Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Kabinettipolitiikan paluu - Natoon ilman kansanäänestystä?

Kokoomuksen konkarit uhmaavat suoraa kansanvaltaa ehdottamalla, että Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä.

Ilkka Kanerva on jopa sitä mieltä, että Nato-kansanäänestykseen sitoutuminen rajoittaa suomalaisten päättäjien toimintavapautta. Tuntuu rajulta väitteeltä.

Haikailevatko kokoomuskonkarit takaisin 1970-luvun kabinettipolitiikkaan?

Vai onko kyseessä pelkkää kokoomuslaista vaalitaktiikkaa? 

Unohdetaan Suomen vaikea taloudellinen tilanne, johon Kataisen-Stubbin -hollitupahallitus on ollut osallinen?

Halutaan, että ensi kevään eduskuntavaaleista tehdään väkisin Nato-vaalit? 

Suomessa on vain kahdesti pidetty neuvoa-antava kansanäänestys, v. 1931 äänestys Kieltolaista ja v. 1994 äänestys Euroopan unioniin liittymisestä.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2014/12/kabinettipolitiikan-paluu.html

* * *

Yle 17.12.

Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä

Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. 

Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle.

Ilkka Kanerva sanoi, että Nato-kansanäänestykseen sitoutuminen rajoittaa suomalaisten päättäjien toimintavapautta turvallisuuspolitiikan valinnoissa.

Kanervan mielestä Nato-kansanäänestyksen järjestämiseen ei pitäisikään ehdottomasti sitoutua. Hän jättäisi Nato-asiassa päätösvastuun presidentin, hallituksen ja eduskunnan käsiin.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Tuollaiset kommentit upottavat kokoomuksen yhä syvemmälle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#2

Uppoavan puolueen viimeinen propagandahuuto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

faktaa
#3

Miksi olisimme etulinjan pommitettava maa jommalla kummalla puolella mahdollisessa konfliktissa, kun voimme olla konfliktin ulkopuolella omalla, vahvalla puolustuksella.

Vahva oma puolustus – hankitaan puolustusaseita: tässä Australian ilmavoimien analyysi erittäin tehokkaasta ja edullisesta ilmatorjuntaohjusjärjestelmästä, on joka suhteessa parempi kuin Yhdysvaltalaisten Patriot, ja edullisempi, mutta ennen kaikkea erittäin vaikea lyödä.

Googlaa raportti: ”Technical Report APA-TR-2006-1201”

Kyseessä S-400 -ilmatorjuntaohjusjärjestelmä.

F-18-koneella ei tee mitään niitä vastaan. Miksi hankkisimme kalliita hyökkäysaseita, eli lentokoneita, joilla ”meillä olisi ilmaherruus sodan syttyessä 2 minuutin ajan” (komentaja Suomen Puolustusvoimista), jos voimme hankkia edulliset PUOLUSTUSaseet, joiden ansiosta maamme olisi erittäin vaikea hyökkäyskohde: meillä olisi todellinen puolustuskyky.

Raportissa kehutaan laitteisto taivaisiin, ja ihmetellään, miksi jo kaikki eivät sitä ole hankkineet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

faktaa
#4

Kannattaa lukea, mitä kokeneet saksalaiset valtiomiehet tuumaavat nuorten nykypoliitikkojen ja median aikaansaannoksista länsimaissa:

””Wieder Krieg in Europa? Nicht in unserem Namen!”

Roman Herzog, Antje Vollmer, Wim Wenders, Gerhard Schröder und viele weitere fordern in einem Appell zum Dialog mit Russland auf. ZEIT ONLINE dokumentiert den Aufruf.”

Lyhyesti sanottuna, kun on saatu hyvät suhteet Venäjään ja luottamus kuntoon, nämä aivan vastuuttomat nuoret (NATO+sotakiihko) pellet menevät pilaamaan kaiken.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

faktaa
#5

Tässä on vielä viisas lause: ”– Meidän täytyy huolehtia siitä, että Suomi ei kenenkään silmissä näyttäydy maana, joka olisi jollekin kolmannelle maalle, Venäjälle tai kenellekään, sotilaallinen uhanaihe.” lähde: YLE, Erkki Tuomiojan sanoja

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000