Perussuomalaiset

Kaj Granlund

Ihmiskunnan paluu keskiajalle

36 kommenttia

Joskus kaukana tulevaisuudessa historian kirjat kertovat ihmiskunnasta, joka nousi keskiajan pimeydestä sivistyksen ja kehityksen huipulle. Kuten tunnettua, huipulta on vain yksi tie ja se näyttää johtavan takaisin pimeään keskiaikaan.

Historian havinaa

Kun kirkko keskiajalla nousi merkittäväksi valtatekijäksi ja yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi, kerettiläisyydestä tuli kirkollinen ongelma. Myös maallinen valta katsoi kerettiläisyyden uhkaavan myös itseään, ja ruhtinaat saattoivatkin pyytää kirkollisia laitoksia toimimaan kerettiläisiä vastaan.

Tuli aika, jolloin paavit määräsivät, että harhaoppisuudesta oli rangaistava vankeudella ja omaisuuden takavarikolla. Kirkko perusti inkvisiitio-laitoksen, jonka tehtävänä oli torjua kerettiläisyys. Kirkkoa huolestutti erilaiset kerettiläiset liikkeet ja inkvisiittorien kuulustelumenetelmien ohella kerettiläisiä pyrittiin käännyttämään saarnaamalla.

Maalliset valtiaat käyttivät ankariakin keinoja kerettiläisyydestä epäiltyjä vastaan. Kerettiläisiä saatettiin kidutettiin, jotta he myöntäisivät kerettiläisyytensä ja heitä saatettiin polttaa roviolla tai hirttää. Jopa Martti Luther oli kirkon käsityksen mukaan kerettiläinen, sillä hänen oppinsa ei ollut katolisen kirkon mukaista. Monet tieteentekijät leimattiin saatanalle sielunsa myyneiksi ihmisiksi.

1600-luvun alkupuolella Galileo Galilei väitti, että maapallo pyörii auringon ympäri eikä toisin päin, kuten kirkko oli valistanut. Galilei oli heliosentrisyyden puolustaja, mutta vallalla ollut katolinen kirkko taas piti kiinni maakeskisyydestä. Vuonna 1616 kardinaali Bellarmine toimitti hänell Galileille inkvisition käskyn, että hän ei saa puolustaa ajatusta Maan liikkumisesta Auringon ympäri. Niin Galilei vuonna 1633 määrättiin oikeudenkäyntiin jumalanpilkasta epäiltynä.

Tuomio

Galilein tuli kieltää heliosentrisyys, joka tuomittiin muodollisesti ”harhaoppiseksi”.

Galilei määrättiin vangittavaksi, mutta myöhemmin rangaistus muutettiin kotiarestiksi.

Dialogi asetettiin katolisen kirkon kiellettyjen kirjojen luetteloon.

Lisäksi kiellettiin kaikkien Galilein töiden, myös tulevien, julkaiseminen.

Miksi kerron tämän tarinan?

Yksinkertaisesti siksi, että ihmiskunta ei ole kehittynyt tippaakaan 1000 vuodessa. Rakennetaan vaarallista vapauttamme uhkaavaa valtarakennetta ilman että me tomppelit tajuamme yhtään mitään. Vaikka tajuaisimme emme välitä ennen kuin se on myöhäistä.

Rajoitamme sananvapautta, luomme vihapuhetta tyhjästä ja sosiaalinen media sensuroi. demokratia, jos sellaista koskaa on ollut, yhteiskunnan valta on siirtynyt Facebookin, Twitterin, Youtuben käsiin ja globaali mafia masinoi maailmanlopun skenaarioita toinen toisensa perään. Ensin sensuroitiin väkivalta ja rikollisuus, sitten sensuroitiin kerettiläisyys (esimerkiksi ”denialistit”), sitten sensuroitiin globalistiselle vallankumoukselle sopimaton tiede, sensuroitiin koronapandemiaa ja rokotuksia koskeva arvostelu. Lopulta kaikkialla valmistellaan erilaisia pakkokeinolakeja, joiden nojalla koronaa sairastavia ihmisiä voidaan vangita kotoaan ja siirtää esimerkiksi keskitysleireille (vrt lepra 2000 vuotta sitten). Kun laki on olemassa ja syy häviää, niin menetelmät ja pelko jäävät – kaiken varalle.

