Perussuomalaiset

Kimmo Kakko

Kolme poimintaa tulevasta valtuustokaudesta - Nurmijärvi

Seuraava valtuusto saa eteensä paljon mielenkiintoisia asioita, nostan niistä esiin kolme tässä kirjoituksessa.

1. Klaukkalan tieverkosto

Klaukkalan liikennetilanteeseen tarvitaan parannusta, ja sitä on pikkuhiljaa tulossa ohitustien ja muiden jo tehtyjen ratkaisujen ansiosta. Itse olen ajanut, ja tulen ajamaan, Nurmijärven suurimman ”kylän” liikenneasioiden parantamista.

Suurin yksittäinen tekijä joka vaikuttaa Klaukkalan tieverkostoon on tietysti vanha kunnon ohitustie. Nurmijärven kunta on sitoutunut tähän hankkeeseen omalta osaltaan eli noin 10 miljoonalla eurolla. Koko tiehankkeen kustannusarvio on 42 miljoonaa euroa.

Ohitustie tuo kuitenkin mukanaan paljon sivuvaikutuksia tieverkkoon, ja nämä vaikutukset maksaa kokonaisuudessaan kunta, joitain pieniä lisäavustuksia voi tulla. Jo nyt on aloitettu työt Viirinlaaksossa ja tuon työmaan yhtenä tavoitteena on saada valmiiksi Luhtajoentie, joka valmistuttuaan tulee yhdistämään sekä ohitustien että Mäntysalon (Havumäentien kautta) Etelä-Klaukkalaan. Tämän lisäksi Kirkkotiehen tullaan tekemään tiettyjä muutoksia joista valtaosan maksaa kunta.

Tämä ei kuitenkaan riitä. Klaukkalaan on tulossa tieverkkosuunnitelman mukaisesti paljon muutoksia joista mainittakoon ainakin Klaukkalantien ja Kirkkotien risteyksen kiertoristeys, Ropakon risteys (valot?) ja Tornimäentien rakentaminen. Yhdessä ohitustien kanssa nämä varmasti auttavat Klaukkalan ruuhkien kanssa. Kaikkinensa ohitustien tuomat tie- ja muutoskustannukset sekä muut Klaukkalan tieverkon suunnitelmat tulevat maksamaan kunnalle lähivuosina noin 20 miljoonaa euroa.

Ongelmana on vain se, että nämä tulevat viemään aikaa ennen kuin valmistuvat.

2. Sote tulee (?)

SOTEn tullessa tulevat myös maakuntahallinnot ja ne vievät meiltä rahat ja rakennukset, loppujen lopuksi. Tilalle tulee valinnanvapaus ja toivottavasti sujuva terveydenhoito kaikille tasapuolisesti. Nurmijärvikin pääsee kokeilemaan valinnanvapautta kesän aikana ja meidän perhe saattaa tähän osallistua, todennäköisesti ainakin yhden jäsenen osalta.

Kunnan veroprosentista 19.50 tulee menemään SOTElle erään arvion mukaan 12.50. Tämä tarkoittaisi sitä että Nurmijärvelle jää käteen 7.00 kokonaisveroprosentista. Tällä sitten pyöritetään loppukuntaa. Sivistystoimessa varhaiskasvatus, nuorisotoimi, koulutuspalvelut, kulttuuripalvelut…Ympäristötoimialalla kaavoitusta, suunnittelua, toimitiloja…Euroja pitää jäädä vielä kuntakehitykseen, hallintoon ja useisiin muihin asioihin.

On siinä tuleva valtuusto ihmeissään.

Mutta minun mielestä tässä on vielä se ”jos”.

3. Lukioiden kohtalo

Lukiotyöryhmä sai työnsä päätökseen. Tehtävänä oli kartoittaa kunnan lukioiden nykytilaa ja houkuttelevuutta (NYK ja Rajamäki) sekä miettiä vaihtoehtoja lukiokoulutuksen toteuttamiseen Nurmijärvellä ja kunnan lukioverkon vaikutuksia kunnan investointiohjelmaan. Meillä on täällä Nurmijärvellä sikäli mielenkiintoinen tilanne että ylläpidämme kunnan varoin kahta lukiota joiden välimatka on 9 kilometriä, ja näiden alueella asuu sellaiset 15 000+ kuntalaista.

Yksityinen Arkadian lukio ei kuulu tähän selvitykseen, mutta vaikuttaa tietenkin lukioiden kilpailuun sekä työryhmän on täytynyt ottaa sekin huomioon. Arkadia sijaitsee Klaukkalassa ja sen vaikutuspiirissä on 20 000 kuntalaista.

Lukiotyöryhmän lopputulos oli että järkevintä olisi rakentaa uusi lukio Kirkonkylän kirjaston yhteyteen, jolloin pystytään yhdistämän useita korjaushankkeita ja toimintoja, esimerkiksi kirjasto ja joitakin muita kouluja. Uusi isompi lukio palvelisi oppilaitaan paremmin esimerkiksi laajemmalla kurssitarjonnalla. Rajamäki ja Kirkonkylä ovat sen verran lähekkäin että matkan ei pitäisi olla ongelma. Täytyy myös muistaa että muualla päin Suomea koulumatka saattaa olla helposti 50 suuntaansa.

Lopputulos kuulostaa järkevältä, saa nähdä mihin lopputulokseen tuleva valtuusto päätyy.

30.3.2017

Kimmo Kakko -112-

Klaukkala

Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen

Perussuomalaiset

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000