Perussuomalaiset

Kai Vaaralahti

Jousimetsästys- ja kalastus matkailua EU:ta Suomeen!

EU:n maista riennetään joukolla rapakon taakse USA:han jousimetsästys matkoille. Kaurista,hirveä, Moosehirveä, Karhua yms. Nyt olisi aika Suomessa tukea lakimuutoksin kotimaista metsästysmatkailua.

Metsästysmatkailu, jota maassamme kehiteltiin kovasti 1990 luvulla, on jäänyt vain paikallisten pienyrittäjien ja metsästysseurojen sivuohjelmiksi. Pientä piristystä asiaan saatiin , kun kauris saatiin jousimetsästyksen kohteeksi joitakin vuosia sitten.
Pääosa jousimetsästysmatkailun metsästäjistä koostuu maassamme suomalaisista alan harrastajista. Sillä EU:n maista jousimetsästysmatkat suuntautuvat USA:han ja Kanadaan ja Afrikan maihin. Sillä siellä on jousimetsästyksen kohteena suurrista. Kuten hirvi, moosehirvi, mustakarhu, karhu jne.
Ottakaamme hetkeksi tämä ”jos” sana käyttöömme ja miettikäämme, mitkä vahvuudet olisi meillä Suomessa. Jos metsästyslakia muutettaisin siten, että hirvi saataisiin jousimetsästys riistaeläimeksi.
EU- metsästysmatkailijoilta jäisi kalliit meren yli matkat pois kustannuksista. Ja pelkästään se olisi suomalaisille metsästysmatkailun tarjoajille suuri kilpailuvaltti. No paljonko niitä jousimetsästäjiä sitten tulisi jos hirvi olisi Suomessa luvallinen jousimetsästys kohde? No, jos nyt aluksi tuhat jousimetsästäjää joista 20% ostaisi hirvenmetsästys matkailupaketin. 30% linnustusta oikeuttavan metsästyspaketin. Loput 50 % metsästäisi jousellaan pienriistaa, linnustaisi ja jousikalastaisi
Miten niin linnustaisi jousella ja nuolella?
Kerron teille tarinan: Orimattilan kaupungiksitulon juhlamenoihin järjestettiin fasaanijahti Eduskunnan eräkerholle. Tähän tapahtumaan sai kutsun myös nuori valtakunnalinen Suomen Jousimetsästäjäin Liitto ry, jonka sihteerinä olin mukana fasaanijahdissa.
Pääsin metsästäjäpariksi tuolloisen Eduskunnan eräkerhon puheenjohtajan kanssa. Hänellä oli aseistuksena haulikko. Tarkemmin tapahtumaa kuvailematta, kerron lopputuloksen. Ammuin nopeammin sen fasaanin alas jousella ja nuolella, kuin haulikkomies. Ja se laukaus oli minulta täysin tavanomainen suoritus. Valokuvaaja Saraja, joka seurasi meitä metsästystapahtumassa, kuin hai laivaa, sanoi:
-”En ehtinyt edes kuvaa napsauttaa, vaikka olin täysin varautunut tilanteeseen.”
No hänellä oli toinen kuva edellisestä laukauksetani, joka julkaistiin Hesarissa aukeaman kokoisena kuvana.
Kuvassa lentää fasaani ja nuoli.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000