Perussuomalaiset

Mikko Kangasoja

Ukrainan sodan pahin virhe

Länsi on mokannut. Vaikka Venäjän rajamaat ovat tiukasti sitoutuneet Ukrainan auttamiseen, suuret EU-maat eivät. Sota ei ole heidän iholla. Vanhastaan EU-taistoista tiedämme, että suurilla mailla on suuret omat intressit. Edes suuri sota Euroopassa ei näköjään saa niistä irtautumaan. Se tekee koko porukasta heikomman.

Ukraina-apua ovat kokoonsa nähden eniten antaneet Venäjän rajamaat, britit, Alankomaat ja entiset itäblokin maat. Euroopan oma ongelma on löysien lutkujen ongelma. Monien maiden johtajat ovat löysiä lutkuja, jotka eivät ajattele strategisesti vaan laiskasti, toiveikkaasti ja pelokkaasti.

– Nämä johtamiseen heikot lahjat omaavat johtajat pelkäävät suututtavansa uhittelevan Venäjän, joten he auttavat niin vähän Ukrainaa kuin on pakollista.

– He laiskuuttaan toivovat, että tämä paha uni menisi ohi ja antavat vain yhden ”kortin” kerrallaan Ukrainalle.

– Toiveajattelu näyttää vallitsevan, eikä varauduta kokonaisvaltaisesti ja pitkällä tähtäimellä saati auteta kunnolla.

Seurauksena tästä on ollut paljon enemmän ukrainalaisia kuolleita, paljon tuhottua maata ja valtavasti sotarikoksia. Heti sodan alettua kansat vaativat johtajiaan auttamaan Ukrainaa. Apua on ollut paljon, muttei tarpeeksi, mikä on nähty. Ongelmia avussa tajuttiin olevan ja kesäkuussa maiden johtajat kokoontuivat koordinoimaan. Mitään ei tainnut tapahtua, sillä vuodenvaihteen jälkeen kokoonnuttiin uudelleen ja samat hommat olivat edelleen hoitamatta.

Mitä olisi pitänyt jo tehdä:

– ajaa ammus- ja asetuotanto kunnolla ylös

– antaa kaikki tarvittavat aselajit Ukrainan käyttöön

– koordinoida aseapu, jotta se on johdonmukaista

Kun näin ei ole tehty, Venäjä on:

– voinut opetella reagoimaan jokaiseen uuteen Ukrainan aseeseen ja keinoon

– voinut kuluttaa Ukrainan ja Euroopan rahaa, aseita ja tahtoa

Venäjä on tiennyt lännen heikkouden. Isossa porukassa on monta ääntä ja se on porukan heikko lenkki. Se toimii. Tietenkin sodan alussa kaikki olivat tosissaan julistamassa tukeaan, mutta jo silloin saattoi arvella rintaman ajan myötä rakoilevan.

Koska Saksa, Ranska, Italia ja Espanja ovat nuukailleet ja haahuilleet, on alettua puhua luovuttamisesta. Pohjoisesta kelpasivat kyllä etelään remonttirahat ja monet tukipaketit, mutta nyt vastavuoroisuus paljon vakavamman kriisin edessä kakistelee.

Luovuttaminen, tappiorauha, tarkoittaisi maa-alueiden antamista Venäjälle. Sillä olisi useita seurauksia. Se tietenkin lopettaisi ihmisten ja omaisuuden tämän hetkisen tuhoamisen. Huonoja seurauksia olisivat, että:

1. Hyvin todennäköisesti sotarikokset jäisivät tuomitsematta. Se olisi valtava tappio oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien kannalta. Se olisi käytännöllinen julistus siitä, että tästä eteenpäin voima ratkaisee (olivat puheet mitä tahansa).

2. Venäjä innostuisi voitosta ja se vahvistaisi kansan tukea imperialistiselle ja de facto natsistiselle politiikalle. Venäjä etsisi seuraavan askeleen ja uhrin. Historian pitkässä kulussa sota näkyisi kartoilla yhtenä askeleena Venäjän laajentumisessa, kuten vuosisatoja.

3. Lisäksi jo sodan alusta alkaen on pahin uhkakuva ollut kauempana tulevaisuudessa: jos Venäjä jäisi tolpilleen edes jotenkin entiselleen, se ottaisi sodasta opiksi (kuten on jo) ja varustaisi uuden entistä vahvemman armeijan Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan kaupan turvin.

