Perussuomalaiset

Jukka Wallin

NSA yhteistyö- vakoilua kansalaisia vastaan

Puolustusministeri Carl Haglund on antanut erittäin ristiriitaisia lausuntoja julkisuudessa. Eräs lausunto sai ainakin minun ihmettelemään, että ketkä antavat hänelle neuvoja.

Aikaisemmin keväällä puolustusministeri alkaa lobbaamaan F-35 hävittäjää, vaikka monet asiantuntijat ovat olleet hyvin kriittisiä kyseisen konetyypin suorituskykyyn ja soveltuvuuteen nykyaikaiseen sodankäyntiin, vaikka kyseessä on uusimpia malleja. Eräässä simulaattoreilla käydyssä sotaharjoituksessa vastassa oli venäläinen hävittäjä ja kyseinen F-35. Puolustusministerin suosikki kone hävisi jokaisen harjoituksen. Tästä voimme tehdä sen johtopäätöksen, että puolustukseen se konetyyppi ei taida soveltua, myös hyökkäysotaan erittäin huonosti. Mutta, tällä hetkellä virallisesti Suomi puolustaa aluettaan, vai onko tämäkin muuttumassa, kun hyökkäyssotaan soveltuvaa konetyyppiä ollaan hankkimassa.

Aikoinaan Finnairin entinen pääjohtaja Gunnar Korhonen ja silloinen puolustusministeri Elisabeth Rehn hankkivat F/A 18 Hornet hävittäjiä, jotka olivat jo silloisten mittapuun mukaan erittäin kalliita, ja näiden ylläpitäminen on muodostunut myöskin kalliiksi. Pääministeri Esko Ahon hallitus, syöksi silloin Suomen lamaan, ja maksattaa veronmaksajilla 1900-luvun kalleimman yksittäisen asekaupan. Samaa virhettä halutaan RKP:n johdolla tehdä uudestaan. Täten suomenruotsalaiset puolustusministerit ovat käyneet ja käyvät veronmaksajille kalliiksi. Ostihan Elisabeth Rehn myös kymmeniä tuhansia rynnäkkökivääreitä Kiinasta, samalla loppui oma asetuotanto.

Viime viikolla nousi otsikoihin uutinen Suomen valtion ja National Security Agency eli Kansallinen Turvallisuusviraston (NSA) harjoittama vakoiluyhteistyö. Tätä on jo varmaankin tietyissä piireissä jo aikoja sitten aavistettu, tai jopa tiedetty asia. Tämä vain sai sattumalta vahvistuksen, kun Edvard Snowdenin vuodattamista asiakirjoista on tehty kattava kirja, jossa asia mainittiin virallisesti.

Puolustusministeri totesi ykskantaan että ”emme uskaltaisi osallistua yhteenkään sotilasoperaatioon ilman kyseistä apua”. Tämähän tarkoittaa myös sitä, että myös meitä tavallisia suomalaisia kohtaan kohdistuu vakoilua, tavalla tai toisella. Ilmaisia lounaita ei ole. NSA on jäänyt kiinni vakoilusta muiden valtioiden ministereitä ja jopa itse Angela Merkeliä kohtaan. Kovinkaan luotettavaa tiedustelutietoa tuskin saadaan, kuten toinen yhdysvaltalainen tiedusteluvirasto CIA on joutunut myöntämään. Heillä ei ole ollut kovinkaan luotettavaa tiedustelutietoa esimerkiksi Irakin tilanteesta ennen 2003. CIA on myös ryvettynyt erilaisten tiedustelutietojen ”muokkaamisesta” halutunlaiseksi.

Kun aikoinaan Suomi ja Nato solmivat kumppanuussopimuksen osallistumistaan Nato johtoisiin ”kriisinhallinta” operaatioihin, niin valtion eri virastoille luovutettiin silloin Windowsin käyttöjärjestelmät ja muita ohjelmia, joista oli poistettu tietyt ominaisuudet, mitä tavallisista kuluttajille suunnatuista ohjelmista löytyy. Eli takaportteja, joilla pystytään murtautumaan tietokoneille, ilman että käyttäjä itse sitä pystyisi huomaamaan tai estämään.

Onko tämänkertainen sopimuksen hintana kansalaisten yksityisyys ja valtion pyrkimys harjoittaa laitonta tiedustelua mutkan kautta. Tähän haluaisin saada myös vastauksen Jussi Niinistöltä, kuin myös itse puolustusministeriltäkin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000