Ei anneta asioiden mennä niin pitkälle että ei ole paluuta. Meidän on reagoitava nyt eikä huomenna. Tunnistettava globaalin kommunismi-fasismin oikeat aikomukset. Vapaa nykyaikainen ihminen ei tarvitse rajoituksia, koska rajoitukset tukahduttavat kaiken kehityksen ja johtaa lopulta takaisin keskiajalle.

Muista, että totuus ei tarvitse sensuuria, mutta valheelle sensuuri on välttämätön.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


36 kommenttia
Lasse Hietanen.
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Kaj’kin. Noin me pakanat mennään, kun ei oteta RAAMATUN SANAA: ”JOHTOTÄHDEKSEEMME” VAIKKA: HÄN LOI MEIDÄT. ”Robotin keksijä ja valmistaja” on hyljätty. Uuteen, hyvään, ja kestävään Elämään; on Raamatussa: Matt. 6:33,34 >Tosikestävä kehtys lähtee: Hänen kanssa: ja : Hän; kantaa vastuun kaikesta toiminnan onnistumisesta. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Kaj , niin on , ihmiskunta on sokea ja käsittämätöntä , lumousta täynnänsä !! Ihmiset luulevat olevansa viisaita , mutta ovatkin ” tyhmiksi tulleet ”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ilman tyhmiä ei ole viisaita. Voisi sanoa, että nykymaailmaan ja tulevaisuuteenkin aikanaan sopeutuminen on viisautta, käytännön viisautta. Tyhmyyttä on sen sijaan väittää esim. ilmastonmuutosta ihmisen aiheuttamaksi, koska ilmastohan on muuttunut aikojen alusta lähtien ilman ihmistäkin. Maapallo pyörii, huojuu ja on kuumaa puuroa sisuksiltaan, ja yrittää suojata itseään kaasukehällä ja magneettikentällä, jossa viimeksi mainittu kärsii huojumisestaan jne. UV säteily on keksitty koronan hoidossa erittäin tehokkaaksi viruksen tappajaksi vain vuoden sisällä, siinä on sitä sekä tyhmyyttä että viisautta, viimeksi mainittu viisautta. hallittu UV hoito on tehokkain, vaikka tuskin sitä vieläkään täysin hyväksytä. Vuosi sitten kun asiasta keskusteltiin, kaikki UV hoidosta puhuminenkin tai kommentit poistettiin noitumisen saattamana sivuilta, siis kiellettiin. Siinähän olette tyhmiä ihan vapaasti, voisi sanoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Demarit laittoivat eläkeputken tilalle, sak:n nyt myös säestäessä, pakkotyöpaketin. Putken poisto ei luo työpaikkoja, ja nuoremmat jatkavat työttömyysputken pitoa. Että sellainen työllisyyspaketti. Demarit ne jatkaa paluuta keskiajalle, silloin kun varmasti piti taistella leivästä viimeiseen henkäykseen, kunnosta riippumatta. Metsien käyttö talouskäytössä ollaan julistamassa haitalliseksi ilmaston kannalta, kuinkahan Suomen puujalka tuosta selviää. Hallituksen puupäät eivät laita mistään hanttiin, ei edes Suomelle tärkeässä metsäasiassa. Luonnollisesti vihreät ovat asian takana, ja kokoomuskin liemuilee vihreiden perään, tukien metsien käytön alasajoa, kun EU määrää niin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kommunistit pakottavat nyt töihin viralliseen eläkeikään saakka, ja kunnat ovat pakotettuja työllistämään ”viisaan” eläkeputken seurauksena. Mahtaa sak:laisia ärjyjäkin ottaa päähän, jos ei jaksakaan tehdä nouseviin eläkeikiin töitä, mutta jos ei tee, niin menettää tukensa. Menee aikansa, kunnes väki ymmärtää, miten demarit jälleen kusettivat väkeä, joululahja kai. Se on puhdasta pakkotyötä sosialistimaiden tyyliin, kunnosta riippumatta. Demareille antoi pikkusormen, se tekee sormen omistajasta ruumiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Juuri näin, kun työkyvyttömyyseläkkeelle on käytännössä mahdoton päästä, on meillä pakkotyöllistettävien työkyvyttömien armeija kuntien harteilla, ja valtion menot kasvavat, ja kuntien vero nousevat. Yhtä kaikki, taloudessa mikään ei muutu, yhtä persaukisia kuin ennenkin, ja nuorten työttömyys jatkuu, kuten ikäihmisten työkyvyttömyyskin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Hallitus, ja jokunen älytön pitää putken poistoa askeleena parempaan, kun ei näe ongelmaa tuottavien töiden puutteessa, maan kilpailukyvyn menetyksessä. Baletti töiden puutteen ympärillä jatkuu ja kiihtyy, kansainvälinen kilpailukyky alkaa olla vain sumua kaupan valtamerillä. Kun töitä on, varmasti jokainen kykenevä käy mieluummin töihin käsiksi, kun roikkuu maan olemattomilla työeläkkeillä hellansa ääressä keittämässä halvimpia juureksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Kyllä, taustalla on se, että eläkeyhtiöiden varat on pantattu perskannikkaa myöten velaksi elämisen takuuksi. Suomi ei missään nimessä kestä kokoomuslaista ja muita sosialistisia ideologisia temppuelämistä, me tarvitsemme kilpailukykyisen valtion, jotta voimme säilyttää hyvinvointimme jatkuvasti kiristyvässä maailmankaupan temmellyksessä. Valtion menot on saatava kuriin, jossa kaikenlainen maksuton väestönsiirto maahan lopetetaan välittömästi. Meillä ei ole ihan oikeasti varaa EU:n kaltaiseen kommunistikonkurssiin. Maahanmuuton kustannukset lienee jo puolet maan veloista, ja sen on loputtava, vaikka sitten ennen joulua uudet vaalit. Kokoomuksen EU ihannointi on lapsellista maan voimavarojen haaskausta, ja sen on myös loputtava. Etelän velkoja ei enää pidä taata senttiäkään, ja ulos EU:sta välittömästi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Erittäin hyvin sanottu:”EU:n ihannoiminen on maan lapsellista voimavarojen haaskausta.”

