Perussuomalaiset

Kimmo Kakko

Vaalit on käyty - Mitä sitten tapahtuu?

Tämänkertaiset kuntavaalit on nyt käyty, ja jokainen ehdokas ja puolue alkanut käsittelemään tulosta. Vaaleissa nähtiin ennätysmäärä uusia valtuutettuja ja moni vanha konkari tipahti varasijoille, tai peräti kokonaan valintojen ulkopuolelle. Odotan mielenkiinnolla kuinka valveutuneita uudet ehdokkaat ovat, ovatko heillä mitkä lähtökohdat tulevaan valtuustokauteen, sekä tiedoiltaan että myös ennakkoluuloiltaan. Valtuustossa harvoin saa yksin mitään aikaiseksi, vaan pitää pystyä tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa. Toivottavasti jokainen uusi valtuutettu perehtyy valtuuston toimintatapoihin ja puolueen vanhat edustajat neuvovat uusia.

Pilke silmäkulmassa muistutan vielä että valtuusto kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa, ei kerran vuodessa 🙂

Seuraavaksi puolueiden johtohahmot, äänikuninkaat, ehdokkaat tai muuten vain aktiiviset jäsenet alkavat pohtia kuumeisesti tulevia luottamuspaikkaneuvotteluja. Luottamuspaikkaneuvottelut ovat siitä jännä asia, että vaalitulos ei välttämättä ratkaise mitään, ei henkilökohtainen tulos tai puolueen tulos. Jos ehdokas saa esim. 700 ääntä mutta puolue ei saa tarpeeksi montaa edustajaa valtuustoon, ei kärkiehdokas hyödy suuresta äänimäärästään välttämättä mitenkään. Myöskään yksittäisen puolueen suuri vaalivoitto ei itsessään takaa yhtään mitään lisäystä luottamuspaikkoiin, tai niiden tärkeyteen. Luottamuspaikkaneuvottelu pohjautuu perimmiltään samaan vertailulukujärjestelmän kuin itse vaalituloskin, ja eniten läpimenneitä saanut pääsee aloittamaan neuvottelut eräänlaiselta kärkipaikalta. Eli ratkaisevin asia on, montako ehdokasta puolue saa tulevaan valtuustoon. Neuvottelut aloitettaneen heti pääsiäisen jälkeen ja yhteisymmärrys jaosta voisi olla jo toukokuun aikana

Saa nähdä tehdäänkö Nurmijärvellä liittoja neuvottelujen ajaksi, ja jos tehdään, niin miten muut puolueet suhtautuvat niihin.

Kohta puoliin kunta toimittaa puolueille listauksen kaikista jaossa olevista luottamuspaikoista, myös yli kunnallisesta, ja puolueet aloittavat neuvottelut. Vaalien suurin puolue, eli Nurmijärvellä Kokoomus, kutsuu muut puolueet luottamuspaikkaneuvotteluihin ja niissä pyritään pääsemään kaikki osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Jos tässä ei onnistuta, niin sitten viime kädessä jokaisesta luottamuspaikasta tullaan äänestämään ensimmäisessä uuden valtuuston kokouksessa kesäkuussa. Tätä tuskin kukaan haluaa, kyseessä olisi varmaan 12 tunnin äänestysputki.

Toivotan onnea kaikille puolueille neuvotteluihin, ja muistutan että nämä ovat vain yksien vaalien tuloksiin perustuvat neuvottelut, meidän tulee pystyä tekemään yhteistyötä myös muiden vaalien jälkeen.

Nurmijärvellä 11.4.2017

Kimmo Kakko

Klaukkala

Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen

Perussuomalaiset

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000