Perussuomalaiset

Aleksi Hernesniemi

Uskottava koko maan puolustus?

Krimin valtaus ja sota Itä-Ukrainassa ovat palauttaneet ihmiset tosiasioiden äärelle. Suurvaltapolitiikka ei ole kadonnut mihinkään. Jotkut valtiot ovat valmiita käyttämään sotilaallista voimaa tavoitteidensa saavuttamiseksi. Krimillä nähtiin esimerkki nopeasta toiminnasta, joka yllätti monet. Eräänä päivänä taivaanrannasta saapui helikoptereita, jotka kuljettivat mukanaan sotilaita. Niemimaa oli nopeasti otettu haltuun. Mahdotonta?

Talvisodankin piti olla mahdottomuus. Olivathan Suomi ja Neuvostoliitto sopineet hyökkäämättömyyssopimuksen vuonna 1932. Mutta niin kävi, että Neuvostoliitto aloitti sodan ja pyrki valloittamaan Suomen. Talvisodassa Suomi taisteli yksin ja huoltotilanne oli heikko. Lapin puolustuksesta vastasi muutama osasto. Jatkosodassa tilanne oli huomattavasti parempi, koska apuna oli yli 200 000 saksalaista sotilasta. Kuka tulee apuun ensi kerralla?

Talvisodan lopussa Suomella oli 346 000 sotilasta. Jatkosodassa taisteli 530 000 suomalaista. Vuonna 2015 Puolustusvoimien sa-vahvuus laskee 230 000 sotilaaseen. Varuskuntia on päätetty lakkauttaa, mukaan lukien Kauhavan Lentosotakoulu. Kertausharjoituksia ei ole pidetty riittävästi. Itänaapurissa on päinvastoin aloitettu noin 500 miljardin euron asevarusteluohjelma, joka ulottuu vuoteen 2020. Vastikään uutisoitiin myös siitä, kuinka Alakurttiin (noin 60 km Suomen rajasta) siirtyy motorisoidun jalkaväkiprikaatin osia.

Parhaillaan liittoutumattomassa Venäjän rajanaapurissa soditaan, mutta täällä ajetaan omaa armeijaa alas. Sen sijaan, että hoetaan ”uskottavaa koko maan puolustusta”, tulisi asialle oikeasti tehdä jotain. Taataan Puolustusvoimille sen tarvitsema rahoitus ja nostetaan kertausharjoitusten määrä kestävälle tasolle. Ottawan miinakieltosopimuksesta on irtauduttava, koska ei siihen Venäjäkään kuulu.

Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys. Suomalaiset ovat sen historiansa aikana lunastaneet kovalla hinnalla. Tarvitaan harkittuja päätöksiä, jotta maamme itsenäisyys säilyy myös tulevaisuuteen.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Terve järki
Vihainen
#1

iltapäivälehtien mukaan Ahvenanmaan puolustus on ulkoistettu Ruotsille.. näköjään ruotsalaiset aikovat tilaisuuden tullen taas ottaa vallan siellä.
historia toistaa itseään, emme voi luottaa kuin itseemme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Puolueeton rauhanmies
#2

Älä viitsi levittää tuollaista eu propakandaa Ukrainan tilanteesta !
Jos Perussuomalaiset lähtee tuolle Kokoomuksen linjalle niin vaalitulos on 10% luokkaa.
Kyllähän jokainen järkevä tietää ja näkee todellisuuden ,asiahan oli niin että Ukraina on onneton köyhä ressukka maa jota Venäjä on elättänyt ,joka ei yksin pärjää Eu yritti ryöstää sen itselleen aivopesemälä ja provosoimala kansaa Olympialaisten aikana ja siitä seurasi Krimin äänestys jossa ne halusi liittyä takaisin Venäjään. ! Nyt maa on aivan sekaisin kun siellä taistelee vaikka minkälasita sekalaista porukkaa keskenään aina uusnatseista lähtien.Jos Venäjä hyökäisi Ukrainaan niin se olisi vallattu 30 minuutissa sama koskee Suomea ja Ruotsia nyt ei tosiaankaan olla -30 luvulla !
Voit katsoa vaikka wikipediasta millainen ylivoima Venäjällä on niin määrällisesti kuin laadullisesti.
Suomen kannattaisi olla puolueeton ja pitää pienempää suuta !
Ja mitä me Eu kansalaiset Ukrainalla edes tehdään? siitä ei ole kuin kuluja vaan,ihan kuin Kreikasta,me ei tarvita sitä siitä seuraa lisää velkaa vaan eu alueelle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#3

Maamiinojen palauttaminen varastoihin(ja koulutukseen) on edullinen ja merkittavä panostus uskottavaan puolustukseen. Kukaan muu puolue ei sitä kannata ja siksi PS:n on sitä voimakkaasti ajettava. Ei idioottimaisten päätösten tarvitse olla ikuisia. Natosta ei PS:n tarvitse vouhkata.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

S-300-järjestelmä 30 kpl, 360 laukaisualustaa, 3,45 Mrd.
”MiG-35 160kpl ……………………….. 7,20 mrd (Venäjä)(7000e/h)”

Halvempi kuin 60 kpl koko ajan huollossa olevia F-35-koneita, jotka eivät juurikaan auta maan puolustamisessa, koska ne voidaan ampua nopeasti alas.

Kun meillä olisi 360 laukaisualustaa S300-ohjuksia, meille ei hyökkäisi kukaan helposti. Meillä olisi aito pulustuskyky. Lisäksi järjestelmän suojaamana meillä olisi vielä runsaat ilmavoimat edullisesti lennettäviä, nykyaikaisia, nopeita ja erittäin hyvät lento-ominaisuudet omaavia luotettavia lentokoneita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000