Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Kuka maksaa velat?

Tällä hetkellä käydään hallitusneuvotteluissa kädenvääntöä kuinka paljon leikataan tulevina vuosina eri etuuksia ja säästetään palveluista. Kokoomuksen SOTE- uudistusta tehdään verhojen takana, vaikka se kaatui viime vaalikauden lopulla muun muassa perustuslaillisiin ristiriitaisuuksiin. Alijäämä tai velka ei ole mikään salaisuus. Se ei ole syntynyt yhdessä yössä, eikä edes yhdessä vuodessa, vaan aina vuodesta 2008 saakka. Vuoden 2008 eduskuntavaaleissa Keskusta, Kokoomus ja demarit pystyttivät kolmen puolueen hallituksen, jonka aikana aloimme velkaantumaan. Velkaantumistahti on sen jälkeen ollut noin kymmenisen miljardia vuosittain. Kataisen johtama sateenkaarihallitus vain kiihdytti velkaantumista vuoden 2011 vaalien jälkeen.

Alexander Stubbin minihallitus ei enää pystynyt tekemään muuta kuin hieman jarruttelemaan, mutta vahinkoa ei enää pysäytetä muuten kuin leikkaukset, jossa leikataan kaikki ylimääräiset rönsyt pois. Tämä on kuin leikkaus, avataan potilas sen havaitsemiseksi, että syöpäpesäkkeet ovat levinneet kaikkialle potilaaseen.

Tilanne vain pahenee, Kreikan takia. Arvelin jo viime talvena,että Kreikka ei pysty maksamaan velkojansa tämän kesän [kesään mennessä] aikana ja joudumme leikkaamaan tai antamaan kaikki lainat anteeksi. Miten valtio joka on velkaa 175% oman keskimääräisen tulotason, pystyvän maksamaan ne takaisin? Tästä saamme kiittää demareita ja Kokoomuksen Jyrki Kataista. Anteeksi annettavat velat joudumme me tavalliset työtä tekevät kansalaiset maksamaan hamaan tulevaisuuteen. Meidän velka lähenee jo 60%:tia.

Valtiotalouden alijäämä eli velka ei pienene tulevinakaan vuosina. Siitä pitää yhä paheneva työttömyys ja elintasosiirtolaisuuden lisääntyminen. Siirtolaisuutta on pyritty lisäämään juuri samaan aikaan, kun alettiin velkaantumaan, eli vuodesta 2008 saakka. Mitkään muut syyt ei oikein tilastojen valossa selitä velkaantumisen lisääntymistä. Ammattijärjestöt on laskeneet, että palkkataso ei juurikaan selitä eroa muuhun Eurooppaan, vaan julkisen puolen velkaantuminen. Pahenevaa siirtolaisten työttömyyttä on pyritty paikkaamaan palkkaamalla tänne elintason takia muuttaneita julkiselle puolelle ”maahanmuuttokoordinaattoreiksi” ja muihin tyhjän päiväisiin virkoihin. Pahin esimerkki on surullisen kuuluisa Lieksa. Sinne siirrettiin neljäsataa somalitaustaista siirtolaista, kunnan omistamiin vuokrataloihin, jotta saataisiin niitä [vuokrataloja] ylläpidettyä valtion tuella, eli veronmaksajien kustannuksella. Lieksan keskimääräinen vuokrataso on noin (karkeasti) kahdeksan euroa m².

Myös ylikorkea verotus on tehnyt tehtävänsä. Eri laskelmien perusteella, maksamme jokaisesta eurosta hieman yli puolet erilaisia veroja. Vaikka tienaamme keskimäärin bruttona hieman yli Euroopan keskiarvon, niin ostovoimaa palkalla ei ole kehuttavasti. Vain Ruotsissa ja Islannissa on meitä heikommat ostovoima palkoissa, kun verrataan pohjoismaita keskenään. Muun muassa Saksassa ja Britanniassa saa kuukausipalkalla enemmän kuin meillä Suomessa.

Työttömien määrä on tällä hetkellä hieman yli 400 000 henkilöä. Ylisuuret leikkaukset eivät sitä vähennä, vaan lisää, kun ihmiset eivät luota tulevaisuuteen.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Jari
Vihainen
#1

Tuohon otsikon kysymykseen on vain yksi vastaus.
Kaikki ne maksaa jotka ovat olleet päättämässä aikoinaan näistä järjettömistä verohuojennuksista rikkaille. Esim. Varallisuus vero poistettiin aikoinaan rikkailta, koska heidän mielestä se ei ollut reilu vero heitä kohtaan. Sitten tuli nämä johtajien bonukset joista herrat maksaa n.30 pinnaa pääoma veroa. Vaikkakin se pitäisi mennä samalla verotuksella kuin palkansaajan bonukset elikkä ansiotuloverotuksella ja tarvittaessa lisäansiotulo verotuksella.

Sitten nämä verokikkailijat, jotka kiertävät veroja kuin kissa kuumaa puuroa. Heidät pitäisi pistää maksamaan verot kaikista pimitetyistä tuloistaan ja myös korko siihen päälle. Vaikka he eivät suostuisi siirtämään rahojaan veroparatiiseista. Heille voi vouti kirjoittaa ulosotto kirjeen jossa on arvioitu valtion menettämä verotulot vuosilta 2000-2015 esimerkiksi.
Jos eivät maksa suosiolla niin kaikki omaisuus valtiolle. Niihän tavallinen kansalainenkin joutuu kärsimään jos veromaksut ovat rästissä (huom.-90 luvun lama. Kuinka monta pien yrittäjää taikka perus duunaria menetti asuntonsa ja omaisuutensa pankille ja kuinka moni tappoi ittensä sen takia).

Nämä kun laitettais kuntoon Suomi saisi miljoonia ellei
jopa miljardinluokan verotulon.

Itse maksan kelan työttömyyspäivärahasta 20% veroa mikä on aivan käsittämätöntä. Käteen jää n.530€. Eli minä en ainakaan pysty tällä tulolla maksamaan yhtään enemppää.
Eikä minun valtion tuki aja tätä maata konkurssiin. Jos näihin kela korvauksii tai muihin köyhän tukiin kajotaan silloin myös pitää kajota eduskunnan, Ek.n, SAK.n ja kaikkien muiden virkamiesten omiin etuuksiin todella kovalla kädellä.

Köyhän on maksanut aivan tarpeeksi näitä herrojen sotkuja nyt on rikkaitten vuoro. Hehän ovat kaikkitietäväisinä näitä päätöksiä tehnyt aikoinaan.
Vaikka summat on pieniä mitä on leikattu tässä köyhiltä. Niin se yksikin euro on tärkeä köyhälle.
Eli järki käteen nyt. Ja rohkeutta siihen että oijottaan nämä selkeät vääryydet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000