Perussuomalaiset

Jyrki Lohi

Tasa-arvoasiaa, maltilla.

Miesjärjestömme Perusäijät on ollut viisi vuotta Miesjärjestöjen keskusliiton (MJKL) jäsenjärjestö. Perusäijillä on ollut MJKL:ssa hallituspaikka v. 2014 alkaen ja reilun vuoden ajan sekä MJKL:n puheenjohtajuus että hallituspaikka. Voidaan sanoa, että keskusliiton kautta Perusäijät on osallistunut ja vaikuttanut vahvasti miesnäkökulman esille tuomiseen.

Mikä on tasa-arvokeskustelun yleinen tila maassamme? Saavatko kaikki osallistua keskusteluun? On hyvä, että jokaisella (?) puolueella on oma naisjärjestö. Onko hyvä, että maamme poliittisista puolueista vain Vihreillä ja perussuomalaisilla on miesjärjestö? Toimiiko sukupuolten symmetria yhteisessä asiassa, vai onko termin ”tasa-arvo” käyttäminen monopolisoitu naisasiatoimijoille?

Onko tasa-arvo sukupuolten yhteinen asia? Lakiin perustuvaa valtionapua saavat naisjärjestöt valittavat myönnetyn avun pienuutta. Ehkä siinä on korjaamisen varaa, mutta suurin tarve on muuttaa lakia valtionavusta siten, että myös miesjärjestöt lisättäisiin valtionavun saajiksi!

Helen Keller sanoo, että ”pienet, jokapäiväiset teot ovat suuria ja jaloja”. Olen samaa mieltä. Suuret aiheet ovat laajoja, monisyisiä kokonaisuuksia. Kokonaisuuden korjaaminen kertalaukauksella ei onnistu. Keskittykäämme siis keskeisiin, yksinkertaisiin teemoihin. Kehittyminen tapahtuu vaihe kerrallaan, askel askeleelta. Edistys saapuu harvoin kertarysäyksellä.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Hämmentynyt
#1

Jo se, että puolueella on erikseen naisjärjestö mutta ei miesjärjestöä on epä-tasa-arvoista. Ikään kuin oletetaan, että miehet vaikuttavat puolueessa ja naisia varten on sitten se naisjärjestö.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jyrki Lohi Eläkeläinen, LKV
#2

Kyllä. Asioissa on helppo löytää puutteita ja virheitä. Korjattavaa löytyy aina, tuleeko mikään valmiiksi?
Erilaiset joukot, ryhmät toimivat yhteiskunnassa, politiikassa ja puolueissa. Nämä joukot järjestävät itse oman edunvalvontansa. Naisia ja miehiä on lähes yhtä paljon. Kun naisten asia tai vähemmistöjen asiat koetaan edunvalvontamielessä tärkeiksi, niin kysynkin, eikö tärkeää juuri ole myös miessukupuolen mielipiteen esille nostaminen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000