Perussuomalaiset

Kai Vaaralahti

Suomalaisuuteen kuuluu metsästys ja kalastus.

Jousimetsästys on ollut jo kivikaudella Suomalaisuutta. Suomalaista periytyvää taitoa ja osaamista .

Jousi ja nuoli on ollut minulle tavallaan elämäni suuntaa antava voima. Niinpä meitä saman henkisiä metsästystä harjoittavia miehiä ja naisia kokoontui 1982 . Ja pitkällisten valmistelujen jälkeen perustimme Suomen Jousimetsästäjäin Liitto ry. Ja kävi niin, että tulin valituksi yhdistyksen ensimmäiseksi sihteeriksi. Tuossa historiallisessa tehtävässä sain huomata, kouluttaessani uusia jousimetsästäjiä, että me suomalaiset olemme todellakin perinteikkäästi todellista Jousiampuja kansaa.
Nyt lauantaina 07.06 2014 ollessani käymässä Riihimäen Kansainvälisillä Erämessuilla, sain taas nähdä kuinka todellakin kokonainen uusi sukupolvi on kasvanut Suomalaiseen metsästykseen. Meillä on Suomen Jousimetsästäjäin Liitto ry ja Suomen Perinnejousimetsästäjän liitto ry. Meillä on koko Suomen kattava paikallisyhdistysten verkosto. Ja runsaasti jousimetsästäjä miehiä ja naisia. Meillä on myös jousikalastaja miehiä ja naisia. Jousimetsästys on Suomen laissa ja asetuksissa. Muistan tuon hetken kun kirjoitin maa- ja metsätalousministeriölle lakialoitekirjelmää:” Metsästysjousi on metsästäjän kädessä pidettävä jousiase. Joka jännitetään ja vireissä pidetään ampujan lihasvoimin.”
Nyt tuolla Erämessuilla ajattelin meidän Perussuomalaiset rp:n alkutaivalta. Huomasin paljon yhtenäisiä piirteitä, samoja kuin mitä koimme jousimetsästyksen alkutaipaleella. Samanlaista venkuamista ja vääntämistä. Pelättiin että nyt se taivas repeää, mutta ei se revennytkään. Jousimetsästäjät olivat aivan tavallisia perus Suomalaisia ihmisiä.
Samoin on polkumme kulkenut Perussuomalaisuudessa. Nyt olemme saavuttaneet näyttöjä ja politiikan voittoja kotimaassa ja EU:ssa. Ihmiset Suomessa ja EU:ssa luottaavat Perussuomalaiset rp puolueeseemme ja Perussuomalaisuuteen. Kun perustimme tänne Joutsaan paikallisyhdistyksen 20.05 2011 annoimme yhdistyksellemme nimeksi JOUTSAN SEUDUN PERUSSUOMALAISET ry. Totesin että nyt on saatu todellisia Perus Suomalaisia, perus-asioita kasaan yhdelle maamme merkittävälle paikkakunnalle. Joutsa on oikealta nimeltään Jousa, joka sana tarkoittaa Jousi. Toivon puolueellemme yhtä hyvää kannatusta ja nousua, kuin jousimetsästäjille 32 vuoden yhteisen toimannan tuloksena saatiin.

Terveisin: Joutsan Seudun Perussuomalaiset ry
kunnanvaltuutettu Kai Vaaralahti

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
#1

Maanpuollustus Suomessa on kummasti alkanut kiinnostaa tavallista kaduntallaaja-kansalaistakin. Oletan, että herättävänä kiihdykkeenä ei yksinomaisesti ole ollut EU. Eikä suuri ja mahtava itäraja naapurimme Venäjän uhkaavat seikkailut . Enemmänkin minusta näyttää tavallisen rivikansalaisen huolena olevan Suomen oma maanpuollustus politiikka ja sen ”harakanvarpaiden” tavoin haparoivat poliitiset suuntaukset. Jo vuosia eräiden puolueiden suunnalta harjoitettu maanpuollustus tahdon latistaminen, on saanut istutettua asepalveluksen rinnalle ”pehmeämpiä varusmies koulutus- ja palvelusmuotoja.
Itse kävin varusmiespalvelukseni 1970-71 Karjalan Tykistörykmentissä Lappeenrannassa. Tuolloin sotaväen asepalveluksessa oli vielä paljon sodan aikaista vauhtia ja kovuutta.
Nyt tämän vuoden alussa vanhin lastenlapsista pääsi siviliin asepalveluksestaan. Kun keskustelimme hänen palvelusajan kokemuksista, niin hän kertoi kokemuksensa olleen lässähtänyttä.
-:” Kurjinta oli se että koko palvelusajan koulutus oli täysin lässähtänyttä. Jos itse halusi ripeämpää menoa ja enemmän tietoa, niin joutui olemaan ”lässähtäneen” koulutuksen ja harjoittelun mukana. Saman asiamäärän olisi voinut ripeämmässä koulutuksessa oppia kuukaudessa.”
Esitän tässä keskusteluun mukaan kysymyksen. Onko Suomen puollustusvoimien kenttäkoulutus nyt ajan mukaisella tasolla, vai kasvatetaanko edeleenkin ”Suomalaisista sotilaista tarkoitushakuisesti ”pullamössöpoikia”?
Minun omakohtaisia armeija ajan kokemuksia voitte lukea kirjassani
”Akanoiden kuningas ISBN 078-952-92-6744-6”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000