4. Olisi hyvin vaikea avata suhteita Venäjän suuntaan, kun taakkana on valtavasti sotarikoksia ja röyhkeä tuhosota. Sen päälle pitäisi niellä mukisematta Venäjän mafiamainen toiminta kotimaassaan. Rauha siis tarkoittaisi luultavasti uutta kylmää sotaa vuosikymmeniksi.

5. Venäjä jäisi sisäisesti ennalleen. Maalla ja kansalla ei olisi mitään syytä muuttua.

6. Venäjän voitto olisi vapaan ja demokraattisen sivilisaation valtava henkinen tappio autoritaariselle maailmalle.

Kiina ja muut lännen kilpailijat toivonevat Venäjän voittoa, koska se heikentäisi länttä ja tukisi autoritaarisia johtajia pysymään asemissaan. Autoritaaristen valtioiden ensimmäinen ja tärkein tehtävä on varmistaa, että istuva johtaja pysyy vallassa.

Lännessä tappiosta seuraisi itsetutkiskelu siitä, missä epäonnistuttiin ja mitä nyt pitäisi tehdä. Ukrainalle tullaan valmistelemaan EU- ja Nato-tietä, mutta jäsenyydet tuskin toteutuvat lähivuosina. Länsi tulee aseistamaan itseään, mutta sodan päätyttyä osa vetää joillekin hankinnoille ruksit yli, koska välitöntä sotaa ei enää ole. Niin lyhytjänteisiä monien Euroopan maiden johtajat ovat, veikkaan. Saksan, Ranskan, Italian ja Espanjan hidastelusta tehdään johtopäätös, että EU:ta pitää vahvistaa. Yllä olevat seuraukset eivät voi olla se vaihtoehto.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Viimeistään nyt kaikki tarvittavat aseet Ukrainalle niistä maista, jotka eivät ole rajamaita. Ammus- ja asetuotanto niin ylös ja niin nopeasti kuin voi. Pelkästään tykistön ammuksilla Ukraina saattaisi pärjätä paljon paremmin. Nyt tilanne on kuin Talvisodassa, eli surkea. Rajamaat toimittavat mahdollisuuksiensa mukaan kaiken.

Suuret maat sivuun. Koska yllä oleva tuskin toteutuu, tulisi pohjoisen ja rajamaiden irtautua suurten maiden peesailusta. Suuri porukka, suuret riidat, joten pienennetään avun ydinporukkaa ja syvennetään sen sisäistä koordinointia ja johtamista sekä sisäisiä sitoumuksia, jotta se toimii tehokkaammin. USA ja Iso-Britannia ovat selviä jäseniä porukkaan. Sodan ja avun tavoitteeksi näiden maiden tulee asettaa se, mikä Ukrainalla on.

Mitä sitoutuneet maat tekisivät? Päättäisivät maksimoida asetuotannon, koska se sodat ratkaisee. Sama tehtäisiin koulutukselle. Maat koordinoisivat johtokeskuksensa avulla sen, mitä aseita annetaan ja miten ne perille kuljetetaan. Yhtenä vaihtoehtona olisi sallia ja ehkä suositellakin omien sotilaiden luoda uraa Ukrainan armeijassa yksityishenkilöinä. Ukraina tarvitsee hävittäjiä ja kaikkien mahdollisten maiden (jollainen Suomi ei ole) tulisi niitä antaa. Yksi juridinen keino ehkä olisi lahjoittaa hävittäjiä Ukrainalle ja kertoa vaikkapa brittilentäjille, että voivat halutessaan tehdä omaa riippumatonta uraa Ukrainan ilmavoimissa. Toinen vaihtoehto on ihan suoraan ottaa joidenkin näiden maiden ilmavoimat avuksi. Se ei aktivoi Naton 5. Artiklaa, koska kyseiset maat eivät joudu hyökkäyksen kohteeksi vaan itse hyökkäävät.

