Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Tasa-arvoinen avioliittolaki vastatuulessa

Onko tosiaankaan enää mitään todellista syytä vastustaa homojen oikeudesta tasa-arvoiseen avioliittoon?

Eduskunnan lakivaliokunta äänin 10-6 päätti esittää tasa-arvoisen avioliittolain hylkäämistä eduskunnan täysistunnossa myöhemmin syksyllä, vaikka kyseinen kansalaisaloite sai yli 160 000 kansalaisen tuen.

Ihmettelen miksi? Miksi tasa-arvoista avioliittoa halutaan vastustaa vielä 2000-luvulla, vaikka ev. lut. kirkkomme on luopunut lähestulkoon kaikista keskeisimmistä Raamatun opeista ja opetuksista. Aikoinaan naispappeus herätti valtavasti huomiota, niin kirkon sisällä, kuin myös ulkopuolella. Joissakin seurakunnissa vielä 1990-luvun puolessa välissä tietyt papit eivät kastaneet niin sanotussa avoliitossa elävien parien lapsia. Koska lapset ovat kirkon oppien mukaan ”lehtolapsia”, kun olivat syntyneet avioliiton ulkopuolella. Tästä on minulla omakohtainen kokemus, kun ensimmäinen lapsemme kastettiin Haukiputaalla. Meidän piti varmistaa, pappi joka kastoi lapsemme, ei vastustanut tätä toimitusta. Naispappeuden vastustajat on tälläkin hetkellä kirkon piirissä vähemmistössä, vaikka he tulkitsevat Raamattua omalta osaltaan niin kuin siellä opetetaan, vaikka toisin, Vanhan testamentin kertomuksissa.

Kirkkomme on myös edistänyt islamin leviämistä ja juurtumista Suomeen, vaikka luulisi olevan päinvastaista. Siten, kirkkomme olisi hyvä olla vastustamatta tasa-arvoista avioliittolakia. Tasa-arvoinen avioliittolaki ei siis muuttaisi kirkkomme perusoppeja millään tavoin. [Sarkasmi] Kummallista on sekin, kukaan ei kieltänyt hautaamista homoja kirkon ylläpitämille hautausmaille. Kuka nyt haluaisi ikuisesti olla samalla hautuumaalla kuolleen homon kanssa?[/Sarkasmi]

Olen puolisoni kanssa katsoneet ”Moderni perhe” televisiosarjaa, jossa käsitellään tätä teemaa. Sarja on saanut täällä peräpohjolassakin erinomaisen suosion, vaikka sarjassa käsitellään kliseiden avulla meilläkin ajankohtaista asiaa, eli homojen oikeudesta adoptioon ja tasa-arvoiseen avioliittoon, ja ympäristön suhtautumista heihin.

Onko se lopultakaan keneltäkään pois, vaikka homot saavat oikeuden mennä vihille kirkossa, ja samalla myös oikeuden adoptioon. Ei ainakaan minulta, vaikka itse uskonkin Raamattuun.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Harri Lång
#1

Se on niiltä pois, jotka perustavat arvonsa kristinuskon varaan.
Itse en ole uskonnollinen ihminen, mutta tunnistan kristinuskon hyvät puolet. Aikoinaan peruskoulussa uskonnontunnilta on jäänyt mieleen ”kultainen sääntö” 🙂
Voisitko avata hieman, mistä keskeisistä asioista kirkkomme on luopunut? Siis tekstissäsi mainitset näin käyneen raamatun oppien kohdalta.
Oma kantani on että rekisteröity parisuhde on toimiva ratkaisu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jukka Wallin
#3

Kirkkomme on luopunut keskeisimmistä opeistaan, kun sitä on pikkuhiljaa uudistamaan, siis nykyaikaistamaan. Oikeastaan kirkkomme uudistukset alkoivat jo silloin kun Martti Luther pyrki muuttamaan silloista katollista kirkkoa vapaamielisempään suuntaan. Naispappeus oli aikoinaan meidän koetinkivi, pystyykö kirkkoa muuttamaan, silloin pystyi. Mutta, vielä tälläkin hetkellä naispappeudesta ollaan kirkon piirissä montaa mieltä. Minäkin olen jollakin tapaa naispappeutta vastaan, mutta minun on se silti hyväksyttävä se.

Kansallissodan aikana useat papit olivat innokkaimpia teloittajia ja teloituksissa tapahtuneiden rikosten peittelijöitä. Kirkon kirjoissa on vieläkin merkintöjä teloitettujen kohdalla joita voisi luonnehtia ”epäasiallisiksi” kuolleita kohtaan. Jotkut papit olivat innokkaita jatkosodan aikana siunaamaan aseita joilla ”tapetaan ryssiä”.

Tänä päivänä papit siunaavat kissoja ja koiria, miksi kahden samaa sukupuolen vihkiminen on niin vaikeaa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tuomas ahonen
Utelias
#2

Vähänkin historiaa lukenut tajuaa, että Kristinusko on aikojen saatossa syntynyt filosofioiden ja uskomusten sekametelisoppa, joka tulee aina muuttumaan aikojen mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000