAALIVALEHTELUA

Lyhyt versio tästä pohdinnastani julkaistii Turun Sanomissa mielipiteenä 6.3.2015

Kysyin demarien istuvalta kansanedustajalta vaalipaneelissa, onko hänen puolueensa vaihtanut mielipidettään, kun puhui paneelissa eri lailla kun on itse eduskunnassa äänestänyt. Vastaus oli että edustan täällä itseäni. Juuri näin. Nyt voi luvata mitä tahansa, kun vaalien jälkeen voi taas äänestää puolueensa pyhän ryhmäpäätöksen mukaisesti, ja sanoa etten minä mitään voinut kun ryhmä päätti näin.

Tietenkin muotoilin kysymyksen väärin, olisi pitänyt kysyä suoraan että kuinka SINÄ voit nyt puhua asiaa vastaan, jonka puolesta äänestit eduskunnassa… Kyseessä on niinkin tärkeä, ja toistuva, asia, kuin kiinteistöveron alarajan korottaminen.

Toinen hyvä esimerkki on kokoomus, joka on tälläkin kertaa asettanut maahanmuuttokriittisiä ehdokkaita, vaikka puolueen linja on selkeästi maahanmuuttomyönteinen.

Toden näköisesti nämä ehdokkaat eivät tule valituiksi, mutta jokainen heille annettu ”vaihtoehtoääni” sataa kokoomuksen yhteiseen, maahanmuuttomyönteiseen, laariin.

Jos sattumalta tällainen ehdokas tulisi valituksi, hän ei ikinä saisi eduskunnassa äänestää sen mukaan, mitä on äänestäjille luvannut. Äänestäjät olisivat kiukkuisia tultuaan petetyiksi ja emopuolue naureskelisi partaansa onnistuneesta huijauksesta. Valittu kaveri olisi tyytyväinen hänkin, palkkaansa. Sen neljä vuotta, uudelleen ei tulisi valituksi.

On kovasti sääli nähdä, miten useimpien puolueitten kansanedustajat toimivat kumileimasimina neljä vuotta. Saattavat kerran tai pari saada luvan äänestää ”omantunnon mukaan”, silloin kun kyseessä on jokin talouden kannalta epäoleellinen asia.

Perussuomalaisilla ei ole yhtä tiukkaa ryhmäkuria kuin muilla, käsky on enemmin poikkeus kuin sääntö. Lisäksi, Perussuomalaiset ovat jo lähtökohtaisesti hyvin samoilla linjoilla kaikki, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta äänestetään samalla lailla pakottamattakin.

Eli äänestetään sen mukaan, mitä on vaaleissa ehdokkaille luvattu.

Lisäksi pystyn antamaan kaikille äänestäjille kaksi hyvää neuvoa , joitten avulla välttyy tulemasta huijatuksi:

Yksi: kysykää ehdokkaalta teille väitetystä asiasta, onko tämä puolueenne näkemys myös?

Kaksi: kysykää ehdokkaalta, lupaatko äänestää eduskunnassa tässä asiassa juuri näin kuin äsken sanoit?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
lm
Utelias
#1

Millaiset on mietteet nyt näin hetki vaaleista? Onko ps luottamuksensa arvoinen vai ei?

Ihan aidosti kiinnostaa mielipiteesi asiasta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000