Yhteenvetona voi todeta, että tahdossaan heikot on potkittava jengistä, jotta jengi on tarmokas. Asetuotanto ja koulutus rajusti ylös, lännen omille sotilaille lupa lähteä sotaan. Rautaa rajalle. Sotia ei voiteta leikkimällä, eikä toivomalla. Sodat voitetaan sotimalla.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


46 kommenttia
Nimetön
#1

Tärkein ase on pelote, jota tukee päättäväisyys. EU on luonteeltaan köyhien kurmuuttaja, määräyksiä määräyksien perään, ilmastokiimaa, niin että perä on punaisena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Ukrainan sodassa on tehty kaikki mahdolliset VIRHEET !

1- Oli VIRHE kuvitella että Ukraina nimisen valtion rajat voidaan siirtää vain kaappaamalla se Eu:n kun Putin istui Shotsin Olympialaisia seuraamassa ja sitä kautta Natoon.

2. Oli VIRHE alkaa aseellisesti Eu:n ja Naton sotimaan Maailman ylivoimaista Ydinase ykköstä vastaan.Vielä Ydinaseita ei ole käytetty mutta sekin aika tulee jos järki ei tule päähän.

3. Oli VIRHE Suomen Velkannuttaa valtio ja tuhota oma talous
Ukrainan Eu:n ryöstön yrityksen takia !
SUOMI ON PANNUT RAHAA UKTAINAN SOTAAN VÄLILLISESTI
20-40 MILJARDIA EUROA (Tarkkaa summaa on vaikea laskea)
Siis kun lasketaan kaikki menetykset mitä yksityiset, yritykset kunnat,valtio ja Valtion velka on maksanut .
VIRALLISEN SOTAPROPAKANDA VALHEEN MUKAAN SOTAAN ON LAITETTU VASTA 1 MILJARDI !!!! JOKA ON TÄYTTÄ PASKAA…
Jokainen tajuaa että Pelkästään Fortumin kautta on pantu
Rahaa haisemaan enemmän kuin 10 Miljardia !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Eu on aloittanut sodan ja suurin syyllinen on Natsi-Akka Merkel !
Eu:n johtajana oli silloin Huumehörhö-Juncker,mutta todellinen johtaja oli Merkel…
Juncker oli kokoajan pää niin sekaisin muissa maailmoissa että se oli sivusta ohjattava ,se ei päättänyt mistään mitään kun ei se edes saanut mitään järkevää sanottua suusta ulos.Merkkeilin syy on koko sota.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Tässä on luotetavaa tietoa riippumattomasta Amerikkalaisesta lähteestä millaisia aseita Ryssillä on.
Älkää uskoko kaikkea sota propakandaa mitä joka puolella levitetään.

https://fi.wikipedia.org/wiki/RS-28_Sarmat

Se on niin hirveä pommi että luultavasti toista ei tarvita Amerikan mantereelle kun paskat on sieläkin housuissa ensimmäisestä varoituksesta.

MUTTA NYT PITÄS TEHDÄ KAIKKENSA ETTÄ NE HULLUT EI AMMU TUOTA ENSIMMÄISTÄ !

Pitää muistaa että Euroopassa ei ole kuin muutamia pieni ydinaseita jotka on papatteja tuohon verrattuna ja niitä pieniä voi torjua.
Noihin isompiin ei ole eikä pysty tekemään torjunta järjestelmiä !

En ymmärrä miten kaikki menee Hulluksi Suomessakin Sivaritkin on aivan hulluna !!!! mm. Haavisto ja Hallaaho ??? Mitä Helvettiä ???? sehän kertoo että ne on valheellisesti kieltäytyneet ase palveluksesta !
ja Armeijaa käymätön Kommunisti sateenkaari ihannoija Pääministeri akka joka on aivan sotahulluna !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

KARHU KUN NURKKAAN AHDISTETAAN ,SE TULE HULLUKSI ! Silloin on vaara että Sarmatti 2 lentää !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Laskekaapa paljon Sarmat 2 tuhoalueella asuu ihmisiä ?
(Bryssel, Pariisi,Lontoo,Kööpenhamina ,Frankfurt koko Ruhrin alue Saksassa jossa on isoja kaupunkeja vieri vieressä jne..)
Jos Haag on keskipiste ,kuten Medvejev uhkasi !
En osaa päässä laskea mutta kymmeniä Miljoonia ihmishenkiä lähtee sekunnin silmänräpäyksessä. !!!
YHDELLÄ AINOALLA POMMILLA JOTA EI VOI TEORIASSAKAAN TORJUA !

