Perussuomalaiset

Kimmo Kakko

Muutoksia Pohjois-Klaukkalan asemakaavaan

6 kommenttia

Meillä on taas käsillä uusi kaavamuutos liittyen Suomen kuuluisimpaan rakentamattomaan tiehen eli Klaukkalan ohikulkutiehen. Kuten aina, on tälläkin kertaa saatu nippu erilaisia valituksia, huomautuksia ja muistutuksia. Osa näistä on aiheellisia ja osa taas selkeästi kaikkea vastustavia joita olemme nähneet vuosien varrella useita. Onneksi kuitenkaan itse tie ei näiden takia oletettavasti viivästy.

Tällä kertaa asemakaavan muutos mahdollistaa Kirkkotien pohjoisosan toimimisen jatkossa katuna tai yhdystienä Klaukkalan ohikulkutielle. Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Kirkkotien uusi linjaus ja tilavaraus Klaukkalan ohikulkutien tiesuunnitelman ja sen yhteydessä laaditun Kirkkotien katusuunnitelman mukaisesti.

Eli asemakaavaa sovitetaan ohikulkutien vaatimuksiin jotta vältyttäisiin mahdollisilta epäselvyyksiltä eri kaavojen suhteen ja toisaalta vältyttäisiin myös kehitystä haittaavilta mahdollisilta lisävalituksilta.

Mielestäni kuitenkin mielenkiintoisin asia tässä kaavamuutoksessa on suojaviheralueiden (EV) ja lähivirkistysalueiden (LV) muutokset.

Ote pöytäkirjasta (KH 20.03.2017),

”Asemakaavakartan määräystä EV (suojaviheralue) on täydennetty. Määräys sallii seuraavat asiat: Alueelle saa sijoittaa Klaukkalan ohikulkutien tiesuunnitelman mukaisia puhtaita ylijäämämaita. Alue tulee maisemoida puuistutuksin. Alueelle saa sijoittaa melusuojausta”

Tämän lisäksi tarkistetaan korttelialueiden rajauksia ja päivitetään korttelien kaavamäärityksiä vastaamaan nykyistä lainsäädäntöä.

Eli suomeksi: Virkistysalueilta kaadetaan kaikki puut ja kasvusto. Sitten siihen tuodaan maa-ainesta, kiveä, savea, en tiedä tarkalleen mitä kaikkea muuta. Tämän jälkeen alueet maisemoidaan puin ja istutuksin.

Onhan asia sinänsä sangen harmittava, itsekin noilla alueilla käppäilen melkeinpä säännöllisesti. Mutta ymmärrän kyllä asian toiseltakin kantilta. Saammehan siihen kuitenkin ”luonnollisen” meluvallin ja jos maisemointi ja istutukset tehdään oikein, voi se olla ihan hyvän näköinen ja ehkä siinä vielä jossain kohtaa uskaltaa jopa kävellä. Todennäköisesti alue tai alueet ovat hetken aikaa sangen karun näköiset, mutta lopputulos tulee olemaan ”silmiä hivelevä”, ehkä.

Mäntysalon asukkaat, itseni ja perheeni mukaan lukien, käytämme näitä suojaviheralueita (EV) ja lähivirkistysalueita (VL) varsin runsaasti, osana siis laajempaa liikkumista. Tässä viimeisen puolentoista vuoden aikana meille on tullut pojan kanssa tavaksi käppäillä ihmettelemässä näitä ohikulkutien, ja siihen liittyvien asioiden linjauksia, kuten esimerkiksi jalkakäytävät, Havumäentien jatkot ynnä muut asiat. Suunnistuksessa käytämme apuna ”Sähkölinjaa”, siellä pohjoispuolella saadaan joku päivä ajella. Vaikutukset toki näkyvät paljon laajemmalla alueella.

Olen keskustellut asukkaiden kanssa Mäntysalossa ja Haikalassa ja todella moni sanoo itsekin kävelevänsä näillä alueilla, etenkin Luhtajoen suuntaan tuntuu kävelymatkat suuntautuvan erityisen runsaina määrinä.

Meillä Klaukkalan pohjoisosissa käytetään lähiluontoa aktiivisesti. Kieltämättä tämä muutos vähän jännittää, meneekö kaikki putkeen ja mitä meille loppujen lopuksi jää käteen? Vaikuttaako rakenteilla oleva Luhtajoentie negatiivisesti ulkoilureitteihimme, vai tuoko se peräti parannusta ja lisää mahdollisuuksia?

Yhtä kaikki, ohikulkutietä tarvitaan pikaisesti ja meidän luottamushenkilöiden tehtävä on varmistaa, ettei itse tie, ja sen seurauksena tehtävät muutokset, rasita kohtuuttomasti kuntalaisten jokapäiväistä elämää tai kavenna heidän harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiaan.

Kiitos. 

Kimmo Kakko -112-

Klaukkala

Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen

Perussuomalaiset

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Helsingin suurin ongelma ovat vihervasurit. Harhaan johtavasta puolueen nimestään huolimatta Vihreät yrittävät haalia mahd. paljon ihmisiä kaukaisia ulkomaita myöten.
Se missä viimeinenkin vihertävä alue ja asfaltoimaton plaani on, on se tuhottava asutukseen täyttäen asunnot ulkomaalaisilla.
Tulijoiden laadusta, maksukyvystä tai tietotaidosta ei niin väliä kunhan päästään kotouttelemaan…
Kaikki kelpaavat omaa kotimaansa kohtaan olevaa vastuuta paennutta irakilaisia myöten.
Porukkaa on jo nyt liikaa ja vähiin asuntoihin keulivat ulkomaalaiset työttömät joille käsiteeet vuokratakuu ja vuokranmaksu on vierasta.

Oikeaan palkkatyöhön tuleva Suomalainen ei sieltä kunnan asuntoa saakkaan vihervasureiden asuntopolitiikan seurauksena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ohitustie menee pihalle takaa
Hämmentynyt
#2

Yritin katsoa eri kartoista miten tonttien käy tämän ohitustien tultua. Toisessa kuvassa tie menee hiukan kauempaa jolloin tonttimme kulma tulee meille. Toisessa taas tie vedetään nykyisen viistoituksen kohdalta jolloin ihmettelen otetaanko pihastamme taas pala vai riittääkö tuo nykyinen viistoitus sekä meluvalliin että tiehen. Meluvalli oli sijoitettu jotenkin oudosti. Rivitaloyhtiölle tien toisella puolen oli kyllä laitettu viheralue eikä tie siis suoristu tältä osin ja kaartaa meidän tonttimme laitaa.
Mitenhän tässä meille käy?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

https://www.ely-keskus.fi/documents/10191/18206843/3T-3/1f100faa-d325-4bf1-ae2e-f8f7e80065a4

Tuosta kun katsoo ja arvaa mistä tontista puhut, niin aika rajoilla mennään. Valveilla on oltava koko ajan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kimmo Kakko Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen
#5

Minä siis laitoin tuon linkin äsken 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tontin koko
Vihainen
#6

Eli me jotka emme valittaneet aikaisemmin nähdystä kartasta joka ei näyttänyt tältä saamme kärsiä. Mihin instanssiin voimme valittaa kun emme kunnolla näe tuosta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Noh noh!
En ole kuullutkaan tuollaisesta tiestä. Johtuu varmaan siitä, että tuo paikkakunta nimeltään Helsinki pakokaasuisine elintiloineen on niin syrjäinen paikka maassamme.
Eikö siellä ole teitä jo tarpeeksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000