Perussuomalaiset

Mira Nieminen

Yhteistyö ja demokratia. Vapaat vaalit ja kunnioitus.

Vaalikenttien ehdokkaiden hokemat yhteistyöstä näyttäytyy erikoiselta kokonaisuudessa, jossa usean puolueen johto irtisanoutuu demokratiasta. Hallituskuvioita maalataan mesoten, etteivät perussuomalaiset eivät kanna niitä arvoja, joille pohjaa voisi rakentaa tai kenen kanssa yhteistyötä voisi tehdä. Äänestäjiä yritetään uunottaa puhumalla demokratiasta, jota ei kuitenkaan itse aiota toteuttaa.

Kansa päättää äänestäessään. On jo politiikan perusalkeita noudattaa kansan tahtoa ylintä toimielintä valittaessa. Harmikseen valta sotkee monen asian, demokratian, vapaat vaalit tai aidon yhteistyön.

Perussuomalaisten kannatus on ollut tiedossa. Yle tekee jotain sellaista, mitä en haluaisi tässä maassa nähdä. Vaalivaikuttamiselta se näyttää eikä järjestelmäongelmalta. Ei nämä uusia juttuja ole meidän taipaleella. Halla-aho on vaalitentin katsotuin ja kiinnostavin henkilö tällä hetkellä, eikä syyttä. Perussuomalaisten kannatus on todella nousujohteinen, jossa vanhoilla puolueilla on kiinnipitämistä omissaan. Arvatkaapa miksi?

Tämä läpinäkyvyys ja itsensä parempana pitäminen, kiusaaminen ja yksin jättäminen. Epäreiluus. Painavia asioita, joita me aikuiset opetamme esimerkiksi lapsillemme tai joita emme hyväksy työyhteisöissä. Ne sallitaan kuitenkin politiikan kentällä, vaikka pitäisimme itseämme kuinka viisaina.

Näistä asioista puhun joka päivä vaalikentillä huolestuneiden ihmisten kanssa ja yritän vakuuttaa heitä äänestämään vielä. Ikävää on todeta, että omalla poliittisella toiminnalla ja puheilla murennamme kansalaisten luottamusta järjestelmään, jota sitten ihmettelemme alhaisina äänestysprosentteina.

Mutta ihmiset näkevät asioiden läpi. Toivottavasti he jaksavat uskoa ja luottaa loppuun asti siihen, että toiminta on väärin ja äänestämällä voi vielä vaikuttaa. Pidetään vaalit reilusti rehellisinä, ollaan aidosti yhteistyökykyisiä ja tahtoisia. Kansa päättää. Puolueet edustavat erilaisia näkökulmia, niitä sovitellaan ohjelmiin, kun on sen aika. Ollaan aidosti esimerkkejä toisten kunnioittamisesta.

Itse haluan vielä luottaa suomalaiseen vaalitulokseen ja ihmisiin, joiden pitäisi myös meidän kaikkien yhteisiä asioita hoitaa. Luottamuksen rakentaminen ei lähde kuin meistä poliitikoista itsestämme.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Jörgen Jörgensen
Vihainen
#1

Niin, toivottavasti ei käy niin, että kun kansa taas kerran äänestää vanhasta muistista näitä punaviherkokkareita, ja asiat menevät 4 vuotta yhä enemmän päin peräpäätä, niin sitten tullaan itkemään persuille, että miksette te ole tehneet mitään!? Selitä siinä sitten miten tehokasta se asioihin vaikuttaminen on oppositiosta käsin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000