PERSUJEN PITÄS VAATIA ETTÄ NYT SAATANA JÄRKI KÄTEEN ÄÄLIÖ POLITIKOT NIIN SUOMESSA KUIN EU:SSA JA USA:SSA !
Brysselin kiima ja Miljoona virkojen kalasteluhan on ainoa syy tähä järjettömään sota hulluuteen jossa ei ole mitään järkeä !
SEN TAKIAHAN SE UKRAINA EU:N YRITETTIIN RYÖSTÄÄ ETTÄ SAADAAN LISÄÄ EU VIRKOJA JA VELKARAHAA !!! (Miljoona virkoja pölitikoille)
Rahan ja vallan takiahan sitä on kautta aikojen sodittu ! Eikait huvikseenkaan kukaan sodi !

On paljon pahempi vielä jos Ydinsota alkaa pikku pommeilla silloin tuhoutuu koko maailma.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Venäjällä on Sarmat 2 :sia Me Eu ,Usa ja Nato emme voi mitään niille se on tosiasia joka pitää tunnustaa !
Ei meidän kannata itseä tahallaan tappaa !
Nyt pitää tajuta luovuttaa ja sanoa että Ukrainan sota on hävitty !
Se on paljon parempi Suomelle ja Eu:lle että sitä paska pesää ei edes saada ……nyt vuoden aikana Suomesta on mnnyt kymmeniä Miljardeja rahaa siihen sotaan jos se paska saataisiin niin mittikääpä paljonko sinne sitten menis rahaa siihen korruptoituneeseen paska maahan ???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

EU:n tulee toimittaa Ukrainaan vähintään saman tason aseistusta, mitä Venäjäkin käyttää. Sota loppuu vasta, kun venäläiset tajuaa, että taistelu ei enää hyödytä millään tavoin maan etua, eikä pelkkä lihamyllyyn meno juurikaan kiinnosta ketään. Venäjän harrastamaan kulutussotaan on vastattava tulella, kestää se minkä aikaa tahansa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Juuri näin, Putin aloitti sodan, saadakseen Itä-Ukrainan fossiiliset energiat hallintaansa, jossa lisäksi oli hyvät yhteydet Mustallemerelle Krimin tai Asovanmeren kautta, eli laivoilla hiiltä ja öljyä markkinoille. Tilanne kilpistyi noin vuonna 2013, kun itäisen Ukrainan suuret maakaasuesiintymät löytyivät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Käynnistäkää hyvät ihmiset sentään jo rauhan neuvottelut Venäjän ja Ukrainan kesken ilman USA:n sotateollisuuden vyörytystä ja presidentin lahjontaa!

Ei sota muuten lopu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Jos venäjä tajuaa että taistelu ei hyödytä millään tavoin…

Niin silloinhan lentää atomipommi !
Ei ne niin tyhmiä ole että ne Ukrainaan ampuu atomipommia !
Ei edes niitä pikku pommeja joita ne Valkovenäjälle sijoitti. Nehän tulee paskat omalle tontille…
Venäjä on uhannut Haagiin ampua isolla pommilla (Saatana 2)
Jota ei voi torjua millään koska se on niin nopea ja joka on niin tehokas että yhdellä pommilla katoaa 5 Pääkaupunkia Länsi Euroopasta ja Euron raha lakkaa olemasta.
Se on niin hirveä pommi että Suomessakin menee ikkunoita rikki !

Kyllä Eu:n pitäs kerätä kamppeet nyt heti ja poistua Ukrainasta !
EI OLE MITÄÄN JÄRKEÄ TUHOTA KOKO MAAILMAA !

Venäjän Karhu on ajettu Nurkkaan ! Nyt on viimmeinen tilaisuus luovuttaa niin ettei nurkaan ajettu Karhu käy Kimppuun !

