Perussuomalaiset

Tanja Hartonen

Maaseudulla terveysasemat säilytettävä

Olen muuttanut vuosi sitten Mikkeliin. Sydämeltäni olen maalaistyttö, joka on asunut suurimman osan elämästään Mäntyharjulla ja olen käynyt siellä koulun sekä ala-asteella, että yläasteella. Pienten kuntien ja taajamien puolustajana minut tunnetaan, olen ollut Mäntyharjun valtuustossa aiemmat 12v, nyt Mikkelissä valtuustossa. Tiedän kuntien tarpeen säilyttää omat tk-asemat ja puolustan maaseutukuntien taajamia lähipalveluiden säilymisessä. Olen Mäntyharjussa puolustanut kolmen kyläkoulun säilymistä, ja keskittäminen voi säästää pikajuoksussa, mutta pidemmässä juoksussa se tuo lisää kustannuksia. Taajamissa, jokaikisessä: niin Juvalla, Rantasalmella, Puumalassa, Hirvensalmella, Mäntyharjussa, Kangasniemellä yms. tulee säilyttää lääkäri- ja hoitajapalvelut.

Etelä-Savossa kulkeminen on julkisilla haastavaa, ja jos joutuu lähtemään kipeän lapsen kanssa kaupunkiin, on se kohtuuton haaste jo pelkästään ajallisesti. Täällä tarvitaan omaa autoa, jonka pitäminen on kallista. Hoidon pariin ei siis ole helppo päästä, jos se sijaitsee muualla. Pelkona on, että keskittäminen tekee sen, että sairaudet jäävät hoitamatta, kun jää odottamaan, että kivut menevät ohi. Erikoissairaanhoito, tottakai, on isommassa sairaalassa. Kaikissa kunnissa tulee olla matalan kynnyksen paikka, josta hakea apua. Digitaalisuus rinnalla tukena, ei yksinomaan.

Itse olen sairaanhoitaja psykiatrisella puolella. Tiedän arjen haasteet ja kuulen miten palvelut toimivat. Olen myös ollut vanhustenhoidossa lähihoitajana aiemmin liki 15v. Arjen tasolla olen sotealan ammattilainen ja lisäksi olen vahva päätöksen tekijä pitkällä kokemuksella. Vien asiat sitkeästi loppuun asti. Minut tunnetaan oikeudenmukaisena ja periksiantamattomana.

Äänestäkää nyt, nämä ovat tärkeät vaalit meille kaikille. Jos haluat säilyttää oman hoitopaikkasi paikkakunnallasi, olen oikea valinta inhimillisesti, sydämellä.

Tanja Hartonen, 316, Etelä-Savo.
Aluevaaliehdokas

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja