Perussuomalaiset

Kimmo Kakko

HSL-kortti on katsottava loppuun asti

Meille on sanottu että HSL tulee kalliiksi, sopimuksesta ei voi neuvotella, meillä ei ole päätösvaltaa, aikaikkuna ei riitä yms. argumentteja jotka ovat pääosin negatiivisia. Minun mielestäni asioita pitää pystyä katsomaan objektiivisesti, boxin ulkopuolelta, ja olla avoin asioille. Nyt päätetään siitä aloitetaanko neuvottelut HSL:n kanssa, ei siitä liitytäänkö HSL:ään.

Meillä on aikaa neuvotella asioista HSL:n kanssa ainakin loppuvuosi 2017. Nykyistä järjestelmää voidaan jatkaa siten, että tuleva kilpailutus ei siitä häiriinny. Myöskin kilpailutuksen rakennetta voidaan miettiä ja tarkastella siten, ettei se vie vuosia, kuten valmistelijat meitä pelottelevat. Mikään näistä ei tuo kunnalle tai käyttäjille merkittäviä lisäkustannuksia, kaikki on omissa käsissämme.

Olen keskustellut aiheesta viranhaltijoiden ja useiden valtuutettujen kanssa. Monet sanovat että ”Saammehan me nytkin päättää mitä vuoroja ja minne ajetaan”. No eipä olla päätetty muuta kuin lakkauttaa. Meillä on ollut 4 vuotta aikaa järjestellä vuoroja siten, että ne palvelisivat kaikkia kuntalaisia, lopputulos on monen liikkuvan ihmisen kannalta ollut se kuuluisa ”Epic Fail”. Luottamushenkilöt ja virkamiehet ovat epäonnistuneet käyttämään omaa päätäntävaltaansa kuntalaisia tukevalla tavalla.

Monelle voi olla epäselvää mistä voimme neuvotella, meillehän on tuputettu mantraa ”kaikki on ennalta päätetty ja lukittu”. Tämä ei pidä paikkaansa.

Neuvotteluissa voidaan sopia esimerkiksi seuraavista asioista:

– Suorien vuorojen määrät

– Syöttöliikenteen määrä ja taajuus (esim. Klaukkala-Kivistö ja Rajamäki-Jokela)

– Matalalattiabussien käyttö -> reitit

– Turvavyöt moottori- tai muilla teillä

– Serena-yhteys Espooseen, merkittävä Klaukkalalle

– Poikittaisliikenne esim. Tuusulaan, joka on HSL-kunta kohta

Jos näiden perusteella ilmenee ettei jostain merkittävästä asiasta päästä yhteisymmärrykseen, tai kustannukset uhkaavat nousta, lopetetaan neuvottelut ja jatketaan ELY:n kanssa. Tämän lisäksi meidän pitää myös oppia naapurikunnista, mitä esimerkiksi Kirkkonummi on onnistunut/epäonnistunut neuvotteluissa tai itse palvelussa.

Tosin tässä täytyy muistaa myös se, että näillä näkymin ELY:t ovat lakkaamassa 1.1.2019. Kenen kanssa me oikeasti sitten toimisimme? Mikäli 1.1.2019 kävisi ilmi että ELY:n seuraaja ei voikaan olla järjestävä elin, joudumme palaamaan HSL:n pöytään nöyränä ja silloin on selvä että emme saa mitään vaatimuksiamme lävitse.

Kannattaa tutkia ennen kuin hutkii!

Kimmo Kakko -112- ´

Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen

Klaukkala

Perussuomalaiset

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000