Pitää muistaa että ydinsodassa ne on täysin ylivoimaisia !
Jos joku tuon yhden pommin jälkeen suutansa aukoo ja ne ampuu toisen Usa:n niin silloin viimmeistään koko maailma on polvillaan Venäjän edessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Kukaan ulkopuolinen ei ole ajanut Venäjän karhua nurkkaan.Vaan se on tehnyt sen ihan itse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Älä esitä tyhmää !
Mitä muuta ne Usa:n ja Eu pakotteet sitten on jos ei Karhun ajamista nurkkaan ?
Pakotteet pitäs poistaa heti välittömästi ennen kun ne Ydin pommilla ampuu.
Eikä ne Ukrainaan ydinpommia ammu, ei kukaan niin hullu ole että naapuriin (tulevalle oamlle maaperälle ydintä ampuisi) kun paskat tulee tuulella omalle tontille !
Ei koskaan kukaan ole ydinpommia naapuriin ampunut !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#38

Kukahan se tyhmää esittää?Pakotteet ovat ihan Venäjän omaa syytä.Kun hyökkäsi 2014 Krimille,ja miehitti/valtasi sen.Jos Venäjä olisi pysynyt/tyytynyt olemaan omalla alueellaan?Niin mitään sotaa ei nyt olisi,eikä pakotteita.Ja mitään Venäjän h…a maa juttua,on tähän turha selittää vastaukseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Krimi on osa Venäjää ja sen asukkaat haluavat niin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#46

Krimi on Ukrainan lomaparatiisi välittömästi sen jälkeen, kun maailman rottamaisimman roskavaltion paskat on ensin siivottu pois silmistä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

EU:n ei nimenomaan pidä toimittaa Ukrainaan samantasoita aseistusta kuin Venäjällä on. Sellaista romua on sinne turhaan kuskata, vaan suurempi määrä edistynyttä länsimaista teknologiaa, sekä runsaasti ohjusjärjestelmiä joiden kantama on noin 400km. Mitä paremmat aseet Ukrainalla, sitä aiemmin Venäjä vihdoin tajuaa asian mahdottomuuden ja sitä vähemmän verenvuodatusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Tuo on järjetön sota jossa tuhotaan Ukrainan kansan asuin mahdolisuudet särjetään talot,tehtaat ja tapetaan ihmisiä ja ajetaan osa pakolaisiksi ympäri maailman !

Juuri sotahullu-sivari-homopoika Haavisto vaati televisiossa lisää aseita (ja ulkomaan velkaa) Ukrainaan ihmisten tappamiseksi !

Järjetöntä hommaa ja politiikkaa !!!!

Eu maiden politikot kuvittelei ja kuvittelee vieläkin että Ukraina napataan noin vain Natoon ja Eu:n jotta Brysselin kasvu jatkuisi ja Politikot saisi paljon lisää Miljoona virkoja Brysseliin !!!

TÄSTÄHÄN TÄSSÄ ON KYSYMYS KOKO JÄRJETTÖMÄSSÄ SODASSA !

Persujen pitää sanoa että haistakaa vittu koko Bryssel !

Eikä alkaa nuolemaan niitä !

Persut ei saa hyväksyä Eu-Trolaamista eikä Venäjän-Trollaamista
Kaikki siihen syyllistyvät politikot on vaadittava istumaan elinkautista maan petturuudesta !

Persujen pitää olla puolueeton rauhan puolue joka keskittyy talouden hoitoon ja ulkomaan velkojen maksuun sotimisen ja velkaantumisen sijasta !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Pitää muistaa muutama tosiasia !

Usa / Eu maat ei voi teoriassakaan pärjätä aseellisesti Venäjälle !

Koska vaikka maataisteluissa voitto voisi olla mahdollinen kun kaikki voimat yhdistetään,niin ydin sodassa hävitään 10-0

Venäjän Maasodan häviäminen kun laukaisee automaattisesti ydinsodan ! Tämä on tosiasia !

Venäjän laki jo vaatii Ydinaseiden käytön jos sen maaperälle hyökätään ja sen olemassa olo uhataan…
Niiden on pakko käyttää ydinaseita oli johdossa kuka tahansa,muuten johtaja syyllistyy rikokseen ja se tuomitaan.

Venäjä ei toivottavasti ala pikku ydinpommeilla räiskimään koska se tuhoisi koko maailman kun niitä ammuttaisiin ja torjuttaisiin molemmin puolin .
Paras olisi rauha, kun ei aloitettaisi koko ydinsotaa !
Mutta Yksi iso Sarmat2 pommi ja paskat housuun koko maailmalle on parempi kuin koko maailman tuhoutuminen jos ei rauhaa todellakaan haluta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Syvä Huokaus
Hämmentynyt
#25

Sari Essayah olisi Suomelle hyvä ja järkevä presidentti, joka ei vaatisi kuolemaa Putinille tai muillekaan.