Voimavarojen ja varallisuuden tärväämistä, kyllä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Ivan Denisovitšin päivillä Suomen talous ei nouse.

Ollaan työllistävinään ja ollaan tekevinään töitä, ei tämä tällainen tuota yhtälönä muuta kuin hiukan liikehdintää edestakaisin.

Toki valtion ja kuntien paperinpyörittäjille hiukan lisää näiden toivomia töitä, ettei paperinpyörittäminen kokonaan lakkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

SAK:n demariärjyt tanssivat nyt balettia kobransilmän hypnoosissa. Olisi kuvitellut, että Suomen miehet ovat sentään suoraselkäisiä miehiä ja kannattavat itsenäistä Suomea. Varmaankin demarimiehet odottelevat niitä isis-naisia, jotta pian saa luvan moniavioisuuteen, eukko tai useampi joka sormelle. Pian eduskunnassa äänestetään moniavioisuuden puolesta, ja läpi menee puhtaalla enemmistöllä. Miltä eduskunta näyttää tulevaisuudessa, mustiin pukeutuneita miehiä tai naisia, sukupuoli kun ei saa näkyä missään, nimikin pitää varmaan olla neutraali.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Isismiehet eivät ole tottuneet roiskeläppäblondeihin, ja Afrikassa tärkein tapa torjua isismiehiä on juuri pukeutua säkkiin, jota ilman isismies raiskaa. Suomessa on pakko puuttua naisten pukeutumiseen, jotta voidaan vaalia turvallisuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

Hei. Kiitos Kaj’kin. Onko koronasta; Pelotteleva kuuluttaja; Jumalaa;Isäämme etevämpi ”tiedemies”, kun osaa,/ tai; on osaa -vinaan sanoa, että joku uusi virus on 7x ärhäkämpi tarttumaan, kuin aiempi. (”Meinaako kansassa; Pelon henki laantua?) Pitääkö ” Pelottelu -panoksia vielä; entisestään voimistaa, että: kaikki maailman kansat saadaan rokotettua, ja, ”raharötköt” rikastettua? Jeesus Kristus; kun häädettiin, niin perkele,; ”ystäväksi” pyydettiin, ja : tässä, me; tällaisina ollaan; ja toisille; tämä; käy; ”pollaan,” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

osittain samaa mieltä
#9

huonosti käy jos emme usko tieteeseen: rokotuksiin, todistettuun ilmastonmuutokseen jne… Jos johtoon pääsevät ihmiset jotka tietämttömyydessään kyseenalaistavat totuuden niin huonosti käy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Rokotuksilla ja ilmastonmuutoksella ei ole suoraa yhteyttä, tai äärimmäisen kaukainen merkitys keskenään, mutta uskoa voi toki vaikka toteemipaaluihin tai sadetansseihin jne. Rokotusten tehotkin todistetaan vasta käytössä, ei uskolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Tehokkain rokote on rokote virtuaalista virusta vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Korona ja sen mutantit tulevat rokotteidenkin jälkeen vaivaamaan ihmiskuntaa. Leviämistapa on se tärkein, eli hengityselimien kautta vereen. Vaikka rokotteissa onnistuttaisiinkin, tartuntaa ei saada kuriin, kun virus vain ilmaantuu paikalle. Liikkeellä on eläinlaji, jonka kehossa virus viihtyy, kuten lepakot, jotka nukkuvat päivät ja ruokailevat pimeässä, poissa päivänvalosta. Juuri tuo UV säteily on koronaviruksen vihollinen, eikä se ole muodostanut suojia tuota säteilyä varten. On joitakin lepakkolajeja, joilla UV näkö on huipussaan, niiden löytäessä UV:lyä heijastavia hedelmiä pimeässä, joten ei ole kaukaa haettu, jos väittää UV:lla on lepakkojen lajilla laajempaakin merkitystä. Juuri siinä on se asian ydin, miksi juuri lepakoissa on koronakin helppo kehittyä miljoonien vuosien aikana, täysin ilman UV suojia, ja näin kehittää esim. lajinsa levittämisen ominaisuuksia. Keväällä 2020 kehitin teorian hallitusta UV-annostelijasta, joiden avulla voisi turvallisesti tuhota virusta, ..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Voisi olettaa, että normi-influenssaviruksetkin ovat alun perin periytyä koronan tapaisesta viruksesta, ja sopeutua mm. linnuissa kehittyviksi viruksiksi, kun viruksien on kuitenkin aikaa myöten sopeuduttava eläinlajiensa olosuhteisiin. Nykyisen koronviruksen purskaus ei siis välttämättä ole ainut kertainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Vaarallisin ruokalaji saattaa olla heikosti kypsennetty lepakko, joten antaa lepakoiden vaan lennellä rauhassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Pallasinkielileikko (Glossophaga soricina), hyödyntää kasvien nektariinin heijastamaa UV-valoa. UV-näkö on yleisempi linnuilla, ja harvinainen nisäkkäillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Juuri näin, on lapsellista kuvitella, että rokotteet ratkaiset nykyisen koronavirusongelman. Viruksen lähde on hevosenkenkälepakot, ja ainoastaan kyseisten lepakoiden yhdyskunnan hävittäminen voi siirtää ongelmia tulevaisuuteen. Vastaavaa lepakkolajia esiintyy myös esim. Euroopassa, mutta kaiketi olosuhteet eivät ole virusta suosineet. Elinvoimaisia viruksia esiintyy kaiketi miljoonissa lepakoissa, ja mutaatiot voivat muuntaa viruksia suuntaan tai toiseen, mitä tulee viruksien vaarallisuuteen ihmiselle. Linnuissa ja sioissa ym. virus muuntuu enemmän UV-säteilyä sietäväksi, joten nykyisen tasoinen tarttuvuus heikkenee, rakenteen muuttuessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Ihmiskunnan koronarokotukset tulisi aloittaa värillisistä ihmisistä. Tumma iho suodattaa UV-säteilyä, ja veressä kiertävät virukset ovat turvassa, kun vaaleaihoisten ihon läpi säteily tuhoaa viruksia pintaverenkierron ansioista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Vaaleaihoisilla vaikkapa suomalaisilla, on luontainen vietti ns. ottaa aurinkoa kesäisin (tai päästä aurinkorannikolle talvisin), ja miksi ei solariumiakin. Onko kyse vaistosta puhdistaa itseään viruksista tai bakteereista, on vaikea sanoa, mutta yhteyttä kannattaisi tutkia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#25

Hei. Kiitos, osittain samaa mieltäkin. Raamatun oppi etusijalle kaikessa. Katso rakas; jos jaksat ja viitsit. Matt. 6:33,34, niin näet: mitä tarkoitan. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#10

