Perussuomalaiset

Jyrki Lohi

Johtamisesta

Asetuttuani ehdolle puoluesihteerin tehtävään haluan muutamilla blogikirjoituksilla avata jäsenistöllemme ajatuksiani eri aiheissa. Lienee luonnollista aloittaa johtamisesta.

Johtaminen on tavoitteellista vuorovaikuttamista. Tämä on johtajan käytettävissä olevien ajan, henkilöstön, materiaalin jne. työstämistä tavoitteen saavuttamiseksi. Tavoitteeton johtaminen on kuin kahvitauolla istumista, sekalaista vuorovaikutusta, jonka lopputulos saattaa jäädä lämpimäksi fiilikseksi. Toisaalta vuorovaikutus välittää tavoitteen tekijöille.

Johtamisen keskiöstä löytyy termejä kuten resurssit eli voimavarat, organisaatio ja päätöksenteko. Tarvitaan molemminpuolista luottamusta, kehittymisen ja motivaation ylläpitämiseksi annetaan palautetta. Kukin yksilö on kohdattava henkilökohtaisella tasolla arvostavasti ja tilanteeseen sopivalla tavalla.

Asioiden järjestäminen ja hallinnointi eivät sinällään ole johtamista. Hallinnosta kirjoitan myöhemmässä blogissani.

Mitä johtamiseen tarvitaan

Suunnitelmilta on voitava odottaa menestystä. Tilannekuva mahdollistaa suunnitelmat, jotka ovat tarpeellisia ja toteuttamiskelpoisia. Tilannekuva katsoo tähän hetkeen, sen hahmottaminen edellyttää ymmärrystä toimintaympäristöstä, johon vaikuttavat yksilöt käyttäytymisineen ja organisaatiot rakenteineen sekä yllättävät tarpeiden tai mahdollisuuksien muutokset.

Suunnittelu mahdollistaa eri seikkojen huomioimisen ennen päätöksentekoa ja kohdistuu tuleviin hetkiin ja aikaan. Suunnitelmallinen johtaminen on helpompaa kuin niin sanottu ”satulasta johtaminen”. Johtajan on toki säilytettävä reaktiokykynsä, koska laadukaskin suunnitelma voi käydä hyödyttömäksi yllätyksen hetkellä.

Tilannekuvan määrittelyä ja suunnittelua ei pidä sekoittaa keskenään. Toisaalta tilannekuvaan vaikuttavia edellytysten muutoksia tulee seurata myös suunnittelun aikana.

Voi todeta, että suunnittelu prosessina opettaa ja kehittää tekijäänsä, tämän vuoksi prosessi on yhtä tärkeä kuin tuotteena syntynyt suunnitelma.

Organisaation toimivuuden kannalta on tärkeää, että asia on käsitelty riittävän laajasti ja päätös perusteltu niin hyvin, että käsittelyvaiheiden kannoistaan huolimatta jokainen päätöksentekoon osallistunut sitoutuu siihen.

Johtajan on säilytettävä kuva kokonaisuudesta ja ymmärrettävä, ettei jokainen osatekijä ole siinä kohdassa paras mahdollinen. Organisaatiolle ja yksilöille on kerrottava kokonaiskuvan merkityksestä. Tämä mahdollistaa jatkosuunnittelun.

Näillä eväin parannamme puolueemme organisaatiotasoa sekä suunnittelun laatua.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
PerusJussi
Hämmentynyt
#1

Taitaa mennä peruspersuilta yli hilseen tämä kirjoitus. Harvalla edes sisälukutaito hallinnassa. Kannattaa jatkossa käyttää yksinkertaisia sanoja ja lyhyitä lauseita. Soinikin sen tajusi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Näillä eväillä ylhäältä alas jäsenistöön että kannattajiin on jo hyvät lähtökohdatkin ” uusiutua niissä missä on sitä tarvetta ”.
Öyhöttäminen tarpeettomien verukkein,niin sanallisesti kuin tekstein vienee jopa liiaksi ”äärilaitoihin tapaan”.
Kaikki ei ole niin yksinkertaista mutta ei myöskään ainaista ”toisten perässähiihtämistä”.
Esimerkkejä löytyy niin Trumpista kuin Isosta- Britanniasta ” jos on vain oma kaista” – hyvässä tai pahassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Uuvatin metsästäjä
Tyytyväinen
#3

Torssosen erottaminen mutkisti asioita persuissa. siksi kannatankin hommalaisia PS:n jäseniä äänestämään hommalaista puoluesiihteeriksi. Näytetään voimamme taas kerran koska uuvatit ovat taas alkaneet perseilemään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000