Onko koronapiikki sumentanut muiden ehdokkaiden järjen, vaikka maanpettureita he ovat olleet jo aiemmin ajaessaan Suomea vieraan vallan alle EU-liittovaltioon ja NATO:on!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Hyvin on propaganda purrut, en ymmärrä näitten sotahullujen puheita
Tarkista YK:n äänestys joulun alla-21
Missä tuomitaan nasismi, uusnasismi ym, ym . Miten äänestettiin, Suurin osa eteläisen pallonpuoliskon maista tuomitsi, miten muualla Kaksi maata äänesti vastaan !! Ukraina ja USA ?????
EU äänesti tyhjää!!!!!
Entä -22 sama tulos paitsi yhtäkkiä EU suomi mukana äänesti vastaan!!!!!!!
Miksi esim Unkari , ja muutama muu naapuri nihkeitä , Ukrainan natsit ( nykyään kansallismieliset) tappoivat 100 000 Puolalaista, unkarilaista , juutalaisia 10 000, tuomittiinko yhtään Nurembergissä , Ei!!Nikita Krutsev, Breznew Ukrainalaisia syntyperältään, Stalin Gruusialainen
Ukraina täysin keinotekoinen , jälleen politikkojen moka, otatteko vastuun, EI !!!! Ilman politikkojen vallanhimoa maailma olisi parempi, Keskittykää Suomen hyvinvointiin, joka on paljon suurempi kaaos. Btw pandora leak Zelznyllä 800 milj varat , ja myös 19 venälä oligarkin
Montako Ukrainalaista ? 36 oligarkin varat verop

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yks perussuomalaine
#8

Ainoa sotahullu tässä on Venäjä.Sen hyökkäystä suvereenin valtion kimppuun ei voi mitenkään perustella.

Ukrainan ja Puola ovat läheisimmät kumppanit tällä hetkellä.Zelenzky kutsuu puolalaisia veljiksi.Pres Dudalla on nimilaatta Kiovassa ns. urheuden aukiolla.Duda kävi sen laskemassa Zelenzkyn kanssa viime vuonna.Kumman lämpimät on välit,jos väitteesi pitäisivät paikkansa.

Paskapuhe kannattaisi nyt lopettaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Tutustu historiaan , Puola hamuaa takaisin menetettyjä alueitaan
Ukraina ei ole vieläkään pyytänyt anteeksi Ukr natsien tekeleitä wwll
Ei muuta kun lisää rahaa Ukrainaan , ja aseita että saavat upseeristo myydä, ja laisesi idiootit lahjoittaa rahaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Jos suomalaisia vainottaisiin Ahvenanmaalla, niin Suomen valtio varmaan katsoisi sitä läpi sormien tekemättä mitään. Voin uskoa sen tässä alennustilassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#41

So Punainen Suomi katsoisi,,,,,,,

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hassua hommaa !
#11

Se se hassua on kun nyt Natsit ja Juutalaiset on samalla Puolen 3.Maailmansotaan valmistautumassa Ukrainassa.
Nehän oli 2. maailman sodassa pahimpia riipa pukareita.

Hassua on myös se kun 1 ja 2 Maailaman sota alkoi Saksan kulmilta Nykyisen Eu:n alueelta ja 3. Näyttää Olevan Saksan Provosoima kun Ukraina yritettiin otta Eu alueeseen väkisin..

On se Hassua kun poliitkot on kautta aikojen rajoja niin kovasti halunneet siirtää ja maan miehiään käskevät tapettavaiksi sen takia rintamalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#14

Mikä on”nasismi”?En ole ennen kuullutkaan tuollaista termiä?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Ukrainalaiset on juuri samoja korruptoituneita Ryssiä kuin Venäläiset,Ukraina ei ole oikea maa !
Seassa on Natseja ja Juutalaisia (jotka on nyt samaa porukkaa)
Se on ollut Venäjän elätti maa ! (Kuin Huora jota pitää jonkun elättää)

Eu ja Nato yritti ryöstää tuon paska maan jo 10 v. sitten aloitamlla propakanda kamppanjalla ja järjettömällä velka rahan lupuksilla sinne joka sai kansan sekaisin siellä.
KYSE ON RAJOJEN MUUTTAMISESTA UKRAINA YRITETTIIN KAAPATA EU RAJOJEN SISÄÄN KUN SHOTSIN OLYMPIALAISET OLI KÄYNNISSÄ !