Samansuuntaisia ajatuksia! Viherkommunistien kuorohuuto ”oikeusvaltiopeiaatteista” hämää kansaa. Kepu siunaa, muutaman hillotolpan vuoksi tämän teatterin. Aivopesu on samaa sarjaa kuin ”hyvinvointialue” ja ”muutosturva.
Ääniväristen Orpokin eilen puhui sanan -ja lehdistönvapaudesta ja riippumattomasta oikesjärjestelmästä. Erityisesti Unkaria mollaten.
Sananvapauden suhteenhan meillä on jo kokemusta jahdista nimellä ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan”!
Päivi Räsänen lienee tästä ajankohtaisin esimerkki. Joutuminen asenteellisen virkamiehen hampaisiin on vuosien piina. Ilmeisesti rysä laukeaa, jos hän ei ole enään kansanedustaja?
Orpo vaikeni myön häveliäästi Unkarin Pääministerin kyseenalaistaessa Suomen Oikeusjärjestelmän. Erityisesti Perustuslakivaliokunnan. Vuoden kestäneen, irvokkaasti päättyneen näytelmän kustantantajana, on pakko kyseenalaistaa tuon koaliition puolueettomuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä miten nykyhallituksen politiikka muuttaa yhteiskuntaa:

– yhä vähempi osa kansalaisista kykynee perustelemaan itselleen syitä maksaa veroja

– yhä suurempi osa kansaa alkaa keksiä keinoja verojen väistelyyn

– yhteiset pelisäännöt murenevat, kun niitä eivät enää noudata kantikset sen paremmin kuin tulijatkaan

– muodostuu lisää suojattuja, omaa yhteisöään voimakkaasti kaikessa suosivia mikroyhteiskuntia (vrt. esim. lestadiolaiset, suomenruotsalaiset, maahanmuuttajat)

– lapset vedetään pois suurimpien kaupunkien kouluista, kun meno käy aina vain villimmäksi

– kun politiikan johtotähdet eivät kelpaa tiennäyttäjiksi tulevaisuuteen, ihmiset löytävät itselleen muita kunnioituksenkohteita ja neuvonantajia

– lait menettävät merkityksensä, kun ne eivät enää sido julkirikollisia kuten esimerkiksi Haavisto

