Perussuomalaiset

Jouni Tirkkonen

Maakunta- ja soteuudistus

5 kommenttia

Tekeillä oleva hallituksen maakunta- ja soteuudistus on kolmen puolueen lehmänkauppa. Kokoomus haluaa yksityistää terveydenhoitopalvelut, Keskustapuolue haluaa lisää valtaa maakunnissa ja hallituksen kolmas puolue on valmis mihin vain. Tällä tavoin se voi säilyttää omat positionsa ja hillotolppansa. On sanomattakin selvää että näistä lähtökohdista tehtävät uudistukset eivät voi olla veronmaksajan edun mukaisia.

Maakuntavaalit pidetään näillä näkymin lokakuussa 2018. Koska Uudenmaan vaalipiiri on yksi yhtenäinen alue ja edustajat tullaan valitsemaan kunnan koon ja asukasluvun mukaan, niin tulevan maakuntavaltuuston edustajat Uudellamaalla valitaan lähinnä helsingistä, espoosta ja vantaalta. Tulevassa maakuntavaltuustossa ei ole yhtään keravalaista, järvenpääläistä, tuusulalaista tai hyvinkääläistä valtuutettua. Tämä jo sinällään on melkoinen demokratiavaje. On vielä huomioitava se että helsinkiläisiä tuskin kiinnostaa miten terveydenhoitopalvelut keravalla toimivat.

Minun kotikaupungissani keravalla verotuloista n. puolet menevät sosiaali- ja terveystoimelle. Maakuntauudistuksen jälkeen tuo summa menee maakuntahallinnolle. Käytännössä me siis annamme pois rahamme, päätösvallan ja työkalut joilla kunnanvaltuutetut tähän asti ovat voineet muokata kuntansa budjettia. Joitakin lakisääteisiä palveluita kunnille toki vielä jää. Tälläisiä ovat mm. kasvatus- ja opetustoimi. Maakuntauudistuksen jälkeen kunnanvaltuutetuille jääkin tehtäväksi lähinnä kiilloittaa oman kuntansa kilpeä ja piiloitella maakuntahallinnon selän takana. Suomalaisilla poliitikoilla on tästä jo toki pitkä kokemus, kun he ovat piiloitelleet Euroopan unionin selän takana ja todenneet äänestäjille että mitään ei voi tehdä koska EU päättää.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Tirkkoselta erittäin hyviä näkökulmia, joita ei valtamediassa sivuta edes läheltä. Toivottavasti koko himmeli-projekti kaatuu; nyt runnotaan kiireellä läpi täydelliseen sekasortoon – ja kalliiseen sekasortoon – johtavaa ”pilvilinnassa” piirrettyä ja autotallissa rakennettua kankkulan kaivoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Siellähän te persut olette olleet mukana niistä asioista päättämässä. Olisitte aiemmin puuttuneet selviin epäkohtiin. Turha yrittää vierittää syytä puolueesta eronneille sinisille. Aikaa olisi ollut pistää hanttiin, eikä nyt räksyttää oppositiossa. Mikäli Soini ei olisi ilmoittanut haluttomuudestaan puheenjohtajaksi, homma olisi jatkunut entiseen malliin ja täällä hymisteltäisiin ja kehuttaisiin hyvistä päätöksistä! Jessus mitä pötypuhetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ei todellakaan voi sivuuttaa paksun pojan diktatuuria, kirjoittamasi tyyli sopii ainoastaan trollille, joka yrittää mustamaalata uudistunutta puoluetta. Mene todellakin räksyttämään sinipiikojen palstoille, eivät tee hallituksessa sitäkään vähää mitä heiltä nyt voisi odottaa. Tervemenoa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Jep! Demokratiavaje on ilmeinen. Mitä ongelmien juuritaustoihin tulee. Itse veikkaan ettei tämä soteuudistus suinkaan ”aja kiville nykypolitikoinnin, ahneuden ja tyhmyyden vuoksi” – vaan ihan vaan siitä syystä että on tapahtunut kansantalouden kannalta äärimmäisen vakava ja tuhoisa rikos.

Kyseessähän on tietenkin sama vanha ”Koiviston konklaavina” tunnettu törkeä valtiopetos jonka myötä koko taloudenpito ajettiin jo aikoja sitten tahallaan väärille jengoille. Niillä jengoilla ollaan ja meno on sen mukaista.

Jorma Jaakkola kertoo videolla, tässä lyhennetysti siteerattuna, mitä meillä Suomessa tapahtui 1990 -luvun lamassa:

Sinänsä aika irvokasta että ”syylliset” ovat saavat kulkea vapaana ja lohmia jopa veroja entiseen tapaansa ja kaiken huippu että samat sankarit saavat jopa jatkaa samoja temppujaan aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Maan tapa vissiin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Vaikka maa on täynnä metsää ja paperia ja paperikoeetkin seisovat tyhjillään niin kaipa se oman rahan tyhjästä luominen sitten oli niin kertakaikkisen raskasta ja työlästä että siitä kannatti luopua ja vipata nekin rahat korkoa vastaan muualta?

Mitä rikollisuuteen tulee, kyllä se maan tapa on:

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248604-suomen-poliittinen-johto-saa-rikkoa-lakia-jos-tilanne-niin-vaatii

Sitten vielä kehdataan naamat soikeina ihmetellä missä ovat uudet yrittäjät, lue uudet vapaaehtoiset ryöstettävät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000