Perussuomalaiset

Juha Kukkonen

Hyvä perusterveydenhuolto ja lähipalvelut välttämättömiä

Savonlinnan keskussairaalaa on puolustettava

Hyvä perusterveydenhuolto ja lähipalvelut ovat välttämättömiä

On tutkittu tosiasia, että hyvä perusterveydenhuolto alentaa erikoissairaanhoidon kustannuksia. Siten Savonlinnan keskussairaala tarvitsee alueellaan hyvää perusterveydenhuoltoa ja lähipalveluja. Kerimäen, Punkaharjun, Sulkavan ja Rantasalmen terveysasemien palvelut on ehdottomasti turvattava.

Suomessa perusterveydenhuolto on jo pitkään jäänyt erikoissairaanhoidon varjoon, ja siksi moni potilas joutuu ennenaikaisesti sairaalahoitoon, kun perusterveydenhuollon palvelut eivät ole riittävän ajoissa tavoittaneet potilasta. Koska Savonlinnassa erikoissairaanhoidon kustannukset ovat maan kalleimmat, siitä on aiheutunut tarpeettomasti kustannuksia veronmaksajien maksettavaksi. Siten hyvä perusterveydenhuolto säästää sote-kustannuksia.

Työssäkäyvän kansanosan terveydenhuollosta vastaa useiden kohdalla kokonaan perusterveydenhuolto. Työnantajien kontolle annettuna, suorastaan velvoitettuna tehtävänä työnantajat vastaavat osaltaan työntekijöidensä terveydestä. Työterveyspalvelut ovat lisäksi lähes täysin yksityisten terveydenhuollon yritysten tai muiden yhteisöjen tuottamia. Siten yksityinen terveydenhuolto on välttämätöntä kansanterveyden kannalta. Eikä yksityistä terveydenhuoltoa kannata soimata tai yrittää siirtää sivuraiteelle. Yksityisiä palveluja on myös hyvinvointialueen syytä käyttää, vaikka maan vasemmistohallitus karsastaakin yksityissektoria sote-uudistuksessa.

Juha Kukkonen

Aluevaaliehdokas nro 336

Etelä-Savo/Savonlinna

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Raha ratkaisee monet asiat.

Sitten tulee jostain ”konsultit” päättämään mitä säästetään ja mitä pistetään matalaksi.

Pienet terveyskeskukset listitään kuin kyläkoulut, näin todennäköisesti käy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Ja nyt kaikki lähipiirissä olevat äänestämään!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000