Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Jouduin rasistisen hyökkäyksen kohteeksi

Rasismin vastaisen viikon kyytipojaksi kirjoitan tapahtumasta viikonlopun vaalikentiltä. Hangon ja Tammisaaren Perussuomalaiset kutsuivat minut ja ehdokastoverini pienelle vaalikiertueelle. 

Vietimme kaunista lauantaipäivää Hangon torilla ja Tammisaaren K-Supermarketin edessä. Fiilis oli erittäin hyvä, koska hankolaiset ja raaseporilaiset olivat järjestäneet meille hienot telttatapahtumat. Kiitos siitä! Fiilistä nosti erityisesti viikolla julkaistu mielipidemittaus, jonka mukaan Perussuomalaisten kannatus nousee kohisten.

Tammisaaressa aivan tavallinen ikäiseni mies tuli luokseni ja alkoi mättää mitä kerkesi:

Saatanan neekerintappaja! Jos makaisit kuolleena verissäs tossa asfaltilla, talloisin sut  ja vielä sylkisin sun päälles!

Hän huusi muutakin, mutta en kaikkea nyt muista. Yritin selittää, että en ole tappanut ketään. Totesin hänelle, että persut on rauhanomainen puolue, emme ole tappaneet tai raiskanneet yhtään maahanmuuttajaa. Sitten mies meni autoonsa ja ajoi pois.

Sillä hetkellä koko tapahtuma huvitti minua kovasti, mutta olen mietiskellyt välikohtausta jälkikäteen. Olen pohdiskellut, mistä tämä purkaus johtui ja miksi juuri minä jouduin kohteeksi. 

Ilmeisesti olin ensimmäinen ihkaelävä virallinen persu, jonka mies on koskaan kohdanut kasvokkain. Hän varmaan latasi kaikki patoutumansa kerralla niskaani.

Nyt ymmärrän, mitä tarkoittaa kokeneiden poliittikkojen käyttämä termi kusitolppa. Olenkin melkoinen tolppa, kun pituuskin on pari senttimetriä yli kahden metrin.

Ennakkoluuloisuutta tai rasisismia on monenlaista. Kaksi karkeaa esimerkkiä:

1. Mies asuu korkeassa tornitalossa Vantaan Hakunilassa. Hän on lähes ainoa kantasuomalainen asukas koko rapussa. Hän elää maahanmuuttajien kanssa ja kohtaa hänelle uusia tapoja, jotka kaikki eivät hänelle ole aivan mieluisia. Hakunilaismiestä haukutaan rasistiksi, kun hän kertoo kohtaamistaan ongelmista.

2. Mies asuu Helsingin Kuusisaaressa kalliilla pientaloalueella. On jätte kiva piipahtaa saaressa olevissa Didrichsenin tai Villa Gyllenbergin taidemuseoissa. Mies on eriytynyt omiin ympyröihinsä, ehkä sitä tiukasti aidattua pientaloakin vartioidaan kameroin. Hän ei kohtaa maahanmuuttajia. Kuusisaarelaismies kokee olevansa liberaali ihminen, ja pitää muita ihmisiä rasisteina.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/03/jouduin-rasistisen-hyokkayksen-kohteeksi.html

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Tuomo Niemelä
Utelias
#1

Aikas mielenkiintoinen tuo ensimmäinen tapaus. Sillä kun itse kun olen joskus käynyt lähelläkään moista mielentilaa, kyse on aina ollut hmm… turhautuminen johonkin vastustamattomalta tuntuvaan tahoon. Mitä sellaista sortoa PS voisi edustaa ja kelle, sitä en kyllä tiedä.

Täytynee ajatella uudestaan, jos moisia tuntemuksia vielä joskus tulee. Voiko ihminen turhautua melkein mihin tahansa, minkä tuntee estävän oman maailmankäsityksensä toteutumista? Se avaisi kiintoisia näkökulmia koko politiikkaan…

Ainoita noin kiihkeitä perussuomalaisvastaisia fiksaatioita olen itse tavannut vain Vihreitten edustajissa, mutta ehkä noita on muuallakin.

Projisoidaanko tuossa kaikki maailman paha ja epäoikeudenmukaisuus yhteen ihmiseen tai ryhmään? Olipa miten vaan, ei tuosta kannattane yöunia menettää, vaikka epäilemättä rehellisiä tuntemuksia puhuttiinkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juha
Hämmentynyt
#2

Morjens kaverit !
Itse olen ollut 3 vuotta ulkomaan komennuksella EU:n ulkopuolella ja ei ole ollut mitaan pahaa sanottavaa ulkomaalaisista eli nut puhutaan Intialaisista, Pakistanilaisista, Nepalilaisista, puhumattakaan EU:n kansalaisista. Pahin, mita olen tavannut, on eraat Belgialaiset, jotka kuvittelevat omalla kulttuurillaan olevan Euroopan omistajia. No…Tapasivat Suomi pojan, joka antoi takaisin rankelmalla mitalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000