Vanäjälle tämä ei sopimut ja siitä syntyi sota ,kun järki puhe ei auttanut !
Järjen käytöstä ei ole merkkiäkään nyt ! Molemmat osapuolet on valiita sotimaan vaikka ydinsotaan asti tuosta paska maasta !

PITÄÄ MUISTAA JOS EU/NATO EI OLISI YRITTÄNYT KAAPATA JA RAJOJA SIIRTÄÄ 10 V. SITTEN NIIN KOKO SOTAA EI OLISI KOSKAAN SYNTYNYT ! UKRAINASSA OLISI RAUHA NYT EDELLEEN !!!!

Venäjä ei ole Sotaa aloittanut so on puollustanut vaan oman elätti huoramaan rajoja !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

NYT PITÄS TAJUTA POISTUA VÄHIN ÄÄNIN KOKO UKRAINASTA JA POISTAA VENÄJÄN VASTAISET PAKOTTEET YDINSODAN EHKÄISEMISEKSI !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Jätetään Ryssille koko paska ,Jos vaaditaan että Ukraina laitetaan puoliksi (johon Venäjä voisi suostua) siitäkin tulee aivan järjettömät kustannukset Eu maille ja Suomelle ja kymmeniä Miljardeja lisää velkaa !!!
Suomen pitää vastustaa sitä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Nyt kannattas poistua vähin äänin tältä blogialustalta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Ei kannata olla hölmö.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Venäjä on paska maa.

Niin ovat Saksa, Ranska, Italia, Unkari…jne.

EU on kuoleva tekele.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Totuus on se että Jos Trump olisi Presitentti niin tätä laajamittaista Ukrainan ei olisi alkanut.

NYT TAISTELLAAN AIKAA VASTAAN EHTIIKÖ TRUMPISTA TULLA PRESITENTTI ENNEN 3. MAAILMAN SODAN ALKUA,JOS EHTII, NIIN SOTA EI ALA KUN TRUMP LYÖ NYRKIN PÖYTÄÄN !
Toinen totuus on ,jos Ukrainassa olisi ollut järkevämpi Presitentti niin sotaa ei olisi alkanut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#20

Kuka oli Ukrainassa presidenttinä kun sota alkoi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Obama oli vuonna 2014. Siitähän se lähti kytemään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Ukrainan Presitentti ajettiin Venäjälle maan pakoon 2014 Sohtin Olympialaisten aikaan
Eu ja Naton VELKARAHA-HYÖKKÄYSODAN VOIMALLA ! jossa se on vieläkin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Niin ja nykyiselle presidentille annettiin lahjontaa miljardeja dollareita sodan ylläpitämiseksi. Mielenvikaista puuhaa, mutta USA:n sotateollisuus tykkää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

EU:sta puuttuu JOHTAJUUS ja idea, mikä on sen tarkoitus ja strategia? Monille on kauhistus, edes ajatella EU:n tulevaisuutta. Nyt se on Saksan Vihreiden ideologian toteuttaja. Suoraan DDR:n/Venäjän käsikirjoituksen mukaan?
Ilmastokriisiin hillintä näyttää olevan perusteltua, mutta asiaa ratkovat täysin ”mututunteella” askaroivat ”elokapinalliset”.
Voipi olla, että nykymenolla katsomme brittejä muutaman vuoden kuluttua haikaillen heidän onnistunutta päätöstään, lähteä tästä konklaavista? Yhteiset velat ja asiaankuin asiaan puuttumiset, lähes täydellisen tiedonpuutteen perusteella, ei voi taata valoisaa tulevaisuutta.
Ilman NATO:a olisi meidän tilanteemme tosi hankala. Ilman USA:ta Ukrainan.
Historia toistaa itseään. USA:n aseavun turvin Venäjä juhlii Voitonpäiviään toukokuussa. Ilman niitä, juhlisiko ollenkaan? Nyt he ovat entisen asetoimittajan kanssa ”napit vastaikkain”. Näin se näyttää maailma muuttuvan. Miten käy EU:n?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Älä huoli n 10 V päästä ei ole EU:ta, tulee hajoamaan! Miksi luulet politikkojen olevan niin sotahulluja
Ei ole muuta vaihtoehtoa, V 2014 Ecb toi miinus korot, joka teki sen että Euroopassa kaikki eläkevarat poissa – koska kaikki eläkesäätiöt 70-90 % valtion papereissa eli 8 vuoden ajan ”syönyt” kaikki eläkkeet tulevilta, sota on ainoa asia jotta nykyiset korruptoituneet poliitikot pysyvät vallassa, ja pystyvät nollaamaan kaikki