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#11

Kuka kyseenasistaa totuuden ?!? Ilmastohan muuttuu koko aja n !! Rokotuksiin ja rokotuksiin ??! Tieteeseen / tieteeseen ??!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Totuus ilmaston lämpenemisessä voi olla täysin väitettyä vastakkainen, jääkausi on tulossa. Tein tuossa viikon töitä, ja laskin pohjoisen pallonpuoliskon todellisen keskilämmön, ja tulos oli hämmästyttävä, 20-90 asteen leveyksien keskiarvo olikin miinus 1,06857.. astetta. Päiväntasaaja ei paljon nosta keskiarvoa, koska mitaustiheys on kasvettava myös pohjoisilla osilla. Käytännössä siis pohjoisen pallonpuoliskon keskilämpötila on nolla. Jos meille sanoaan, että lämpötilat ovat nousseet 1800-luvun lopun luvuista 0,85 C astetta, on ihmeteltävä, miten tai mistä tuollaisia lukuja on revitty. Luonnollisesti lämpömassaa on suuremmalla päiväntasaajan seudulla ennemmän, mutta kun puhutaan keskilämmöistä ja mitaustuloksista, on pystyttävä osoittamaan, mistä asteluvut on otettu, jos esim. valtamerillä ei ole ollut mahdollista tehdä mitauksia ympäri pallon saman aikaisesti, ja 1800-luvulla ei ole ollut satelliitteja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Lisään vielä, työn alla on koko maapallon keskilämpöjen laskenta ennen tulevan talvipäivän seisausta tai näillä main radalla. Mittaus perustuu todellisiin mittauslämpötiloihin, joka on muutoinkin mittausten peruste.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Juuri näin, maapallon ilmakehä kattaa suhteellisen tasaisesti maapallon pintaa, keskipakovoimaa huomioimatta, koska päivätasaajan lämmin ilmamassa on tilavampi ja tilavuusyksikköä kohden kevyempi, kun kylmät pohjoiset ilmamassat ovat vastaavasti tiheämpiä. Näin sekä päiväntasaajan että kylmän napailman massasuhteet ovat vertailukelpoisia liki suoraan, eli asteista saa hyvinkin kelpoisen keskarvon. Toisi sanoen, jos napailmat lämmitetään päiväntasaajan lämpöihin, vertailukelpoisuus olisi ymmärrettävämpi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Maapallon pohjoinen pallonpuolisko on menossa perhelikiertymässä (Milankovicin jaksot) kohden jääkautta, ja sillä on suurin merkitys koko maapallon keskilämpöihin. Jo noin 5000 vuoden kuluttua pohjoisnapa osoittaa suurimman osan vuodesta pois päin auringosta, ja pohjolan jääkausi on mantereinen. Näin mm. Suomessa kesäajan tutut yöttömät yöt ovat tuhansiksi vuosiksi vain muisto. Emme ymmärrä sitä, että Milankovicin jaksoissa Etelämanner on nyt jääkaudessa. Noin 10 000 vuoden kuluttua pohjoisen pallonpuoliskon jääkausi tulee tuhoamaan nykyisen kaltaisen elämän, kasvupinta ei ilmeisesti riitä viljelemiseen, jos ei merenpinnan lasku tuo lisää viljelymaata. Totta sekin, jos merenpinta laskee luokkaa 130 metriä, mm. Englannin kanaali jää kuiville jne. ravinteikasta merenpohjaa tulee kaiken kaikkiaan näkyviin miljoonia neliökilometrejä, mutta on eri asia, riittääkö se, jos väki lisääntyy nykytahtiin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Kyllä, Milankovicin jaksoissakaan kesistä ei tule pulaa, kyse on kesän pituudesta. Jo 5000 vuoden kuluttua pohjoista manneraluetta peittää luminen tai jäinen kuori, ja sen albedo on syy siihen, että lämpötilat ovat säteilystä huolimatta alhaisia. Kun pohjoinen jääkausi on täysillä päällä, miljoonat neliökilometrit mannerjäätiköitä heijastavat säteilyn avaruuteen, ja jääkausi pääsee leviämään varsin eteläisiin osiin suurilla mantereilla. Myös Beringinsalmi jää kuiville, ja läpivirtaus loppuu, joka sekin kiihdyttää alueen jääkautta, jolloin ”Beringia” palaa takaisin. Beringinsalmen syvyys on vain 30-50 metriä, joten kannas jää kuiville merenpinnan laskiessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Tässä lupaamani maapallon keskilämmöt 23.12.2020;
90 N astetta -28,2 C, 80 N astetta -25,18 C, 70 N -22,28 C, 60 N -10,66 C, 50 N -2,91 C, 40 N +6.81 C, 30 N +24,80 C, 20 N +23,24 C, 10 N +27,71 C, 0 SN +25,69 C, 10 S +25,33 C, 20 S +24,40 C, 30 S +21,13 C, 40 S +15,50 C, 50 S +6,45 C, 60 S +0,98 C, 70 S -6,76 C, 80 S -18,35 C ja 90 S -23,5 C. Maapallon pinnan reaaliaikainen keskilämpötila on tällä hetkellä +5,3 C astetta. Tarkemman keskilämmön saa siten, että lasketaan sekä talvipäivänseisauksen että kesäpäiväseisauksen keskilämpötila, eli kaksi mittausta, tai useampi halutessaan. Mittausmenetelmän nimi on GWE SA 20 (oma).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#15

Hei. Kiitos Kaj’kin. Onko tuo tuossa; tallennuspyyntöä pyytelevä; joku konna; vai mikä, karsastan sitä? Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Kyllä tässä ajassa on huolestuttavia piirteitä. On luotu kyseenalaistamattomia ”faktoja”, kuten ilmastonmuutos, rajaton maahanmuutto, EU, talouskasvu, sukupuolien moninaisuus jne.
Toisinajattelijat (väärinajattelijat) pyritään hiljentämään ja sensuroimaan täysin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Kun Suomeen ja länsi-Eurooppaan tulvii keskiajan sivilisaatiota ihannoivia ihmisiä pilvin pimein, niin eihän muuhun voi päätyä kuin paluuseen keskiajalle tai vielä kauemmaksi keräilykulttuuriin.

Al-holista on taas tuotu ryhmä mustapukuisia olentoja sopivasti juuri näin joulun alla jouluiloa latistamaan.

Kauankohan me vielä saadaan viettää joulua?
Ateistit, anarkistit on nyt vallassa. Ehtii ne vielä joulunkin kieltämään, kyllä siitä varmasti joku vihaleima saadaan väännettyä islamistien avulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Maapallon ilmaston lämpenemiselle ei ole perusteita, ja kaikki sen sonta, mitä on ilmastosta syötetty, oli vain pelkkää rankkaa valehtelua ja verotusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000