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#19

EU on paska liittovaltio nimeltään RanSakki

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Katsokaa ex Johtajan Huume toilailuja !

(Virallinen valheellinen selitys oli liikaa viinaa ja selkä kipeä)
Siis Selkäkivuilla yritettiin selittää Huumeiden käyttöä jonka jokainen järkevä näki että kyse ei ole pelkästä alkoholista.
(särkylääkeet+alkoholi= kova huume)
Onko oikein että Eu:ta johtaa Huumehörhöt ? varsinkin silloin kun se alkoi sotimaan rajojen laajennuksesta?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/49afe021-95fb-4623-bd7f-e891c2fe438c

Ei tämä ole oikein Suomen politikoiltakaan hyväksyä ja katsoa läpi sormien tällaista peliä ! (joka voi aiheuttaa 3.Maaliman sodan)
Niinistökin vaan talutti sitä sekopäätä ja naureskeli kuin ojaan katuvalle juopolle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Jos Venäjä ei pommita Eu aluetta maan tasalle niin toinen vaihtoehto on että Eu menee konkurssiin velkojensa takia.
HÖLMOLÄISTEN HOMMAA HARJOITETAAN VELKARAHALLA ILMASTO PERSEILYÄ JA VIHREÄÄ SIIRTYMÄÄ JA JOPA SODITAAN 1000 X VAHVEMPAA VENÄJÄÄ VASTAAN VELAKSI !
Aivan hullua hommaa !
Kaikkia Perustellaan että kun tulee tukirahaa…
Mutta Tukirahana on VELKAA !!!!
On aivan sama onko se kansallisvaltioiden valtion velkaa vai yhtesis velkaa niin se on samaa velkaa !!!

TÄMÄ VETY HOMMAKIN ON AIVAN TÄYTTÄ HUIJAUSTA !
Sillä tuotettu energia on ainakin 10-20 kertaa kalliimpaa,miten vitussa sellaisella energialla kilpailet vientituotteiden valmistuksessa maailmalla ??? ei mitenkään ! HÖLMÖLÄISTEN HOMMAA !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Vety muuttuu ensergiksi näin..
(se on 100v vanha keksintö jolle ei ole keksitty keinoa miten se olisi kannatavaa ,nyt on keksitty velkaraha jota ksokaan ei tarvitse maksaa pois)

Vedestä tehdään sähköllä vetyä10 litrasta puhdasta vettä saadaan 1 litra vetyä(litraa menee hukkaan) Vedyn valmistukseen kuluu sähköä 2 kw että saadaan tuotettua 1 kw sähköä.
Vedyn varastointi, siirto, kuljetus ja energiaksi muuttaminen on erittäin kallista puuhaa…
Vedyllä tuotetun sähkön loppu hinnaksi tulee ainakin 20 kertainen hinta alkuperäiseen sähkön hintaan…kun kaikki tuotanto vaiheet otetaan alskuihin mukaan.
Alkuvaiheessa voi olla jopa 100 kertainen sähkön hinta.
KEKSINTÖÄ EI VAAN OLE KEKSITTY MITEN VETY SAATAISIIN KANNATTAVAKSI JA PISTE !

Ei se niin voi toimia että ajatellaan kuin sosisaali pummi että kun saadaan avustuksia ja tukeja niin kaikki on puhdasta tuloa !
KYLLÄHÄN NE VALTION VELAT ON MAKSETAVA JOSKUS POIS OLI NE SUOMEN TAI EU:N VELKOJA !

PERSUT JÄRKI KÄTEEN !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

On Hölmöläisten hommaa alkaa harjoittaan tuollaista toimintaa velaksi joka on täysin kannattamatonta !
Konkurssihan siitä tulee !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000